Зошто на aнглиски?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Едно ме интересира во контекст со престојнава Евровизија,а и за останатите.Не мислите дека Англискиот јазик е наметнат на скоро сите претставници,се почесто и почесто се одбира да се пее на англиски,а зашто е тоа така кога ова е Евровизија,т.е манифестација на која треба да се претстави песната на Европските земји,секоја чест на Србите што секогаш си тераат по нивно,другиве некако не ми се оргинални...

za da te razberat drugite :) so znam, gledam nekoj si peat na sopstvenite jazici pa pak si imaat dobri mesta, ke recam jas politika :)

pa ne iame bas nekoj melozvucen jazik pa da peeme na mak baska nema da ne razberat

Оваа година 99% ке пее Каро наша на македонски.Иако пената ке има и англиска верзија,Каро ке пе на мачедонски.Јеееееееее

на Англиски се пее за да сватат што се пее,а со сваќањето на песната добиваме некој поен плус,англискиот јазик се зима бидејќи скоро сите песни ни звучат "најјако" на англиски,а всушност тоа е бидејќи не го разбираме јазикот на кој пее одредената земја,јас не сакам да пееме на Англиски,не сакам да пееме на Македонски,јас сакам да не учествуваме на клошарскиов фестивал во кој секоја година се повеќе и повеќе се собираат различни будали со песни со секакви недостојни зборови, повеќе од половина клише песни, како и луѓе кои по грешка мислеле дека ова е некој вид на циркус или карневал кои личат на се освен на луѓе не :smir:

Глобализација. Светска меѓузависност на фактори на производство односно земја, работна сила и капитал. Почни од таму. Унификација на економски системи, култура, музика, јазик...

Абе повеќето пеат на англиски за да ги разберат иако факт е дека текстот е најмалку битен на Евровизија.Многу поважна е музиката и сценскиот настап.Порано сите си пееле на свој јазик ама тоа се изгубило со времето.Сепак не се знае може пак во наредниве години сите да си пеат на свој јазик.

Па нашиве се идиоти треба да се збесне праење песна на Германски/Француски една од двете земји 10че за лижење гз ,вака шо ке пееме на Англиски пак бодови имаме само од екс-Југословемските земји Романија Бугарија и Малта.Иначе мислам дека на тоа срање не треба да се учествува ,кој им ебе матер нека даваат награди на травестити,вампири,и педери шо има да се срамиме таму нека напраи некој од тие гадови Зајди Зајди и нека дојде да му ја оцениме ,не може Швајцарија да има појака музика од нас(их ама се накурчив)

Зошто англиски?
Па бидејќи сите го разбираат(скоро сите:uvo:)и плус ако пее секоја држава на свој јазик евровизијата ке стане....:tapp:

Billa Bong напиша:
Зошто англиски?
Па бидејќи сите го разбираат(скоро сите:uvo:)и плус ако пее секоја држава на свој јазик евровизијата ке стане....:tapp:
Самиот поим Евровизија значи разменување на јазик,култура,обичаи меѓу народите така да јас сум сите да си пеат на свој јазик без разлика шо нема да разберам

Billa Bong напиша:
Зошто англиски?
Па тоа е поентата.Зашто се вика Евровизија,сите да ги покажат своите песни а не е Англовизија.

Глупости живи е тоа пеење на англиски...тоа ми е мене само лижење газ да ви кажам искрено...
Жељко Јоксимовиќ на кој јазик пееше? - На српски.Кое место освои?- второ.
Хари Мата Хари на кој јазик пееше? - На босански.Кое место освои? - трето.
Горан Каран и Данијела Мартиновиќ пееја на хрватски и исто така освоија добри позиции 5-6 место...
И пак некој ќе ми тврдел на англиски е подобро.Тоа што поголемиот дел на народи си го потценуваат јазикот,не значи дека не треба да се пее,на евровизија се праќаат песни кои (треба да) ја претставуваат земјата..
според мене овде спаѓа и пеењето на мајчин јазик...

Crazy in Love напиша:
Глупости живи е тоа пеење на англиски..тоа ми е мене само лижење газ да ви кажам искрено...Жељко Јоксимовиќ на кој јазик пееше? - на српски...Кое место освои?- второ... Хари Мата Хари на кој јазик пееше? - на босански...Кое место освои? -трето..Горан Каран и Данијела Мартиновиќ пееја на хрватски и исто така освоија добри позиции 5-6 место...И пак некој ќе ми тврдел на англикси е подобро..тоа што поголемиот дел на народи си го потценуваат јазикот,не значи дека не треба да се пее..на евровизија се праќаат песни кои (треба да) ја претставуваат земјата..според мене овде спаѓа и пеењето на мајчин јазик...
Ах...и јас бев да се пее на англиски едно време,но веќе не сум,но морам повторно да ти укажам на фактите:

Украина на кој јазик пееше?Пола англиски,пола украински,кое место освои?Прво...
Грција на кој јазик пееше Елена?На англиски,кое место освои?Прво...
Турција пред неколку години на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Финска лани на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Пред 5 години Латвија на кој јазик пееше?На англиски...кое место освои?Прво...
Ете уште една причина зошто повеќето држави пеат на англиски,бидејќи поради некои причини секогаш англиските песни се победници:smir:

СпаЈдеР напиша:
Ах...и јас бев да се пее на англиски едно време,но веќе не сум,но морам повторно да ти укажам на фактите:

Украина на кој јазик пееше?Пола англиски,пола украински,кое место освои?Прво...
Грција на кој јазик пееше Елена?На англиски,кое место освои?Прво...
Турција пред неколку години на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Финска лани на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Пред 5 години Латвија на кој јазик пееше?На англиски...кое место освои?Прво...
Ете уште една причина зошто повеќето држави пеат на англиски,бидејќи поради некои причини секогаш англиските песни се победници:smir:
Србија и црна гора - со лане моје - на кој јазик пееше?
На мајчин! кое место освои - второ!:toe:

Нема врска јазикот, тие ако сакаат да знаат по се зборува во песната многу лесно можат, денес како шо е напредната технологијава па...

Него треба бараат песна која ке остане запаметена, убава мелозвучна а не се политики...
За на англиски многу мразам кога ке слушнам некоја песна која нема врска со англиски како на пример нашава и зема пее англиски!
И башка мене многу повеке секогаш ми се свига темана на македонски, ние одиме таму да ја претставиме нашата земја, нашата култура, нашиот јазик....

Блазесиму на Британците....се си разбираат:tapp:

ПрИтИ_гРл напиша:
Србија и црна гора - со лане моје - на кој јазик пееше?
На мајчин! кое место освои - второ!
:toe:

Нема врска јазикот, тие ако сакаат да знаат по се зборува во песната многу лесно можат, денес како шо е напредната технологијава па...

Него треба бараат песна која ке остане запаметена, убава мелозвучна а не се политики...
За на англиски многу мразам кога ке слушнам некоја песна која нема врска со англиски како на пример нашава и зема пее англиски!
И башка мене многу повеке секогаш ми се свига темана на македонски, ние одиме таму да ја претставиме нашата земја, нашата култура, нашиот јазик....

Блазесиму на Британците....се си разбираат:tapp:
Абе да,ама сите први места ги зафаќаат песни на англиски...бар од 2000 навака :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom