Зошто некои Македонци ја мразат Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија како земја не знам кој би ја мразел..сите ја сакаат, особено соседите....

Ја мразат, не ја сакаат и се разочарани..од државата не од земјта...сите кој чесно заработуваат за леб...

оваа држава, не земја ....Макеа за едни, мајка за други

TO SPEAK IS A SIN...
:toe:
Ne veruvam deka ima povekje od 3-4 % na lugje sto ja mrazat Makedonija kako Makedonija, (normalno e da ima takov procent na degenerici,nasekade) ama veruvam i potpolno gi opravduvam site ostanati koi sto ja mrazat DRZAVATA, t.e. aparatot u Makedonija u bilo koja `garnitura` do sega.
Da se razbereme.
Sekade ima glup svet.
Toa e normalno.
Ali nenormalno e be picka im mater da u Makedonija `na funkcija` stalno stavaat nekoi glupanderi i opancari koi sto posle toa sami se cudat sto za koj kur treba da napravat zaradi toa sto on ti e `specijalist` za lepenje plakati i `radio Mileva` propaganda.
A da. I za kodosenje.
U usta gi gagjam ja niv, toptan.
Radi takvite volinja i mojata kola ne ide na maksimalni obrti.
A toa... STRASNO me nervira.

Прппагандата одиграла главна улога овде, за жал и ден денес ефектот од неа се чуствува.
Само едно нешто како дополнување на ова, многу често го слушам зборот Македонче, збор во деминатив кој означува малечко ситно... Ова ме убива страшно, јас не сум Македонче јас сум Македонец. зарем има некаде во светот некој така сам д асе нарече. Зарем сте слушнале Србинот да рече Србче, или бугаринот бугарче? Не,... но ние и убави патриотски песни имаме, А бре Македонче...

Иако сме силен народ, кој издржал големи премрежија, пропагандата си го направила своето. Јас сум среќен кога гледам некој од помладите генерации, плукаат на се што го загрозува нашиот идентит и име и се горди што се Македонци, а не Македончиња... Имам верба дека еден ден ќе викаме Македонец!

Dejan];1858275 напиша:
Прппагандата одиграла главна улога овде, за жал и ден денес ефектот од неа се чуствува.
Само едно нешто како дополнување на ова, многу често го слушам зборот Македонче, збор во деминатив кој означува малечко ситно... Ова ме убива страшно, јас не сум Македонче јас сум Македонец. зарем има некаде во светот некој така сам д асе нарече. Зарем сте слушнале Србинот да рече Србче, или бугаринот бугарче? Не,... но ние и убави патриотски песни имаме, А бре Македонче...

Иако сме силен народ, кој издржал големи премрежија, пропагандата си го направила своето. Јас сум среќен кога гледам некој од помладите генерации, плукаат на се што го загрозува нашиот идентит и име и се горди што се Македонци, а не Македончиња... Имам верба дека еден ден ќе викаме Македонец!

не знам колку е пропаганда кога го гледам Бајруш со најновиот мерцедес а годподин господин Стефан во најновиот ЏИП..додека мене ме ребраат на шалтери ....

kako da ne ja mrazam svojata zemja koga causite ne me racunaat za ziv, ko da nemam pravo na zivot, na postena zarabotuvacka, vidi kako si gi sredile rabotite edna Finska, Danska, Svedska itn pa sakaj ja makedonia.

Уште не разликувате поими, не ни знаете што мразите. Како можам да ја мразам,пази...Макеоднија, поради тоа што се родил изрод ко Бранко или Љубчо?

Уште не разликувате поими, не ни знаете што мразите. Како можам да ја мразам,пази...Макеоднија, поради тоа што се родил изрод ко Бранко или Љубчо?
НЕ...НЕ....
Јас многу директно и конкретно сум посочил кој ме нервира и кого мразам:
Ne veruvam deka ima povekje od 3-4 % na lugje sto ja mrazat Makedonija kako Makedonija, (normalno e da ima takov procent na degenerici,nasekade) ama veruvam i potpolno gi opravduvam site ostanati koi sto ja mrazat DRZAVATA, t.e. Aparatot u Makedonija u bilo koja `garnitura` do sega.
Da se razbereme.
Sekade ima glup svet.
Toa e normalno.
Ali nenormalno e be picka im mater da u Makedonija `na funkcija` stalno stavaat nekoi glupanderi i opancari koi sto posle toa sami se cudat sto za koj kur treba da napravat zaradi toa sto on ti e `specijalist` za lepenje plakati i `radio Mileva` propaganda.
A da. I za kodosenje.
U usta gi gagjam ja niv, toptan.
Radi takvite volinja i mojata kola ne ide na maksimalni obrti.
A toa... STRASNO me nervira.

Никој Македонец не ја мрази Македонија туку многумина имаат чувство дека таа не ги сака,барем во одреден период од нивниот живот.:toe:

Никој Македонец не ја мрази Македонија туку многумина имаат чувство дека таа не ги сака,барем во одреден период од нивниот живот.:toe:
Tocno,nitu eden Makedonec ne ja mrazi svojata Makedonija,za koja mnogu sosedi se bi dale da ja zgrapcat i da ja napravat svoja.Vistinskiot Makedonec si ostanuva Makedonec,svoj na svoeto.
Nekoi koi imale golemi ocekuvanja od svojata zemja,se razocarale sto taa ne im gi ovozmozila nivnite ambicii,moze od niv i da se slusnat obvinuvanja,ponekogas i omraza,no sepak sekoj vo srceto si ja saka Makedonija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom