Живот после смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Вампирката
  • Време на започнување Време на започнување
Вред, ама дошол некој да каже дека има живот после смрт!?

Имаше случаеви на клиничка смрт... и тоа доста, документовани. Интересно е дека сите го опишуваат истото доживување.

Имаше случаеви на клиничка смрт... и тоа доста, документовани. Интересно е дека сите го опишуваат истото доживување.
Каде, кога и како !?
Без доказ не верувам во ништо! :toe:

Никој не знае дали има нешто после овај живот... Може само да се надеваме и да уживаме во овај живот што го имаме за што подолго што можиме!!!

Абе луѓе :devil3: Живот после смртта? Ја мислам дека овие работи се од многу филмови... Умираш и се умира со тебе, не постојат места како рај и пекол и дефинитивно нема господ да ти ги мери делата со пердуф, ако се полесни во рај, ако се потешки во пекол........АЛОО!!! Кога ќе умреш одиш 6м под земја и толку од тебе. Гледајте да изживеете додека сте тука, а кога ќе ве снема, во најдобар случај нема ни да бидете свесни за тоа... пОЗдРав!!!:ojea:

100000000000% ima nesto posle smrta.. dali reinkarnacija dali ova dali ona ali ima nesto... sigurno i pred da se rodite ste imale predhoden zivot ama ne se sekjavate i nemozete da se setite.... pozz

100000000000% ima nesto posle smrta.. dali reinkarnacija dali ova dali ona ali ima nesto... sigurno i pred da se rodite ste imale predhoden zivot ama ne se sekjavate i nemozete da se setite.... pozz
уф само какво предчуство а?
Абе после смрт, имаш коски вдупка под 5 метри тоа е. :helou:

Прочитајте ја Тибетска Кинга за Животот и Смртта и многу работи ќе ви станат јасни,и не шлапајте глупости тука !

sum ja cital tibetanskata k na mrtvite i so>???????Gluposti, mlatenje prazna slama, a ti procitaj ja Satanic Bible od Anton Sandor la , pa procitaj nesto filozofija od Pol Holbah, Foerbah, Sopenhauer, Nice, Spinoza,Stirner, pa posle, a ne edna kniga si procital i mislis se znaes.Na kogo mu e gajle za tebe sega, pa koa ke umres ke imalo zivot, kako ne, toj ne se setil sea da ti pomogne pa posle smrtta koa ke te zakopaat posle.Toa reinkarnacija e deka nema bog i deka samo opstojuva rodot pa vo taa smisla jas kako princip na individualnosta e vecen, posto rodot koj opstojuva e zbir od subjekti, a ne deka bas ti ke prodolziv vo drugo telo, kako ne, gluposti!Gluposta e neunistiva, sekoja cest, kolku ve ima, epten ste vo mnozinstvo!

Живото е еден и единствен тука за земјата, постоа само се ослободува енергијата од нас и телото ни се претвара во прав толку од нас.
Живеј додека си на земјата.

Јас во живот после смртта верувам, и верувам дека се дели тој живот на рај и пекол. Само во тоа дека сме биле нешто друго во минатиот живот, не верувам бидејќи нема логика, според мене.

sum ja cital tibetanskata k na mrtvite i so>???????Gluposti, mlatenje prazna slama, a ti procitaj ja Satanic Bible od Anton Sandor la , pa procitaj nesto filozofija od Pol Holbah, Foerbah, Sopenhauer, Nice, Spinoza,Stirner, pa posle, a ne edna kniga si procital i mislis se znaes.Na kogo mu e gajle za tebe sega, pa koa ke umres ke imalo zivot, kako ne, toj ne se setil sea da ti pomogne pa posle smrtta koa ke te zakopaat posle.Toa reinkarnacija e deka nema bog i deka samo opstojuva rodot pa vo taa smisla jas kako princip na individualnosta e vecen, posto rodot koj opstojuva e zbir od subjekti, a ne deka bas ti ke prodolziv vo drugo telo, kako ne, gluposti!Gluposta e neunistiva, sekoja cest, kolku ve ima, epten ste vo mnozinstvo!
Realnosta ja pravi mnozinstvoto.A ako bog ti pomaga za se i sesto togas zivotot ce ni stani dosaden ce nemame nikakov predizvik i ce bideme samo kukli mehanizirani roboti bez cuvstva i emocii ali nie ne sme kukli nie sme lujge imame slobodna volja sakame predizvici i da istrazuvame vo nepoznatoto zosto ako gi znaeme site odgovori togas nasite zivoti nemaat smisla.Gi citam tvoite mislejna druze na forumov i se mi se cini ne si bas mnogu tolerantan kon drugite koi razmisluvaat porazlicno od tebe,bidi malku potoleranten pozdrav.

Има живот после смрта , рајот или пеколот зависи од нас тоа каде ќе одиме !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom