Животно мото

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Живото е свирка.. свирни го пред да ти го свирнат:pos2:

сега за сега ,утре за утре е моето животно мото така да не ги умислувам многу нештата

Имам 2:

.I'm the one who has to die when it's time for me to die, so let me live my life, the way I want to.

.Things change.And friends leave.And life doesn't stop for anybody.

:)

Живеј го животот до последната секунда, иаку е суров, Биди благодарен за секој сончев зрак и дури и во болката не заборавај на насмевката. ЖИВОТОТ Е УБАВ

Ништо не е случајност, се што се случува, се случува со причина!

За ништо не вреди да се нервираш!Ако имаш проблем и можеш да го решиш,не се нервирај туку реши го!А ако имаш проблем и не можеш да го решиш,воопшто не се нервирај бидејки и онака неможеш да го решиш.

имам еден другар мото му е : „ одам, јадам, пијам, не плаќам и бегам„ :pos2::pos2:

он: шо знам никогаш не сум седнал да размислам па да добијам некој слоган шо ќе ми биди животно мото ... не можам туку така во неколку збора да го опишам

Донт фок уит ми. :icon_cool

Удри бруслиии...мавај бруслииии...убиј ги свиии..:vozbud:
Подобро еден ден лав, отколку цел живот овца..

Прави што ќе правиш, додека не знае никој.
И волкот сит и на мајка ти пи*ката.
Секое зло за добро.

Пред некое време го гледав Џим Кери во шоуто на Опра и рече дека неговото животно мото е I'm heaven (Јас сум рај).Па оттогаш се трудам тоа да биде и моето, бидејќи немав некое посебно свое мото дотогаш.:)
Мислам дека не е лесно да се живее според некое одредено мото или барем не секогаш е лесно, поради сите негативни мисли и објективни проблеми со кои се соочуваме, но вреди да се има и да се сетиш на него понекогаш, а особено кога си разочаран.

Moжеш да живееш 100 години, само ако не ги правиш работите заради кои вреди да се живее 100 години-Вуди Ален

work it harder make it better
Секогаш другите се подобри од нас, а за некои ние сме тие другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom