Золпидем (Sanval, Lunata) за несоница?

• Креатор на темата Креатор на темата Марс
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јуни 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Какви се вашите искуства со овој медикамент?

nemoj da gi pies voopsto, zatosto toa e sedativ na nekoj nacin, i posle ke stanes zavisen, i uste pogolem probelm, no neznam dali si zemal i nestoporano za spienje i toa mnogu zavisi.
So eden zbor se droga!
Tuka vo kanada se poznati kako Lunesta, i lugeto se lazat, ama posle stanuvaat addicted to!!!
Zatoa molim te pazi, i probaj nesto drugo,,prirodno po moznost~!:nenene:

Лошо искуство... Бидејќи многу тешко заспивам а немам навика да пијам апчиња за спиење, земав Санвал и почнав да доживувам слушни халуцинации, онака многу гласови како да зборуваа околу мене. Така да веќе не ми паѓа на памет за Санвал.

Јас на Луната бев наклуќан 5 месеци , пошто ме фати хронична несоница ( јгб , 9 месеци по ред 3-та смена само ) , и почнав да ги пијам кога се враќав од работа , насабајле во 7:00 . Едно апче ме држеше 6 саата , и ме успиваше за 15 мин , тотален нокаут . Тоа беше добар плус , ама имаа голем минус. Премногу , премногу агресивни те прават . Најмала ситница може да те запали ко Везув кога си на овие апови ...

Ама па од друга страна со инсомниа не можеш да се справуваш , па го одбрав помалото од двете злоа ..

Инаку би ги пиел , али не редовно ко шо ги пиев. По потреба само . Тогаш немаат толку силни нуспојави при користење.

Како и што си пише во упатството, треба да се користат само за краткотрајно, не повеке од 2 недели, колку да се опорави биоритамот малце. Иначе доживувањата у смисол на халуцинации се индивидуални, тоа зависи од подвеста на поединецот, не е до хемикалијата. Го буди тоа шо веќе го има во тебе. Гласовите шо ги некој доживува додека заспива не се халуцинации, туку забрзаното спојување на свеста со подвеста кое не ни е баш природно. Не ствара хемиска зависност, но разбира се може лесно да се створе психичка зависност. Како и со секој ап, така и со овој треба да се внимава и само краткотрајно да се употревува од по неколку дена кога ке стане хитно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom