Златна средина

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
па,замене најчесто важи изреката-ПОПАМЕТНИОТ ПОПУШТА!не сакам да се расправам многу,а за одење во крајности,тоа е кога се си ставам на душа,и си плачам за се и сешто,а дали има нешо поубаво од ЗЛАТНА СРЕДИНА??па,се разбира дека не,се шо е претерано не е прифатено!

Zlatna sredina ne e tolku losa opcija,no za luge kako mene,koi premnogu crno belo gledaat na zivotot,recisi e nevozmozna.Kaj mene se e ili crno ili belo,ili dza ili bu,ili se ili nisto.Svesna sum deka ponekogas ekstremnosta ne cini,ama taka sum se oformila kako karakter i taka funkcioniram.Iako vo poveketo slucaevi se pokazalo deka e najpameten izbor,mene poveke mi e polesno so ekstremnostite. .Sum se obidela nekogas i so zlatna sredina,ama se cuvstvuvam kako nedoiskazana vo takvi slucaevi.Vo mnogu malku aspekti od zivotot mi uspealo da se drzam do zlatna sredina.

Ај да земеме дека оние приказни што им ги читаме на нашите деца се некаква „златна средина“, т.е. како светот би требало да изгледа и веројатно изгледа во нивните очи.

Е сега, знаете дека Мадона пишува приказни за деца? Истата онаа Мадона која на времето јавно се фаќаше и драпаше на сцена, сама и со други мажи и жени? Онаа која се сексала со кого како стигне, како ќе и` се ќефнело?

Е па сега, знајте дека „златната средина“ е најдобра опција, ама само ако сте отишле во екстреми, т.е. само ако знаете што *не* треба да правите. Инаку, златната средина е најдосадното нешто што постои.

Значи - секс, дрога и рокенрол во младоста, за во староста да бидете зрели и да не бркате секс, дрога и рокенрол (нема да ве личи).

Поздрав.

Zlatna sredina ne e tolku losa opcija,no za luge kako mene,koi premnogu crno belo gledaat na zivotot,recisi e nevozmozna.Kaj mene se e ili crno ili belo,ili dza ili bu,ili se ili nisto.Svesna sum deka ponekogas ekstremnosta ne cini,ama taka sum se oformila kako karakter i taka funkcioniram.Iako vo poveketo slucaevi se pokazalo deka e najpameten izbor,mene poveke mi e polesno so ekstremnostite. .Sum se obidela nekogas i so zlatna sredina,ama se cuvstvuvam kako nedoiskazana vo takvi slucaevi.Vo mnogu malku aspekti od zivotot mi uspealo da se drzam do zlatna sredina.
Ренатче,не е се црно или бело,100% имаш проблем со видот,сепак има и нијанси:wink::wink::wink:

Скоро секогаш од крајност во крајност одам.Тоа е зашо сум константно во некои дилеми и од една почната работа лесно се прешалтувам на нешто комплетно спротивно на тоа што сум почнал да го правам. Не дека не знам шо сакам,знам, ама начинот на кој го покажувам тоа или не го покажувам ,зависи од случајот, е комплетно непредвидлив. Средина никогаш не фаќам од проста причина што ме асоцира на пасивност па така не понесува никакви последици со себе. Ако интуицијата ми кажува да постапам некако, макар да е тоа една од крајностите, тогаш тоа и го правам па последиците, какви и да се си ги сносам, макар и да се поразни, бидејќи еден пораз може да е повреден од сто победи.

Многу пати го употребуваме овој израз,е сега мене прашањево ми е:

Дали вие се раководите по тоа златна средина или знаете да одите во екстреми и да претерувате?

Дали верувате дека ништо не треба да е претерано и дека златна средина е најубаво?

На пример: Рамнодушност за се во животот и нервирање за секоја ситница.Златната средина е наоѓање некој компромис меѓу две екстреми.

Вие?
Дали припаѓате во оние кои често знаат да претеруваат во своето однесување или пак наоѓате компромис и се наоѓате некаде во средината?

Никогаш нема да се сложам по тоа прашање, колку и да е убаво во мирните води.Но сепак, не верувам во екстреми, пренеисплатливо ми е да се трошам на крајностите затоа што првенствено премногу уморуваат, второ, бараат време и нерви, а тоа немам за давање.
Затоа верувам во варирање, ситуациите секогаш ќе стануваат подобри или полоши, никој не живее во комплетна средина, сите имаме променливи животни ситуации.
Затоа, кога тоа ќе го прифатиш, многу полесно се живее со сознанието.:smir:

Многу пати го употребуваме овој израз,е сега мене прашањево ми е:

Дали вие се раководите по тоа златна средина или знаете да одите во екстреми и да претерувате?

Дали верувате дека ништо не треба да е претерано и дека златна средина е најубаво?

На пример: Рамнодушност за се во животот и нервирање за секоја ситница.Златната средина е наоѓање некој компромис меѓу две екстреми.

Вие?
Дали припаѓате во оние кои често знаат да претеруваат во своето однесување или пак наоѓате компромис и се наоѓате некаде во средината?
Токму затоа е и така наречена--ЗЛАТНА средина,,затоа што тоа е најдоброто решение,,т.е. најприфатливиот начин на реагирање...Секако дека сите понекогаш одиме во крајности,,и можам да кажам дека и јас често спаѓам тука,,но факт е дека најдобар е резултатот кога нештата ќе успеат да се избалансираат и се дојде до таа средина..Тоа е она однесување со 'ладна глава' како што би рекле,,и кое секогаш би требало да го постигаме..но секој од нас си има одредена граница за се,,но кога некој ќе ја премине,,е тогаш одиме во тие крајности

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom