Модерната девојка се плаши од брак со некој "заостанат" , "фосил" којшто е научен од маме и тате дека домаќинските работи се прават стрикно од жената почнувајќи од 7 часот насабајле. Секогаш треба да биде станата пред сопругот и да му свари кафе, да му направи појадок па да почне со домаќинските работи. Овие работи според модерниве жени се сменети односно треба се пола-пола, а и да се согласи мажот пак тој ќе работи повеќе, јас би рекол тој веќе "си легнал на брашното".
Модерната жена бара маж којшто е способен финансиски и да плати бебиситерка за идното дете што ќе го роди,
затоа што нема време таа да го чува затоа што има преголем избор во каталозите на шминки па не знае за што да се одлучи.
Или затоа што е хирург,
или затоа што е детектив,
или затоа што мора да го направи распоредот на вработените, кои се 50,
или затоа што мора да ги доврши документите,
или.........
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 02:04 ---
А што сакаат денешниве жени мажите да им работат на неколку места за тие само да си родат да направат еден ручек и нозете во небо скијање , бахами и све остало ? Да не маркирам али и некој други во државава живеат по бедно него нас Македонците па не се жалат го тераат својот филм да не речам стварно ова е веќе генетски вродено неможам сега јас на форумов некој да го променувам
Дај бе не ме заебавај, колку луѓе од земјава ги виделе Бахами, жити бога?
За многу доживување е Грција да ја видат, тој па Бахамите.
Онака, не знаеш што мислиш. Озбилна сум.
Прво, домаќинка не се дефинира со правење ручек, а ни домаќин со цепење дрва.
Второ, жените да, имаат кариера, и да, не можат да киснат дома и за мажето да мислат.
Трето, ти реков, ако има една жена, што ќе ти пере, пегла, чисти, готви, саде патлиџани во двор, тресе теписи итн, дали си ТИ способен да работиш и да и овозможиш неа и на вашите три деца:
За децата:
1. Храна
2. Облека
3. Образование (од лењир до дипломска, за секое)
4. Мобилен, излегување... и се што тинејџерите прават.
За жената:
1. Храна
2. Облека
3. Козметичар, фризер
4. Пари за да се види со пријателите
За тебе:
1. Храна
2. Облека
3 и 4 јасно ти е
За сите:
Одмор. Барем еден во годината, доволна е Грција, не треба ни Хрватска да биде, а не Бахами.
Можеш или не можеш?