- Член од
- 2 април 2025
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 756
Мене пола година ме влечкаа од болница во болница.
Од еден доктор кај друг, од едно ехо на друго, како пинг понг топче да бев ама со болки, страв и немоќ идев..
Пет лекари не можеа да „видат“ што ми е. А јас секој ден се виткав од болка.
Чекаш со часови, докторот го нема.
Кога ќе дојде те гледа како број, не како човек.
Никој не презема одговорност. Сите те препраќаат.
А времето ти истекува.
И на крај класичното ако сакаш побрзо, приватно ќе платиш. Инаку, чекај си 2 години. ДВЕ ГОДИНИ. Со болки. Со ризик. Со страв дали ќе дочекаш.
Дадов 1000 евра. Не затоа што ги имав, туку затоа што немав избор.
И одкако ме оперираше дојде докторот и ми рече ако не дојдеше уште малку, ни јас немаше да можам да те спасам. Ептен се потресов.. За 2 дена можело да умрам..
Ете тоа е нашето здравство.
Не те лекува, те уценува.
Те остава да се распаѓаш, па ти продава „спас“ ако имаш пари. Ова не е здравствен систем. Ова е лотарија со човечки животи. А тие што немаат 1000 евра… тие нека чекаат.
Да не даде Господ да мора да идеме таму... Здравството ни е мизерија, изнапикаа полуписмени да не доумрат
Од еден доктор кај друг, од едно ехо на друго, како пинг понг топче да бев ама со болки, страв и немоќ идев..
Пет лекари не можеа да „видат“ што ми е. А јас секој ден се виткав од болка.
Чекаш со часови, докторот го нема.
Кога ќе дојде те гледа како број, не како човек.
Никој не презема одговорност. Сите те препраќаат.
А времето ти истекува.
И на крај класичното ако сакаш побрзо, приватно ќе платиш. Инаку, чекај си 2 години. ДВЕ ГОДИНИ. Со болки. Со ризик. Со страв дали ќе дочекаш.
Дадов 1000 евра. Не затоа што ги имав, туку затоа што немав избор.
И одкако ме оперираше дојде докторот и ми рече ако не дојдеше уште малку, ни јас немаше да можам да те спасам. Ептен се потресов.. За 2 дена можело да умрам..
Ете тоа е нашето здравство.
Не те лекува, те уценува.
Те остава да се распаѓаш, па ти продава „спас“ ако имаш пари. Ова не е здравствен систем. Ова е лотарија со човечки животи. А тие што немаат 1000 евра… тие нека чекаат.
Да не даде Господ да мора да идеме таму... Здравството ни е мизерија, изнапикаа полуписмени да не доумрат