Зошто децата во рацете на просјаците секогаш спијат

• Креатор на темата Креатор на темата TheMayor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Локација
Ohrid
Налетав на една хорор статија и откривање на мистериозниот феномен -зошто децата во рацете на просјаците секогаш спијат.
Ќе го копирам целиот текст на новинарот:
Во близината на метро станицата се движи женска личност. Косата и е хаотична и валкана, а погледот и е тажен. Жената седнува на земјата, а до неа има торба. Во торбата луѓето оставаат пари. Во рацете на жената спие бебе на возраст од 1-2 години.
Поминував покрај жената која просеше. Не дадов никакви пари, бидејќи верувам дека тоа е банда. Парите нема да ги добие таа жена, туку оној кој ја испратил тука. Тие луѓе поседуваат бројни лускузни недвижности и автомобили. И просјакот понекогаш добива нешто, но тоа е само шише алкохол или сендвич во вечерните часови.
Секогаш кога минувам покрај жената, забележувам дека бебето спие. Тоа никогаш не плаче или вика, секогаш спие, со лицето свртено кон коленото на жената, која најверојатно е негова мајка.

Дали некој од вас, има деца? Сетете се колку често тие спијат на возраст од 1,2 или 3 години? Час до два, попладневна дремка, а потоа се движат. За месец дена додека ја гледав оваа жена, бебето секогаш спиеше во нејзините раце, никогаш не ебеше будно.
Ја прашав: Како може бебето да спие цело време?
Таа се правеше дека не ме слуша. Ги спушти очите надолу, криејќи го лицето во јаката на својата избледена јакна. Го повторив прашањето. Жената го крена погледот, но не ми одговори ништо.
Некој ја стави раката на моето рамо. Тоа беше старец кој ме гледаше со неодобрување. Што сакате од неа? Зарем не гледате колку е напатена? - ме праша.
Старецот изброи неколку парички и ги стави во торбата на жената.
Следниот ден се јавив на мојот пријател. Тој е интересен човек од ромска националност, кој успеа да заврши само три и половина години образование, но тоа не го спречи да се движи по градските улици во скапи странски автомобили и да живее во куќа со многу прозорци и тераси. Од него успеав да дознаам дека оваа работа и покрај привидната спонтаност е многу организирана. Просењето е организирано од страна на криминална банда. Децата се користат во „закуп“ на семејството на алкохоличари или едноставно се украдени.
Потребно ми беше да добијам одговор на прашањето зошто бебето спие.
Мојот пријател зборуваше со смирен глас, кој ме остави во шок. „Тие обично се на хероин или вотка“.
Бев вчудоневидена : „ кој е на хероин или вотка“? Тој одговори:детето, така што нема да вреска.
За да спијат бебињата цел ден , потребно е да им се даде хероин или дрога. Секако, органите на децата не можат да се носат со ваквиот шок и тие најчесто умираат. Најстрашно, децата умираат во текот на работниот ден. И имагинарната мајка мора да го држи мртвото дете во рацете сè до навечер. Тоа се правилата. А, минувачите оставаат пари во нејзината торба, верувајќи дека и помагаат на мајката.
Следниот ден отидов на истото место, кај жената. Криејќи се позади лажниот новинарски идентитет, без подготвена за сериозен разговор. Но, тоа не ми успеа.
Жената седеше на подот , држејќи го детето. Кога и поставив прашање за документите за детето, таа ме игнорираше. Но, моите прашања не беа игнорирани од страна на минувачите. Тие ми велеа дека не сум при себе, дека „ се дерам“ на мајката.
Кога на улица ќе видите ваква жена со дете, размислете пред да и дадете пари. Без вашата милостина , овој бизнис би исчезнал. Ваквите бизниси треба да умираат, а не децата кои се користат за овие цели. Не гледајте на спиењето на детето со љубов.
Извор
Дали според вас оваа статија е вистинита?
Јас само едно ќе кажам: боже прости им , не знаат што прават !
Пс.Ако не е темава во соодветен подфорум ќе ве молам да ја преместите.

статијава е стара повеќе од 1 година http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-5055/
босанците се дочепале дур сега до неа, а мкд-нјуз ја превзеле :ROFLMAO:

Знаеш колку ми се праи мерак некој кога ќе им го натопори вака ко тебе на нашиве квази новинари ... 2-3 саати сум како на слава.

Ја прочитав и јас вчера.Ме интересира толку се нашиве ''богати'' па со хероин и вотка да ги успиваат?
Два-три шамара,цел ден глава не крева.

Затоа во Чешка денес:

Стотина уапсени на антиромски собири во Чешка

Текст: Макфакс
Свет | 25 август 2013

Околу стотина десничарски екстремисти се уапсени во текот на антиромски манифестации организирани во осум градови во Чешка, на кои се собрале околу 1.500 луѓе, соопштија чешките власти.
stotina-uapseni-na-antiromski-sobiri-vo-cheshka-146997.jpg

Во Острава во североисточниот дел од земјата според податоците на полицијата се собрале меѓу 600 и 800 екстремисти коишто се обидувале да влезат во ромска населба, предизвикувајќи судири со силите на редот.
„Полицијата досега приведе шеесетина лица во Острава кои се однесени на испитување", изјави портпаролката на локалната полиција, Габриела Холцакова.
Околу 300 полицајци биле мобилизирани во Острава. Во настојувањата да ги спречат демонстрантите да влезат во ромската населба, полицајците употребиле солзавец, додека тие ги гаѓале со камења и шишиња скандирајќи „Чешка на Чесите" и „Ништо освен нацијата".
stotina-uapseni-na-antiromski-sobiri-vo-cheshka-146998.jpg

Дваесет лица се приведени во Пслен, во западниот дел од земјата, додека поворките во Децин, Духчово, Варнсдорф, Јицин, Брно и Чешке Будејовице, каде што од јуни по тепачка на детско игралиште има чести антиромски протести, минале без инциденти.
Истовремено, активистите за човекови права организирале во главниот град Прага и во повеќе други градови собири.
Од организацијата за човекови права Amnesty International на почетокот од август изразија загриженост поради најавените манифестации против Ромите во Чешка предупредувајќи ги властите да внимаваат тие собири да не се претворат во насилство, како дека оние кои треба да бидат бранети мора да ја добијат заштитата.
Извршниот директор на организацијата за човекови права и на Европскиот центар за правата на Ромите, Дезидериу Гергели, оцени од своја страна дека ситуацијата во Чешка е многу тензична, како и дека во неа групите од екстремната десница брзо добиле влијание.
Ромската заедница во Чешка, кој брои меѓу 250 и 300 илјади луѓе, се жали на дискриминација, и дури 83 отсто од Ромите се жалат дека трпат неправда, според испитувањето на Европската агенција за основни права.

http://kajgana.com/stotina-uapseni-na-antiromski-sobiri-vo-cheshka

Мора да се стави крај на ромскава инвазија во Европа. Начини мора да има. Бугарите и Романците се главни извозници моментално на овие лица, за три месеца приметив таква инвазија во големите градови тоа не се опишува со зборови. Легнале по земја просат, продаваат цвеќиња, просат по улици. На секој чекор има бугарски или романски роми. Ова мора да се сопре, никој не е должен да ги гледа по улици. Нека си ги соберат назад, секако овде добро нема да поминат, спремни се да ги изгазат по земја. Вакви џаболебарци на никого не му требаат, наполни шлеперите и правец во ветената Европска земја Бугарија. Похуман однос од ова нема, ќе ги запалат живи во спротивно, не се ова земји кои толерираат лежења по улици и неписмени доселеници.

Море мамицата нивна нацистичка... :mad:
Е не ќе ги оставаат овие со декадиве цел живот по улици. Ма понеси вилушкар и све тоа однеси од каде што дошло. Прво нека се очовечи, воспита, образова, па потоа нека се умеша помеѓу народ. Дотогаш ете им две европски земји ќе ги собере. Таман и со Француските роми, комплет ќе бидат.

Е не ќе ги оставаат овие со декадиве цел живот по улици. Ма понеси вилушкар и све тоа однеси од каде што дошло. Прво нека се очовечи, воспита, образова, па потоа нека се умеша помеѓу народ. Дотогаш ете им две европски земји ќе ги собере. Таман и со Француските роми, комплет ќе бидат.

А како ќе ги „очовечиме“, со ќотек? Едукација им треба на тие луѓе, подобри услови на живот...

Дали некој од вас, има деца? Сетете се колку често тие спијат на возраст од 1,2 или 3 години? Час до два, попладневна дремка, а потоа се движат. За месец дена додека ја гледав оваа жена, бебето секогаш спиеше во нејзините раце, никогаш не ебеше будно.
Бебе е, ни будно ни во сон неможи да ебе :ROFLMAO:
Инаку стварно треба да испитат задолжените шо се прај со тие деца.

А како ќе ги „очовечиме“, со ќотек? Едукација им треба на тие луѓе, подобри услови на живот...

Никому не можеш со сила да му даеш нешто.

Те молам не почнувај. Едукација? Милиони денари само Македонија фрли по таа едукација, резултатите ги знаеш? Поразителни се. Незнам какви фондови не влегоа, џабе ти е се. Џабе. Нека се сфати тоа, тој народ за век и векови ќе остане таков џаболебарски. Едукација им требало, иди бре не ме смеј. 100 години едукации ќе им правиме, за мрсулите да ги избришат. Спакувај и вакумирај у една држава, никад да не излезат додека не се очовечат, само тоа е спас.

А шо некој да не им брани едукација?или треба државата да плаќа учители по улици да ги едуцираат?

Не се навикнати тие луѓе на тоа,а навика не се стекнува баш лесно.Оди објасни му на некој што цел живот собира железо по улица,дека книгите што ги добива бесплатно секој септември му служат да стави нешто у главата?Сами си се дискриминираат,имам и ја книги и он има.Кога завршив осмо,пола од класот ми се одадоа пред да одиме на онаа екскурзија,слушам и по трето дете чекаат веќе...Иди кажи му да копа цел ден,да среди нечиј двор за 300-400 денари и он ке отиде и ке украде нешто во соседната продавница.Навикнати се се да добиваат така и нема назад.Едноставно,општествена пирамида.Некој мора да се врти у фотеља,некој мора да мете улици.Само што е проблем што и метење улици за нив е преголема работа,претешка.Ќе си застане и ќе проси.

Браво за чесиве (десничарите), а ова полицијата е за ќотек. Можеле да приведат 5-6 души колку за формалност. (n)

Сигурно,нема да ги воспитаат со тоа што ке ги запалат,изгазат....тоа се НАЦИСТИ...умоболни луге кои треба самите да се воспитаат...
просењето е присутно од времето на ИСУС...и него ли требале да го ВОСПИТААТ???? или тоа не важи за друг ...
овде во МАКЕДОНИЈА просачи се присутни од повеке националности,но во медиумите ПОСТОЈАТ само РОМИТЕ...
Никој не спомува дека оваа година дипломирале ДУРИ 29 студенти со ОДЛИЧЕН успех ,и тоа од РОМСКА националност...но тоа не е важно нели ??? И јас сум РОМ и горд сум на себе и својата фамилија ,како таков...:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom