Цената што жените морале да ја платат за својата убавина од секогаш била скапа,со векови наназад... Па дури и денес.
Иако признавам дека мојата депилација еднаш месечно е неспоредлива со плочка во ноздра или врат од пола метро.
Ама некои народи уживаат болката за убавина, и не само овие од Третиот свет, туку на пример и Кинезите, кај што до рани 20ти век убавината кај жената била во малите стапала, и тоа не природно мали, туку форсирано, со години врзувани, со кршена коска на петицата уште од мали нозе и со последици на хендикеп.
...за да изгледа вака:
Веројатно е точно дека расите имаат различен ментален склоп, зошто не можам поинаку да си објаснам како сите раси имаат различен концепт за убавина и како тоа што на Африканецот му е прекрасно, на Европеецот му е одвратно и обратно.
nekjam da znam vo kakvi maki bile ovie lugje pogotovo ova zenana so nozene presecheni jas se sekjavam koga ja skrshiv nogata umirav od bolki a ne so godini da ti bide skrshena za da eden den da tibite totalno deformirana :nesvest:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.