Живот за живот?

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Еве вака:
а) ќе убијам 1 за да спасам 5
б) ќе убијам 1 за да се спасам себе
Дали сум убиец?!?!?:tapp:

Еве вака:
а) ќе убијам 1 за да спасам 5
б) ќе убијам 1 за да се спасам себе
Дали сум убиец?!?!?:tapp:
си ако воопшто почнеш да убиваш. а тоа дали е морално поддржано, казниво по закон и сл е друг муабет.

Еден за пет... зависи дали го знам тој еден и дали е здрав (барем да делува психички здраво) пред се... ако не е одговорот и на двете основни прашања, не би се двоумел да го убијам и да ги спасам тие пет, ама зависи и кои и какви се тие пет и така.... плус моментот.

Второто... ма нек иде у к*** што имам јас да спасувам ѕвезди, песна ќе ми посвети после тоа?

да ама на крај краева не си ни ти повозвишен од нејзе.

Да, ама на крај краева ја не сум должен да спасувам туѓ живот на сметка на мојот. Си имам и ја семејство, другари и остало.

Нека умре музичката ѕвезда. Што ме боли мене за тој/таа :) На крај краева не е тој/таа нешто подобар од мене или повозвишена или којзнае што.

Не се работи тука кој е подобар или повозвишен како што велиш.Се работи за спасување на човечки живот.

Ете прочитај еден мој пост погоре :helou:

Во првиот случај...ќе им дадам револвер и само еден куршум, па нека играат руски рулет.

За второто...кој го ебе, па што ако е музичка ѕвезда, нив ги има ко плевел а јас сум само јас.

1.не би убила никој за да спасам друг,сите се душички зошто некој да живее на сметка на друг?кој ке се спаси,спаси кој не,таква му била среката, а јас да убивам НЕ,сепак е убиство!
2.ако можам да му помогнам со крв,со бубрег,срж или друго-би помогнала,а мојот живот не го давам,па нели и јас сум човек...

дали музичката ѕвезда би го дала нејзиниот живот за мене? хмм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom