Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Пишав поназад, јас немам ништо против заедница и истата за мене и те како е света, само да не биде оправдана пред државата, затоа што тогаш се губи магијата.

Мацол, нели ти кажав дека не сакам бајата и роба со истечен рок?

Ма, така ти се чини на форум...за да одржиш имиџ...;)

ја мислам дек модерната жена не се плаши од ништо ,па ниту од брак ,., таа е вредна , успешна , културна , средена , ... . . . темпото на денешниот живот така е брзо и 34 сата да има во ден не може се да се постигне .
таа што е паметна таа се ќе има а таа што се сака да види .. .
Обично МЖ се интересира за работата и градење на кариера , сака да заврши факултет(еден или два ) , некогаш вложи много труд , време ,и не и се исплати , не секогаш по нејзина вина . . ..
МЖ сака да се дотерува , шминка постојано секогаш и секаде . . .
МЖ сака да излегува по цел ден и ноќ, , кафе . . пијачки ... диско . ..Дј, концерти и др.
Сака да бира , бира домаќи , странски , високи , спортисти , црнци . .. ``добри`` партнери - јаки момци :) ВО НЕКОИ случаи и мажките се глупи
Јако авто БМВ, АУДИ . МЕРЦЕДЕС .. . . .
И кога се ова ќе се оствари и цената и се качи , нема кој да ја купи . а од друга страна и километража порасне (некои ја враќаат - силикони , спа фитнес . . .)

. .. .Железото се кова додека е жешко. . .:)

имам ебено жени кои личеа на четници

(y)
536401_4695803670062_1835881421_n.jpg

safe_image.php

На оваа мислел
Знам. Мојот пост беше повеќе во насока на решавање на посттрауматските проблеми по односот. Се обидов со техника на замена на трауматични сеќавања, со нови имплантирани угодни сеќавања, кои нема да бидат во суштинска контрадикција со доживеаните.
Да не расипеше ти сеа со твојот равногорски визуелен упад, ќе му ги покриевме траумите и немаше више никад да се сеќава на грозоморниот настан, кој за жал ќе му седи у подсвест најмалку три инкарнации.

Знам. Мојот пост беше повеќе во насока на решавање на посттрауматските проблеми по односот. Се обидов со техника на замена на трауматични сеќавања, со нови имплантирани угодни сеќавања, кои нема да бидат во суштинска контрадикција со доживеаните.
Да не расипеше ти сеа со твојот равногорски визуелен упад, ќе му ги покриевме траумите и немаше више никад да се сеќава на грозоморниот настан, кој за жал ќе му седи у подсвест најмалку три инкарнации.
Чоекот ја обича Алкарина, ШОДАПРААМСЕА коа чупето е рунтаво?

имам ебено жени кои личеа на четници
За целово време, од коа го напиша ова, ме обеспокојува помислата дека постои шанса да си ебел четници кои личеле на жени.

За целово време, од коа го напиша ова, ме обеспокојува помислата дека постои шанса да си ебел четници кои личеле на жени.
те искина љубомора?

Не знам дали би можело да се нарече "страв", она што луѓето избегнуваат брак.
Живееме во земја со низок стандар. Тешко можеме да си дозволиме некои работи кои ги посакуваме.
Убаво е да се живее со личност која ти е драга и мила, но едноставно размислуваш како со твојата плата утре ќе ги платиш сметките, и ќе ги школуваш децата.
Работам, живеам со родители, ја делам собата со сестра ми, и сеуште не сум си дозолила ни летен одмор, а не пак зимско патување. А кога ќе има деца?
Кога се ќе треба да им ограничувам... уф... скапо време :confused:

Живееме во земја со низок стандар. Тешко можеме да си дозволиме некои работи кои ги посакуваме.
Убаво е да се живее со личност која ти е драга и мила, но едноставно размислуваш како со твојата плата утре ќе ги платиш сметките, и ќе ги школуваш децата.
Работам, живеам со родители, ја делам собата со сестра ми, и сеуште не сум си дозолила ни летен одмор, а не пак зимско патување. А кога ќе има деца?

Слична ситуација :)
До душа, моите уште ми плаќаат одмори, немам можност сама да заработам толку, ама ајде, на пример, на моето дете, ако не јас, кој ќе му плаќа што било? Нема од моите ваљда да очекувам.
Ќе рече некој, па двајцата ќе плаќате. Но во тој случај за мене нема да остане денар ни за фарба сама да се фарбам, а не дај боже да помислам на фризер или маникир..... нова маичка ќе ми се гледа како чудо.
Сега, кога работам за сама себе, пак ми е онака промислен секој денар...

модерни жени мало морген има..грди жени да,има!

Најреалниот пост на темава и ова подеднакво се однесува и за машки и за женски...
Парите не се се во животот, но без пари едноставно нема ништо, дури и за скромен тип на живот се потребни пари... поготово денеска во оваа скапотија кога на некој начин се стана луксуз, работи кои биле нормални/просечни порано сега се луксуз, а пак да не збориме што се му е потребно на едно дете, кои трошкови се, па едно дете само кошта неколку десетици илјади евра(ко еден стан на пр.) и тоа онака просечно да го стокмиш, ни да делува како голтар, ниту како кремче !
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 18:42 ---
модерни жени мало морген има..грди жени да,има!

???!! Појасни го малку повеќе овој твој напишан ’’бисер’’...

Скромност и човечност треба да преовладува нека имаа таа ако сака и 2 000еу плата нека биде ЧОВЕК. Што кошта ако има 3 деца ? со тоа ќе биде многу повеќе погата него што е ќе има кој да биде со нејзе во старост и воедно ќе и помогне на нашата земја која навистина е во алармантна позиција околу тоа со кревање на наталитетот особено кај нас Македонците. Нека се сети дека и нејзината баба имала по 5-6 деца и ги изгледала и ништо не и фалело само гледам дека буквално цел свет го следи овој е*ан пример на живот од америте демек тие топла вода измислија. Треба да бидеме горди на нашите обичаи и на она што го имаме скромност да има кај секој многу подобро ќе се живее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom