Ајде бе прекини со ова истото. И двете се штетни. Разликата е во тоа за да станеш зависник од алкохол ти треба многу време а за дрога многу кратко. Зголемување на доза, преминување од полесни на потешки дроги. Мене ми се доволни три чаши Jacky cola јас да се опуштам и развеселам и да бидам при себе, ако сакам уште 10 ќе испијам ќе се испијанам ама нема да умрам тој момент. Ти имаш одредена доза која мора да ја почитуваш, зашто малку отпоќе кај тебе фатално ќе биде. Дрогата е поопасна! Јас пијам секој викенд, некогаш прелу недела и не гледам знаци на зависнот. А знаеш колку пијам за викенд? Толку текили да ги заменев со ЛСД па да видевме што ќе биде. И доста со тоа ттебало контрола и требало две недели за да човек побара пак екстаза. Да, да сигурно е така, затоа ја зголемуваат дозата што повеќе и повеќе. Ти или лупеташ тука од памет или во Македонија ти даваат бонбони кои мислиш се екстази. Не може да биде дрогата дозволена и толку лесно достапна од проста причина што е опасна како и сам кажа. Имаш одредена доза и не смееш повеќе, можеш фатално да завршиш. Замисли ги луѓето, сите вака паметни како што се, ќе си ја знаат дозата и еднаш на две недели строго. Детенце... Не можеш да порекнеш дека дрогата е далеку поопасна од алкохолот, алхохолот не бил никогаш забранет и нема да биде.