Заштитете се од штетните зрачења во домот

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Телевизори, мобилни телефони, компјутери - без сите овие работи денес многу тешко може да се замисли животот, но кога би се запрашале како современат технологија делува на нашето здравје можеби ќе размислуваме на малку по друг начин.

Додека некои велат дека не треба да се грижиме околу тоа, други пак сметаат дека електро-магнетните зрачења може да предизвикаат низа заболувања, од главоболка до стрес и исцрпеност, па се до некои облици на рак.

Истражувачите не успеале да пронајдат дефинитивни докази во прилог на тоа тврдење, единствено интересно што докажале е тоа дека деца кои живеат во близина на далековод боледуваат од леукемија.

Околу мобилните телефони и микробрановите печки слушаме многу различни мислења и информации, но во секој случај никој со точност не знае ништо, но во секој случај електро-магнетните зрачења влијаат штетно на организмот.

Мобилните телефони најмногу зрачат кога ги вклучувате и исклучувате или кога вртите кај некој и кога ве бараат. Додека спиете и за време на ноќта не го оставајте мобилниот телефон блиску до главата особено кога се полни бидејќи во тој случај зрачи повеќе.

Телевизор со плазма екран емитува магнетни и електрични зрачења на одалеченост од два метри во својот правец. Седите подалеку од телевизорот и имајте на ум дека зрачењето продира и низ ѕидови.

Мали деца би требало да се држат подалеку од микробранови печки во моментот кога се вклучени и кога работат. Освен тоа, добро е храната која ја греете во микро печка да ја извадите од амбалажата бидејќи таа може да пушти дополнителни отрови и токсини, посебно ако е во пластика обавезно направете го тој потег.

Како вие го спречувате зрачењето во домот?
Јас на пример не го спречувам. Секогаш спијам со мобилниот до перница. Глупава навика ама тоа е што да правам кога не можам да се одвикнам.:tapp:

никако не го спречувам зрачењето.
абе ова шо ќе ти го кажам немат врска со зрачење ама можда то и беше поентата на баба му од еден другар мој бог да е простит многу беше стара и луда ама ај
секогаш ко ќе се преслеквела ставала чаршав на телевизорот
е сега има дилема тука дали го правела тоа за да не е видет луѓево в телевизор шо биле:zid: ...:shok:
или била свесна за зрачењето ?

Ke kazam samo vo vrska so mibilniot,svesna sum kolku e steten i gledam da e podaleku od mene za vreme koga spijam,otprilika 2 m odalecenost.
nE go nosam na vrat ili vo dzeb..sekogas u tasna.
Za maskite znam deka ne e ubavo da se nosi vo dzep bidejki zracenjeto predizvikuva sterilitet.

Мобилниот е штетен додека разговараме и кај помалите деца, бидејки уште не им е доформен черепот. И можат да предизвикаат некои болести на мозокот. А мислам дека без разговор многу слабо зрачи. Ако секој ден разговараме најмалку 1 час, шансите за тумор на мозокот се 230% поголеми...

За да го намалите зрачењето од мониторот ставете саксија со кактус покрај него,а мобилните носете ги во чанти ,да не се во директен допир со телото.
914748.jpg

Сите совети се бабини деветини. Освен ако немате пејсмејкер, и во газот да си го пикнете мобилниот телефон нема да има штета. Напротив, на некој и убаво ќе му биде :pos2: . Сите тие зрачења (освен на далноводите-тие се посилни) се толку мали што не можат никаква штета да направат.

SO BOI SPH PIRAMIDA TOA E RESENJE KAZETE.
MISLAM DEKA E MARKETINSHKI TRIK.

hehe, toa e strasna rabota so biopiramidata. Toa e, kako vo 18/19 vek koga gi besele lugjeto zatoa sto crkvata pronasla(nekako) deka se gjavolski deca!! Toa se zivi gluposti, na takva golema glupost odamna ne bev naletal:))
Alal da im e na tie sto ke plesnat 8000(ne znam tocno kolku)denari za nesto sto nikoj nema da ti potvrdi nitu pak ke primetis deka raboti.
Sekoj sto ke kaze, a da, funkcionira, mene mi e mnogu poubavo, neka mu tekne na filmot "Crni Bombarder", tipot koga palese ogan za da zavrne dozd.Za onie sto ne go imaat gledano filmot, poentata bese: Ako zapalis ogan za da zavrne dozd, i ako stvarno zavrne dozd, znaci zavrnal zatoa sto ti si go povikal so oganot.
Zaklucok: Najgolemata prevara na 21 vek!!!!

исто и парното не смее да биде во близина на креветот кај шо спиеш,
а и мобилните не смеат да се носат во лев џеб на маица, му штети на срцето посебно кога е на вибрации

Јас си имам кварцен корал и збира зрачење одлично...единствена маана е тоа што се рони кога абсорбира зрачење...врска неам зашо...

Мали деца би требало да се држат подалеку од микробранови печки во моментот кога се вклучени и кога работат. Освен тоа, добро е храната која ја греете во микро печка да ја извадите од амбалажата бидејќи таа може да пушти дополнителни отрови и токсини, посебно ако е во пластика обавезно направете го тој потег.
................................................
На мене ми имаат кажувано дека машките никако не треба да јадат храна приготвена во микробранова затоа што било штетно за спермата, не знам дали е вистина ама...,од една страна пак е и точно, затоа што микробрановата хемиски ја разлага храната, ја дехидрира и ја суши....сега прочитав во медицинска физика дека зрачењето ја уништува фруктозата од спермата...па сперматозоидите нема со што да се исхрануваат и умираат или не се доволно активни...:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom