Женската убавина - во земјите од третиот свет

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
beuty_04.jpg

beuty_01.jpg

beuty_03.jpg

beuty_06.jpg

beuty_07.jpg

beuty_08.jpg

beuty_09.jpg

beuty_11.jpg

beuty_10.jpg

beuty_02.jpg

Абе ај,тортура е ова,не е мода.
Цела уста и е рассечена,пеколна болка било тоа,уффф грозно бе

beuty_04.jpg

А, овие со хокеарските плочки во носот, изгледа дишат преку газот.

Цената што жените морале да ја платат за својата убавина од секогаш била скапа,со векови наназад... Па дури и денес.

Иако признавам дека мојата депилација еднаш месечно е неспоредлива со плочка во ноздра или врат од пола метро. :)

Ама некои народи уживаат болката за убавина, и не само овие од Третиот свет, туку на пример и Кинезите, кај што до рани 20ти век убавината кај жената била во малите стапала, и тоа не природно мали, туку форсирано, со години врзувани, со кршена коска на петицата уште од мали нозе и со последици на хендикеп.

chinese-small-feet-006.jpg

...за да изгледа вака:
chinese-bound-feet-by-john-bullas.jpg

Веројатно е точно дека расите имаат различен ментален склоп, зошто не можам поинаку да си објаснам како сите раси имаат различен концепт за убавина и како тоа што на Африканецот му е прекрасно, на Европеецот му е одвратно и обратно.

nekjam da znam vo kakvi maki bile ovie lugje pogotovo ova zenana so nozene presecheni jas se sekjavam koga ja skrshiv nogata umirav od bolki a ne so godini da ti bide skrshena za da eden den da tibite totalno deformirana :nesvest:

Ауу,гадно. Цела среќа шо сум се родила во нормална земја,не во некое племе од Африка

Гадно ... , не знам како можа тоа да носа ... :uvo:

ОДВРАТНО!!!

па и тие лица мислат дека тоа е убаво што го прават :nesvest:
А колку ли е само болно не сакам да помислам :nesum:

url

url

url

scarification_Nuba_woman.jpg

Па овие што се исцртувани по телото, жигосувани... ебати културите и религиите кога придонесуваат до вакви измачувања

kultura-kaliopi2003.jpg
url

колку и да сме различни сепак сме слични:pos2:

Леле тие со вратот:pos2:.А тиа женските кинези од ногата штикла си направиле:pos2:.

WTF е ова?!?
:pov:
што да се прави има секакви луѓе по светов...

таа со ак-47 и со иПод-от.
ГРОЗНо:nenene::nenene::nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom