Замена за протеинските шејкови?

• Креатор на темата Креатор на темата Delux123
  • Време на започнување Време на започнување
Значи не се разбираме пак јас и ти.
Човек што е активен има потреба од многу повеќе протеини отколку човек што седи на столица и не прави ништо.
Докторите прегледуваат нормални луѓе не спортисти.
Јас се согласувам за луѓето што не се активни дека 1-1.2 грама протеини дневно е доволно но за спортисти и луѓе што вежбаат анеробичен спорт 2 грама е стандардно.
Не можеш да ми кажеш дека јас не јадам здраво кога јас се чувстувам супер.
Колку сакаш студии повели.
http://www.nytimes.com/2011/05/31/health/31really.html?_r=0
Ок те разбирам јас што сакаш да ми кажеш само некако многу големи бројки ми даваш. Еве ако бодибилдер треба да внесува по 2гр протеини на кг тежина значи дека некој со 100кг би требало максимум да внесува 200гр протеини дневно.

Ок те разбирам јас што сакаш да ми кажеш само некако многу големи бројки ми даваш. Еве ако бодибилдер треба да внесува по 2гр протеини на кг тежина значи дека некој со 100кг би требало максимум да внесува 200гр протеини дневно.
Не максимум туку минимум.
И да.

Па зашто бодибилдингот е најскап спорт 1 кг пилешко е 200 ден.Тоа е стандард за секој бодибилдер.
Во 1кг пилешко има од 25-30 % протиен со BV од 79 што се смета за добар протеин.
Пресметај тоа се 250-300 грама протеин а секој бодибилдер тоа го јаде секој ден.
Така да 200 ден за ден е минимум за градење убаво тело.

Тогаш ова оди и кажи им го на професорите на медицински факултет веројатно ти знаеш повеќе од нив за спортската физиологија и патофизиологија.

Ова е точно но се однесува за драстично високи дози на протеини како пример Аткинсоновата диета и слични. Студиите направени на лица кои внесувале до 2 гр протеин по КГ телесна тежина не нашле никаква промена во гломерулите и бубрезите кои покажуваат зголемен стрес на бубрегот. Друга битна работа е дека адекватен внес на протеини го намалува крвниот притисок, а висок крвен притисок е главен причинител заедно со диабетот за оштетување на бубрезите. Исто така ако внесуваш доволно течности автоамтски ги растеретуваш бубрезите во филтрацијата а сите поозбилни спортисти си водат ред да внесат доволни количина вода за разлика од обичниот седентер така да мора малце пошироко да ги гледаш работите.

Не максимум туку минимум.
Добро не максимум ама не е ни минимум. :) Оптимално е толку да се внесува нема потреба од вишок кој може неповолно да влијае како што пишав погоре да се таложи како масно ткиво и да се екскретира преку бубрези.

Па зашто бодибилдингот е најскап спорт 1 кг пилешко е 200 ден.Тоа е стандард за секој бодибилдер.
Во 1кг пилешко има од 25-30 % протиен со BV од 79 што се смета за добар протеин.
Пресметај тоа се 250-300 грама протеин а секој бодибилдер тоа го јаде секој ден.
Така да 200 ден за ден е минимум за градење убаво тело.
ОК тоа само сакав да ти објаснам дека преголемиот внес на протеини може да предизвика проблеми.
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 23:54 ---
Ова е точно но се однесува за драстично високи дози на протеини
Епа бројките што претходно ги напишавте дека внесувале Фелпс и Рони Колман по 500гр протеини во денот се драстично високи дози освен ако немаат по 250кг. Така да не верувам дека тоа е точно.

Добро не максимум ама не е ни минимум. :) Оптимално е толку да се внесува нема потреба од вишок кој може неповолно да влијае како што пишав погоре да се таложи како масно ткиво и да се екскретира преку бубрези.

ОК тоа само сакав да ти објаснам дека преголемиот внес на протеини може да предизвика проблеми.
Да не си вегетаријанец случајно или 8-ца следач?

Да не си вегетаријанец случајно или 8-ца следач?
Не сум ни едното ни другото. Туку напротив и јас пијам протеини. Целта ми беше да кажам дека добро е да се пие чист протеин шејк како додаток во исхрана за тие што вежбаат, но внимателно со количините.

Не сум ни едното ни другото. Туку напротив и јас пијам протеини. Целта ми беше да кажам дека добро е да се пие чист протеин шејк како додаток во исхрана за тие што вежбаат, но внимателно со количините.
Човек може да живее комплетно на протеини и на масти.
Но ако работи високо интензивен спорт тешко дека ќе го издржи напорот.
Кетоните се подобар извор на енергија,но за спорт е дискутабилно зависи каков интензитет.
Бидејќи интензитетот на бодибилдингот е тежок и ако сакаш да топиш маснотии.
Помножи колку сета ќе правиш х 5 гр јаглехидрати.
Со 50 грама си кетоза.
Ако правиш 20 сета х 5 тоа се 100 грама јаглехидрати и другото се протеини и масти.
Протените имаат TEF од 25-30 % што ги прави далеку подобар извор за енергија и метаболизмот се забрзува.
Прочитај малку студии,докторите само знаат лекови да препорачат кој не даваат резултати :).
http://www.ergo-log.com/highproteinslimfaster.html

5 белки и 100 грама изварка од Идеал шипка.
Комбинирај со овошје и со овесни снегулки имаш добар post-workout оброк.
Има ова вкус на нешто?Се поднесува ли?
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 19:52 ---
Јас го праам овој:
-4 цели јајца
-2 големи лажици какао
-мед/шеќер/ или декстроза
-1на банана
-300мл млеко

850калории/ 45грама протеин/ 85грама јаглехидрати/ 35грама масти
Веќе недела дена го пијам баш овој шејк,пред тренинг и можам да се пофалам дека тренингот ми е видливо поквалитетен и интензивен и се чувствувам убаво,а шејкот е превкусен.Само сум скептик во врска со јајцата,ајде прочитав на форумов дека тукутака лесно не се фаќа салмонела,но дали се искористуваат целосно јајцата ако се термички необработени?
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 19:56 ---
Патеките за транскрипција се активирани 36часа по тренинг сесија а не само по тренинг . Престани да гледаш реклами на Хербалајф и земи прочитај биохемија физиологија научи како фунционира организмот па ќе сватиш дека нема магија во шејковите туку едноставно се замена за оброк.
Дали ова ти значи дека оштетените мускулни клетки после тренингот се регенерираат наредните 36 часа?

Има ова вкус на нешто?Се поднесува ли?
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 19:52 ---

Веќе недела дена го пијам баш овој шејк,пред тренинг и можам да се пофалам дека тренингот ми е видливо поквалитетен и интензивен и се чувствувам убаво,а шејкот е превкусен.Само сум скептик во врска со јајцата,ајде прочитав на форумов дека тукутака лесно не се фаќа салмонела,но дали се искористуваат целосно јајцата ако се термички необработени?
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 19:56 ---

Немај гајле тоа со јајцата демек салмонела ке фатиш, ако е за тоа ја до сеа требаше да бидам мртов,.. дневно во просек пијам по 3-4 јајца и ништо не ми е

Јас го праам овој:
-4 цели јајца
-2 големи лажици какао
-мед/шеќер/ или декстроза
-1на банана
-300мл млеко

850калории/ 45грама протеин/ 85грама јаглехидрати/ 35грама масти

Moже со помалку јајца/какао да се нарави ?
-2 цели јајца
-1 голема лажица какао
- колку шекер
-1на банана
-300мн млеко

Moже со помалку јајца/какао да се нарави ?
-2 цели јајца
-1 голема лажица какао
- колку шекер
-1на банана
-300мн млеко
може, зошто да не,... 1на лажица шекер или пола

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom