Знае некој како да конектираш WADSL со ASUS WL-600G?

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
P

Princ

Гостин
Значи насловот кажува доста.
Дали некој има искуство во правење на PPPoE конекции (конкретно за WADSL) и кои се подесувањата?
Јас пробав со основните и информациите што ги знаев, но никако да ми успее да се конектирам.

Инаку, во првиот порт од свичот на рутерот е убутано кабелот од канопито, во вториот од компјутерот. Го контролирам све убаво на 192.168.1.1, ја правам конекцијата ама не се конектира.

Ако треба повише инфо кажете па ќе ви кажам :)

П.С.: Ако веќе не постои никаква можност рутеров да се конектира на WADSL, некој со искуство дали ќе работи чудово на ADSL од Мт-Нет (конкретно пакетот 100 :))) ).

Поздрав и фала однапред.

Рутерот е за ADSL2. Тоа значи дека нема да го конектираш на WADSL, а најверојатно ни на ADSL :)

Не можев да издржам и јас да не напишам

:)

Инаку, и мене истото ми се случи зимата. Беше вајрлес рутер за адсл обичен плус 2 или нешто така, а мене ми требаше за кабел.

На портовите за LAN уштекај го кабелот од WADSL-от, и на твојот компјутер направи си PPPoE коенкција, сигурно ќе имаш нет така. Ако има рутерот DHCP остави се автоматски да иде доделување на IP адреси.

Абе така и се конектирам јас. Ама што поента од рутер тогаш? Убаво си беше директно ко така уштекан на свич канопито па и мојот компјутер, или канопито директно во мојот компјутер...

Така ја губиш функцијата на рутерот (зошто тој треба да биде врската кон интернeт) а го правиш твојот компјутер рутер. Но кај тебе WAN портот познава само ADSL2 дигитални сигнали така да ќе го искористиш во некои подобри времиња:)

Апдејт: на АДСЛ (обичен, мт-нетовски) одлично работи рутеров, без воопшто никакви проблеми. Подесувањето траеше само две минути (јузер/пас/ристарт). За WADSL најверојатно не може. Најверојатно бидејќи сеуште не сум силно убеден во тоа :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom