Po moe ukazi ne se podpisuvaat na makedonci gi selektiraat dokumentite jas gledam brojcina sto se mnogu po mene zema ukazi Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Валенсија-Испанија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.prepiskava e so 5 000 po mene a narednava vo Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Хага-Холандија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.ovaa e so 2 500 znaci i dvete se 2017 podpisani ukazi no podneseni vo evropski drzavi. Inace sum so dokumeti preku roditel i seuste na zadolzitelna od septenvri 2017
Според мене,потпишаните укази за кандидати од ЕУ,укажува на тоа дека проверките за нив траат многу пократко,бидејки имаат интегриран заеднички систем во кој се евидентирани сите кривични прекршоци,пресуди и сл.Додека кај нас најголемите чекања се за проверката која ДАНС ја спроведува во координација со државата од која потекнува кандидатот Македонија,Србија,Албанија,Украина,Молдавија......
Сега плус ова со потписиве на указите што се чекаат,дополнително ја усложнува целата ситуација и го оддолговлекува процесот на издавање на државјанство.
Кога ќе направиме анализа наназад,може да се забележи дека за секој период има посебни проблеми,и секогаш се наоѓаа причини да се одложи процесот(ставање на предмети на дополнителна масовно,губење на предмети,непотпишување,заборавање во фиока итн).
Така да кој има среќа и ок документи ќе земе побрзо ,кој не ќе си чека и ќе биде во неизвесност до крај.