Зошто луѓето се толку злобни?

А кај ги наогаш ти другарите?
Сега ке најдеш ти некој друг другар, ке ти позајми
пари...ти нема да му ги вратиш.
Што правиме после?

Па од деца сме другари.Немам потреба од други да позајмувам пари.

Citajte kaj Sopenhauer sto ima kazano za lugeto. Koga go prasuvale sto si ti odgovaral Jas sum mizantrop! Inaku ima edna mnogu dobra izreka koja glasi,, Koj po 40 ta godina ne stanal mizantrop nikogas ne gi sakal lugeto!,,

Citajte kaj Sopenhauer sto ima kazano za lugeto. Koga go prasuvale sto si ti odgovaral Jas sum mizantrop! Inaku ima edna mnogu dobra izreka koja glasi,, Koj po 40 ta godina ne stanal mizantrop nikogas ne gi sakal lugeto!,,
Луѓето се само едни напатени суштества спремни да се фатат и за сламка од очај.
Имаш две опции.
Или фаќај сламка или подавај сламки.

Па како планираш да бидеш злобен?

Тоа што го имам ако му треба на некој не му давам.
Нешто ми треба,а го немам ќе го купам.............

Тоа што го имам ако му треба на некој не му давам.
Нешто ми треба,а го немам ќе го купам.............
Тоа не е злоба.
А да сум на твое место би се откажал и од другари и од се.
Никој никогаш нема да те заебе.

lugeto denes ja koristat tvojata dobrina , i zatoa treba da se bide mudar i pameten , sto ne treba da se podpadne pod nivnoto vlijanie

Злобните луѓе се љубоморни за нешто што ти го немаш,а тие го немаат , и се некако сакаат да ти наштетат, цело време си им центар на внимание и слично ...

Каков е тој лош чоек?, не е како вас?

Дадов на другар пари на заем,купи комбе.Место парите по две години ми го врати амортизирано комбето.
Друг другар ми побара пари.Му реков дека ќе му дадм ама дека прво ќе ме направи косопственик на фирмата и на годишно ниво да ми дава 10% од добивката.Не се сложи оти мислеше дека ќе земе пари како претходниот другар.
Не гледам причина зошто не би бил злобен

Епа другари се бираат без причина,онака,рандом,со душа...

А ти изгледа бараш бизнис партнери а не другари..

Зависта ги прави злобни луѓето! Постојат,злобни луѓе,оние што викаат дека постојат добри и помалку добри луѓе,а не злобни,очигледно никогаш не запознале злобни луѓе и се надевам дека никогаш нема да запознаат.

Епа другари се бираат без причина,онака,рандом,со душа...

А ти изгледа бараш бизнис партнери а не другари..

Другари се бираат од деца.
Дел од другарите стануваат пријатели.
Бизнис партнер доколку имате заеднички интререс.
Порано или подоцна откриваш дека сите што ти се правеле:Другари,пријатели и бизнис партнери биле расипани!!!

Другари се бираат од деца.
Дел од другарите стануваат пријатели.
Бизнис партнер доколку имате заеднички интререс.
Порано или подоцна откриваш дека сите што ти се правеле:Другари,пријатели и бизнис партнери биле расипани!!!

ако бараш утеха у дефиниции и изговори...:)

Дали воопшто потојат објективни морални норми по кои ќе се водиме кога ќе се дрзнеме да судиме дали некого ќе го етикетираме како злобен или не?
Кој ќе го фрли првиот камен, хм?
--- надополнето: Nov 16, 2011 2:04 PM ---
зошто злоба?
ментално пореметување

Вистина ли? Ќе го наречеш злобен оној кој не е свесен за своето постоење, а камоли за своите постапки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom