Зошто градоначалниците не го слушаат гласот на народот?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Народот одлучува кој ќе биде градоначалник ( на локални избори ) , со самото тоа ги добива правата да прави што сака ;)...

:pos:

Што све нема да прочитам по форумов.. Лимот на Стоилко имал ИСТОРИСКО значење, а неговите сендвичи БЕЗВРЕМЕНСКО ?
--- надополнето: Nov 23, 2011 12:42 PM ---
Според некое мое вака лаичко согледување,ќе изнесам една листа на лоши градоначалници во МК

-Стефчо (Карпош)

Ако лимот на Стоилко е од историско значење тогаш ајде да собираме потписи да го вратиме Кенан и неговата бутка со кожните јакни :)
Од листава само за Стефчо не ти се сложувам мене ликот ми е ок а другиве не ги знам како работат.

Ако лимот на Стоилко е од историско значење тогаш ајде да собираме потписи да го вратиме Кенан и неговата бутка со кожните јакни :)
Од листава само за Стефчо не ти се сложувам мене ликот ми е ок а другиве не ги знам како работат.

Како можеше Кенан да се премести и да си работи и ден денес ,така и Стоилко..ама дека ќе будел тага и празнина во душата на луѓето..смешно :pos:
Иначе за Стефчо ја имам лошо мислење заради прошлиот мандат,кога на сред мандат прелета у министерска фотеља

Ќе останат на улица... Понудено е - на местото каде што порано беше Цветен пазар, мислам Кам маркет гради трговски центар на четири спрата и таму, како што чув, во подрумот ќе се направи пазар со поставување на околу 50 тезги што ниту приближно не е доволно.
Од друга страна тој пазар е неопходен за Скопје и е туристичка атракција. Секаде пазарите се во центарот од градовите. Мислам дека нема да биде ништо од тоа рушење, тоа се само една од многубројните глупости на општинарите во Центар.

Јас не шпекулирам за нешто што не знам. Реков, ако се смисли алтернативно решение (како Цветен пазар) за мене е сосема во ред. А дека сум емотивно врзана за пазарот, не сум. 2 пати за цел живот не сум била.
--- надополнето: Nov 23, 2011 1:34 PM ---
Споменик, што може друго да има, најлесно се перат така пари ;)

А ти каде виде дека ќе има споменик, дај и јас да видам?

Јас не шпекулирам за нешто што не знам. Реков, ако се смисли алтернативно решение (како Цветен пазар) за мене е сосема во ред. А дека сум емотивно врзана за пазарот, не сум. 2 пати за цел живот не сум била.

Ќе го видиш кога ќе биде готов ;)

Ќе го видиш кога ќе биде готов ;)

Неоснованото јадење бубрези.... е неосновано јадење бубрези.
За мене поголемо емотивно значење ќе има споменик на Колозов, него Чичко Стоилко.
Со едниов пораснав, другиот се коси со моите морални убедувања.

Неоснованото јадење бубрези.... е неосновано јадење бубрези.
За мене поголемо емотивно значење ќе има споменик на Колозов, него Чичко Стоилко.
Со едниов пораснав, другиот се коси со моите морални убедувања.
Чиви бубрези :D

Како можеше Кенан да се премести и да си работи и ден денес ,така и Стоилко..ама дека ќе будел тага и празнина во душата на луѓето..смешно :pos:
Иначе за Стефчо ја имам лошо мислење заради прошлиот мандат,кога на сред мандат прелета у министерска фотеља

Стефчо е добар градоначалник само да не почне да зборува. За политика не го бива, ама за чистење улици е цар.

Стефчо е добар градоначалник само да не почне да зборува. За политика не го
бива, ама за чистење улици е цар.

Јас колку што гледам, Карпош е меѓу најсредените населби, како и Аеродром. Без оглед од која ,,боја,, е тој на нивно чело.
Можат да се жалат тие што живеат таму, што треба, а не се прави итн. Мене вака како аутсајдер, ми се чини дека им се убави населбите :)

-Марјан Ѓорчев - Кисела Вода
-Тони ( не го знам презимето) - Гази Баба
-Стефчо (Карпош)
-Аце легендата - Охрид
-Зоран Дамјановски - ЦИЦ - Куманово
-На Велес
-Мерко на Струга (катастрофа)
Сите од набројаниве имаат реални (да не речам 100% шанси) да бидат реизбрани. Можеби тука е одговорот на прашањето во насловот. На народот не му е битно што тие градоначалници изработиле, туку нешто друго.

Јас многу го сакам Зелен пазар, до него живеам и можам да ти кажам дека е голема предност да живееш до пазар. За вас младите има малку интересни работи, но за постарите е премија, нема што нема. И да купиш, да се сретнеш, на чорба или бурек да седнеш, муабет со луѓе да направиш се има - милина и лепота.
Ќе ми биде жал ако го срушат, меѓутоа не верувам дека ќе го срушат. Од кога знам за себе, стално го рушат и ништо.
--- надополнето: Nov 23, 2011 6:24 PM ---
Градоначалниците на Центар и Скопје граѓаните си ги прашале на локалните избори а тоа што граѓаните не си ги читаат изборните програми никој не им е крив.Сега се поставува и прашањето за кого гласаме. За човекот кандидат,за партијата како должност кон неа или за програмата која е подобра од таа на тој другиот ?????? Глупаво би било да распишува некој референдум за Зеленото пазарче или за Сендвичарите.Не би рекол и да има референдум дека жителите на Дебар Маало би гласале за Зелениот пазар и би биле загрижени за нив кога го имаат Буњаковец(пример) .За деталниот урабнистички план секој граѓанин има право да го погледне,да даде свој предлог но ако тој предлог е издржан како решение и се вклопува во планот ќе биде прифатен.Како лаик и јас сум скептичен за подземниот Јужен Булевар но кога некое стручно лице од фелата би ми ги објаснило неговите бенефиции можеби ќе си го сменам моето мислење.

Конкретно ќе зборам за Зеленото пазарче 80% од луѓето кој живеат во Градски ѕид и во кулите сакаат дислокација на пазарот од неколку причини.Смрдеа,хаосот кој го прават дивите продавачи,проблемот со паркирање кој пазарџиите им го прават на жителите на зградите.Зашто никој не ја спомна фирмата во чија сопственост е пазарот,зашто таа иста фирма не вложи во модернизација на тој пазар.Ама тоа е веќе друга тема би била оф топик тогаш.
Тоа што го зборуваш за граѓаните што живеат во околината на Зелен пазар не е вистина. Да живееш покрај пазар, значи да постојано можеш да се снабдиш со свежа храна. Нема во Скопје подобри месарници и рибарници од колку во близина на Зелен пазар. Изборот на сирење и млечни производи е извонреден. Овошјето и зеленчукот стално се свежи и со најниски цени. Има бурекџилници , кафеани со најдобри џорби. Да не набројувам, но многу убаво место за нас постарите. А тоа што има некои луѓе што им пречи, сигурно дека има. Зарем не постојат луѓе на кои се им пречи.
Јас не верувам дека ќе се руши, веројатно ќе се модернизира.

Сите од набројаниве имаат реални (да не речам 100% шанси) да бидат реизбрани. Можеби тука е одговорот на прашањето во насловот. На народот не му е битно што тие градоначалници изработиле, туку нешто друго.

Аце Петрески е готов.Најверојатно и нема да е кандидиран.Мислам дека март/април 2012 година се изборите, ако добро памтам ?!

Аце Петрески е готов.Најверојатно и нема да е кандидиран.Мислам дека март/април 2012 година се изборите, ако добро памтам ?!

Не е важно што него ќе го шутнат, туку кој ќе дојде на негово место.

Не е важно што него ќе го шутнат, туку кој ќе дојде на негово место.

Некој кој Охрид ќе го направи нешто слично на Скопје 2014 ,можеби не со споменици и театри но со инфраструктура,агенда за развој на туризмот,заштита на културното наследство од урбаната мафија,елитни хотели,нови работни места и проекти кој Охрид ќе го издигнат на високо ниво,барем јас тоа очекувам.

2013 ќе бидат изборите. Аце Петрески најверојатно ќе се кандидира како независен. СДСМ е решена и да го жртвува Охрид само да не го кандидира него пак. Судирите со крилото од Слатино се пресилни. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom