Живот после смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Вампирката
  • Време на започнување Време на започнување
Човечката душа не се реинкарнира во животно, инсект итн..Можна е обратна трансформација на патот кон совршено битие, зошто животните не се развиени како нас, па така неизводлива и нелогична е таквата реинкарнација.

зошто да не..ете барем имаме нешто заедничко-инстикт.Некои луѓе имаат наклонетост кон некои видови животни т.е ги сакаат,сакаат да ги чуваат итн.

зошто да не..ете барем имаме нешто заедничко-инстикт.Некои луѓе имаат наклонетост кон некои видови животни т.е ги сакаат,сакаат да ги чуваат итн.
Затоа што трансформацијата од повисоко во пониско битие не е возможна, ти веќе си го изодела тој пат :)

Затоа што трансформацијата од повисоко во пониско битие не е возможна, ти веќе си го изодела тој пат :)

ништо не е сигурно.Можеби во наредниот живот ќе бидеме нешто според заслугите од овој сегашниов живот.Можеби нема секој да заслужи и во следниот живот да биде човек :)

ништо не е сигурно.Можеби во наредниот живот ќе бидеме нешто според заслугите од овој сегашниов живот.Можеби нема секој да заслужи и во следниот живот да биде човек :)
Можно е да ја снема планетава во наредните неколку год. да речеме, што правиме тогаш?
Во што ќе се реинкарнираат луѓето?

Штом ќе го изодиме тој пат, односно ќе стигнеме до тој стадиум "човечко битиe", не можеш да бидеш ништо друго освен човек. Од овој живот зависат искуствата кои ќе влијаат на развојот во понатамошните животи. Лекциите кои ги учиме се најбитни односно самото тоа ДАЛИ ќе ги научиме или ќе ги учиме се одново и одново. :)

Ако веќе се разговара за живот по овој живот, не е лошо да се знае кој е тој што ќе живее.
Да замислиме случај во кој некој човек вика dека сака да се реинкарнира, а на прашање кој е, не може да одговори.
Тогаш реално се поставува прашањето, што е тоа што реинкарнира?

Ако веќе се разговара за живот по овој живот, не е лошо да се знае кој е тој што ќе живее.
Да замислиме случај во кој некој човек вика сека сака да се реинкарнира, а на прашање кој е, не може да одговори.
Тогаш реално се поставува прашањето, што е тоа што реинкарнира?
Но дали се реинкарнира човекот или се префрлаат само одредени делови од меморијата од овој живот во зависност од тоа колку бил свесен во текот на живото, а самата свест како извор на сите нешта е иста и една кај сите манифестации на живот па дури и во неживите предмети и повторно ја продолжува играта во другото тело со цел да стане се посвесна за еден ден да стане свесна за своето постоење и тука прекинува таа реинкарнација т.е. префрлање на сите тие доживувања и искуства во друго тело, туку повторно соединување со целината(ништото -- како сакаш наречи го сепак тоа ништо е изворот, потенцијал на се), но овој пат свесно. Што мислите за оваа теорија?

Но дали се реинкарнира човекот или се префрлаат само одредени делови од меморијата од овој живот во зависност од тоа колку бил свесен во текот на живото, а самата свест како извор на сите нешта е иста и една кај сите манифестации на живот па дури и во неживите предмети и повторно ја продолжува играта во другото тело со цел да стане се посвесна за еден ден да стане свесна за своето постоење и тука прекинува таа реинкарнација т.е. префрлање на сите тие доживувања и искуства во друго тело, туку повторно соединување со целината(ништото -- како сакаш наречи го сепак тоа ништо е изворот, потенцијал на се), но овој пат свесно. Што мислите за оваа теорија?
Ако е "желбата" таа, тогаш ок. Meне лично не ми се свиѓа. :)
Јас сум за бесконечна игра, а тоа ми е дел од мојата најфина структура.

Ако е "желбата" таа, тогаш ок. Meне лично не ми се свиѓа. :)
Јас сум за бесконечна игра, а тоа ми е дел од мојата најфина структура.
Епа да и јас сум за бесконечна и е бесконечна игра, незначи дека ако не се манифестираш во тело дека завршила приказната за тебе, тоа значи дека продолжуваш во бесконечноста на бесформното живеење и не дека неможеш да се вратиш во форма пак уствари ти си тоа(ништо=извор) и во форма и во бесформно живеење. :)

Memorijata e samo edna od 5te funkcija na mozokot.ima samo mala vrska so svesta,zatoa i najverojatno pri reinkarniranje ne postojat sekavanja na predhodnite zivoti.Shto pogolema svest,tolku pogolema memorija,mada ne e nekoe striktno pravilo.
Sega citav deka ima edno dete vo Indija koe se sekavalo na predhodniot zivot,i se reinkarniralo vo blizinata kade ziveelo vo predhodniot zivot.Umrelo mnogu mlado,taka da i drugite roditeli bile se ushte zivi.Vo nekoi slucaevi,pregolemata zelba moze da dovede do toa da ne " iscesne" celosno memorijata.
Preranata smrt moze da dovede do toa da duhot ne go napishti preprzo nashiot svet,i so relativna brza inkarnacija moze da zadrzi del od predhodnata memorija.

мене па повеќе ми има логика да верувам во реинкарнација.Кога ќе умреме душата го напушта телото и оди во тело на новородено бебе,куче,маче итн :D Па можеби затоа понекогаш имаме дежа ву,или чувство дека сме живееле некој претходен живот

Дежа ву настаните се скоро секогаш производ на конфабулација, тоест, тоа се мемориски податоци кои биле креирани во мозокот за да се пополнат дупки во нашите сеќавања.
Поголемиот дел од сеќавањата на луѓето се нецелосни и/или неправилно интерпретирани.

Поради ова, мозокот посегнува кон тоа да ги исправи тие грешки и неповрзаности како би оформил една целосна слика за даден настан во нашите сеќавања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom