Жмурка

• Креатор на темата Креатор на темата КвикСилвер
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво што си праиме муабет у темава а :D...дајте да се игра нешто тогаш... човекот се потрудил сакал да ни направи интересно да ни биде..не го напаѓајте одма. Ајде да смислиме нова игра да се дружиме :)

Можи да има и криење во "сандаче" или во "известувања"? Во форуми и под форуми некако многу народ ми е, мразам да се кријам во гужва.

Играва им е добро позната на сите, но сигурно се прашувате како да играме на форум?

Еден се најавува да жмури и после се чекаат кандидати. На пример членовите викаат: Се пријавувам!

Кога ќе има доволен број на кандидати, се договараме за време т.е кога да почне играта (тоа би било после 5-10 минути од целосното зачленување на кандидатите.)

За овие 5-10 минути кандидатите се кријат по форуми или под-форуми. Немојте да забегувате по теми затоа што никад нема да ве најдат:)) Но, да се потрудите да одите во форуми каде што најчесто зборувате и дремете (ова е за наоѓање). Или по карактерот. На пример Џиш сака автомобили и ќе оди во форумот автомобилизам и мотоциклизам и јас ако го знам членот ќе погодам...

Сега играта може да започне... Му се дава одредено време на оној кој што жмури и за тоа време треба да ги најде сите. Времето зависи од бројот на кандидатите. За тоа време кандидатите ќе треба да седат во тој форум или под-форум цело време. Оној кој што жмури ќе може да испитува, размислува каде би можел членот да се наоѓа и после одредено размислување треба да напише со цитирање на членот(на пример):

КвикСилвер - Општи Муабети

Мора со цитирање затоа што членот кој што се ``крие`` мора да забележи дали го нашле со Известувања

Притоа ако го нашле, мора да се одјави од играта со зборовите: Најден!

И доколку оној кој што ``бара`` не ги најде сите кандидати за одреденото време(ќе пуштам штоперица), судијата(ќе објаснам подоле) ќе ја прекине играта.

Ќе мора еден да биде судија. Судијата ќе мора да го припазува текот на играта и да ја започнува играта и зафршува играта.

Играва е инспирација од Сашенко во една тема во Играчница :)

Јас нема да жмурам, нема ни да ``бегам``. Јас ќе бидам судија првата партија. Ајде сега кандидати за бегање и еден кандидат за жмурење!

Едноставно... Го отвора твојот профил и го чита ова:
Последна активност: ххххххххх

:)

Се додека постои тема : „Дали се тепате“ , не постои глупа тема, мене баш ми е интересна да ви кажам, сеа ја забележав и касно утре ќе играм 100% :D

images

Зашто не ја направиш попроста без судии криење бркање и што знам што друго. Само нека пишуваат кој каде се наоѓа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom