Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ваков пример сеуште немам видено. Кај ги има овие бракови?Познавам жени кои се во брак со професионално успешни мажи и им е забрането да работат од страна на мажите.
zatoa sto modernata zena ne e hristijanka, bidejki da e ke mu bide pokorna na mazot kako na gospod, vprocem kako so pisue u biblijata.
tui ne treskaj, logikava e epten jaka taka da ili ne si citala biblija ili racno si biras sto sakas od biblijata.Јас не мислам дека модерната жена се плаши од брак...туку се плаши да не закачи некој кој секој ден ќе и го прави неподнослив, бидејќи за жал во последно време има се повеќе такви мажи.
Жената отсекогаш сакала да биде почитувана, разбрана, соодветно третирана и инспирирана од човекот со кого одлучила да живее. Е сега реално, колку од мажите навистина можат да го пружат сето ова. Јас мислам дека можат, ама не сакаат
Ај не трескај![]()
Додека не ме избришале: затоа што денес девојките се вработени, самостојни, завршуваат многу повеќе од 4 одделение, имаат поинаква визија за животот, сами си го наоѓаат сопругот (стројниците одмараат), сакаат да излезат малку подалеку (добро, малку повеќе) подалеку од маалото во кое се родиле и пораснале...
За се` тоа треба време.
Еве тебе ќе ти оставам вака како начитан, направи ми споредба на мажите во библијата и овие сегашниве....На кого да се клањам бре??? :nenene:tui ne treskaj, logikava e epten jaka taka da ili ne si citala biblija ili racno si biras sto sakas od biblijata.
Филозофке и да не сте еднакви во смисол на финансии па и друго, мое мислење е дека мажот нема право да биде деспот (сега за ова можи ќе ме пцуе ем-јунит т.е. машкиот дел од публиката).Исто така ако веќе сме еднакви во работниот статус колку пари јас носам дома, толку пари тој носи дома, нема разлики помеѓу нас.
Не се секирај нема да те пцуе никој од нив не припаѓа на спротивната категорија од џаболебари:pos2:Напишано од Lurtz
Филозофке и да не сте еднакви во смисол на финансии па и друго, мое мислење е дека мажот нема право да биде деспот (сега за ова можи ќе ме пцуе ем-јунит т.е. машкиот дел од публиката).
Јас не мислам дека модерната жена се плаши од брак...туку се плаши да не закачи некој кој секој ден ќе и го прави неподнослив, бидејќи за жал во последно време има се повеќе такви мажи.
Жената отсекогаш сакала да биде почитувана, разбрана, соодветно третирана и инспирирана од човекот со кого одлучила да живее. Е сега реално, колку од мажите навистина можат да го пружат сето ова. Јас мислам дека можат, ама не сакаат
Епа така е зошто ти си живеел во едно поинакво време, младоста си ја поминал во социјализамот, кога економски јаката ситуација секако резултирала со појак степен на свест и повисока духовна и ментална развиеност на населениево, како што кажав и погоре никој не трпи никој на денешно време, а кој трпи е будала а има и такви, па оттаму сите оние семејни драми и убиства после ќе се чудиме зошто ги имало:nesvest:Па и да ме колнат нема везе. На муабет/форум може секој да каже што сака, но на дело, реалното се брои
За она второто, истото го кажа и некој погоре, но ретко сретнувам толку конзервативни бракови, а во моментов не ни можам да се сетам на некој таков пример. Обично тие што ги познавам и се дружам се онака, обратни од примерите од минатото во тој поглед.