Зимбабве ја призна Македонија под уставното име

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
L

Liberation

Гостин
Вчера со размена на писма во Обединетите Нации формално Зимбабве се согласи да и се обраќа на Македонија согласно уставното име.

Зимбабве е 130. држава што ја призна Република Македонија под уставното име.

До 15 февруари 2011 Зимбабве е под делумни санкции од Европската Унија поради изборни нерегуларности и нарушување на човековите права.

Република Македонија има воспоставено дипломатски односи со 162 земји.

zimbabwe_map.jpg

Браво !!!
Ние и Зимбабјавните, един народ :)

браааааааво. Значи таму гејската рака сеуште не допрела :toe:

Bravo Zimbabve :)

Pa uste kolku zemji treba da ne priznaat, za da gi otkazeme tie glupi pregovori? Glupi Junanistanci...

Листа со земји кои ја признале Македонија под уставното име, привремената референца, кои немаат став или немаат дипломатски односи со нашата земја.

Тиркизна: признати под уставното име, Македонија (130)
Црвена: привремената референца (17)
Зелена: нејасен став (61)
Сива: немаат дипломатски односи со Македонија (27).

Macedonia_name_dispute.png

Абе да даде Господ уште Франција,Германија,Италија и Австралија да не признаат, па после гејциве можат комотно да се е*ат у газо :icon_lol:

Не сум знаел дека Британија и Аргентина не признале под Македонија. Браво, браво!

Фала Зимбабве!

eдит: Баш ме занима сега што ќе каже опозицијата,колку само срипаа што Грујо се сретна со Мугабе... Ете зашто се сретна...Грујо е фашист !

Мислам дека и Мексико не има признато под уставното име :/ но како и да е, кога бевме на европско младинско таму никој не ни се обрати со фиром.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom