Zombie/Umbrella

• Креатор на темата Креатор на темата H|dden
  • Време на започнување Време на започнување
hmm тогаш википедиа лаже..ама јас не верувам дека таму може да пишува глупости без врска :)

Ова ко магаре и музика.

Збориме за една од песните што ги обележаа 90-тите и за one hit onder на америчката шит индустрија.

Не ги споредивме песните, ниту пак жанрот на песните, ниту пак дека едната е рнб другата е рок..

Мене на пример, не дека сум љубител на комерцијали ама убави ми се некои песни .. Umbrella баш поради специфичноста на тоа е-е-е ми стана онака интересна и убава песна што би ја одделил од другите монотони r'n'b траки и баш дека сега ја најдов во друга и -респект.

Кај гледате љубомора тука не знам..

Глупости два збора слични најдовте, па исти биле, па Риана станала славна заради тоа, па ова па она ... Колку само се различни песниве ејј!

Зошто постојат толку љубоморни луѓе на планетава :tapp:
Она два слични збора најдовте ќе дојде како некој од нас да ги споредил песниве. Тоа е прочитано на интернет....еве линк од википедиа за песната амбрела каде ја има истата споредба....
http://en.wikipedia.org/wiki/Umbrella_(Rihanna_Song)

У секој случај,песните не си личат воопшто,бидејќи едната е апсолутен хит што ги одбележа 90тите и е многу добра песна напишана од членовите на групата,додека оваа на рајана е шит песна која докажа колку народов си нема врска од музика со нејзино стоење 10 недели на прво место на некоја си американска листа...

Зш со оваа песна ја започнала кариерата? А пред неа колку само убави песни имаше. Анфеитфул? :( А таа песна? Шуба си е/

Има нешто што едвај го забележав. Инаку, како и да е, песните немаат врска една со друга, Риана си беше популарна уште пред "Umbrella". Ако пејачот знае да пее, секоја песна ќе му биде добра :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom