Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.351
- Поени од реакции
- 12.364
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
О.Т.О. е таен Ред кој има вистински три тријади (може да погледнете во „Книгата на Законот“) поделени на соодветни степени кои содржат одредени искушенија и пракси кои го усовршуваат иницијантот и го запознаваат со мистериите.
Очигледно имаме Тајна која не е достапна за секој! Многупати сум рекол: зарем би дале кибрит и динамит на дете кое не знае да брои до 10?
Јас не би дал.
Очигледно имаме непријатели кои сакаат таа тајна да биде кажана и измерена на нивниот тас создадени врз старо-еонски принципи и знаења. Тоа не бидува.
Профанизирање на света тајна е смрт низ еоните!
П.С. Неиницираните секакви сказни создавале околу тајната(претежно негативни пораки заради нивното незнаење на симболите и тајната), има и иницијанти кои создавале (и создаваат) сказни за да го упатат тој што треба по патот... Кај мене може да прочитате на пример за тоа во врска со Снежана и нејзиниот пат по Змијата [линк].
Очигледно имаме Тајна која не е достапна за секој! Многупати сум рекол: зарем би дале кибрит и динамит на дете кое не знае да брои до 10?
Јас не би дал.
Очигледно имаме непријатели кои сакаат таа тајна да биде кажана и измерена на нивниот тас создадени врз старо-еонски принципи и знаења. Тоа не бидува.
Профанизирање на света тајна е смрт низ еоните!
П.С. Неиницираните секакви сказни создавале околу тајната(претежно негативни пораки заради нивното незнаење на симболите и тајната), има и иницијанти кои создавале (и создаваат) сказни за да го упатат тој што треба по патот... Кај мене може да прочитате на пример за тоа во врска со Снежана и нејзиниот пат по Змијата [линк].
(а Филип бил католик). Си ги убил пошто овие имале пари и моќ. На евреите и темпларите не им одговарало тоа што не им давал да дават пари со КРЕДИТ (кое што било забрането од Христијаните како НЕХРИСТИЈАНСКИ метод за богатење врз туѓ грб) па сковале заговор кој што овој го открил и крај приче. Сега славиме петок 13ти!!!