Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Решение? Носете си секирче мало во ташна, кога веќе надлежните ви викаат дека тие не се одговорни за ваквиве работи.
И на нив ќе им го збрцаш,да им е..м мамата веќе.Ни ги утепаа децата чекајќи ги нив да интервенираат.Само пиштол е спасот во вакви времиња,страшно.Секирче викаш .............. арно ама нашиве цајовци претресуваат по улициве и тоа воглавном каурски деца и ако ти го најдат секирчето ќе ти го удрат од глава со тупиот дел ......... т.е. дебело ќе го нае*еш ако те фатат со такви предмети да ги носиш со тебе поготово на јавни места ......![]()
И на нив ќе им го збрцаш,да им е..м мамата веќе.Ни ги утепаа децата чекајќи ги нив да интервенираат.Само пиштол е спасот во вакви времиња,страшно.
Секирче викаш .............. арно ама нашиве цајовци претресуваат по улициве и тоа воглавном каурски деца и ако ти го најдат секирчето ќе ти го удрат од глава со тупиот дел ......... т.е. дебело ќе го нае*еш ако те фатат со такви предмети да ги носиш со тебе поготово на јавни места ......![]()
Според ’’законот’’ на ’’државата‘‘ поседувањето на било какво парче на огнено оружје е строго забрането и казниво, освен под услов да ти е легално со дозвола, но и да ти е легално сепак не смееш да го носиш на јавни места !
Исто така и носењето со себе на било каков вид на ладно оружје на јавни места е строго забрането и казниво !
Б.Т.В. Според ’’законот‘‘ дури и некој да те нападне смееш само да го совладаш, не смееш сериозно да го повредуваш или недај боже убиеш, во таков случај ти иако си прво нападнат сепак ќе одговараш !
Исто така ако некој ти провали по дома имаш право само да го совладаш/онеспособиш/заробиш/вржеш и потоа да повикаш полиција, во никој случај не смееш сериозно да го повредуваш или убиваш, бидејќи иако ти си метата на нападот/провалата сепак ти ќе одговараш !
Абе ова ’’закониве‘‘ како да ги пишувал некој од Бардовци !
Што е подобро да те забодат со нож и да ризикуваш да ти одземат живот или да постои можност алфи да те претресат и да одговараш кривично за поседување на ладно оружје ? Казната за носење ладно оружје како пендрак на расклопување (идеално за урбани средини), електрошокови, нож е од 20/30.000 денари па се до 300.000 денари ако не се лажам а мене животот сигурно ми вреди повеќе од овие пари. Плус стави тука дека со добар адвокат и знаејки дека има доста корумпирани судии може да поминеш и со ептен минимална сума на казна.. сигурно олеснителна околност ќе ти се рачуна и ако веќе еднаш или повеќе пати си бил нападнат веќе а си пријавил па сега носиш заради лична безбедност оружје.
точно е се ова,тие испод 18 што не сте изеле ќутек читајтеСтандарден напад...
Како што кажав ова се случува буквално секој ден, ама ете известуваат само кога им осдговара.
-Избегнувајте 50-ка и 65-ка дури транзитираат тие од АСУЦ
-Ако веќе се качите не седете позади туку што е можно понапред. Ако видиш дека се веќе позади (неможеш да не ги видиш, пошто по 50 души висат по вратите) воопшто не се качувај.
-Ако те фатат некаде кај Бит пазар и ако те прашаат од кај си никако од Аеродром, а ни од чистите Комитски наделби ко Ченто или Драчево, кажи си од Центар има шанси да не јадеш ножеви
-Подобро спротистави се ако нема кај да бегаш, пошто ако видат дека се плашиш ќе те нападнат, во спротивно ќе размислат два пати
-Кога гледаш дека им доаѓа некој автобус, тргни се понастрана пошто истото го прават секогаш се улетуваат за да се качат и го маваат тој што ќе им се најде најблиску, а нема ни да имаш шанси да вратиш
Они си знаат вакви хинтови, никогаш не се качуваат во автобуси кај што позади има Македонци ученици, ако видат поголема група како им се наближува бегаат одма ( се потврдило многу пати), што значи си знаат што може да им следи.
Затоа не е лошо да си ги знаете овие работи![]()
комплетно си во право. јас си имам искуство со тој закон. само среќа моја што на штрафцигерот на металниот дел имаше отпечатоци. доказ за борба. така да поминав без ништо инаку лошо ми се пишуваше за прекумерна употреба на сила.Според ’’законот’’ на ’’државата‘‘ поседувањето на било какво парче на огнено оружје е строго забрането и казниво, освен под услов да ти е легално со дозвола, но и да ти е легално сепак не смееш да го носиш на јавни места !
Исто така и носењето со себе на било каков вид на ладно оружје на јавни места е строго забрането и казниво !
Б.Т.В. Според ’’законот‘‘ дури и некој да те нападне смееш само да го совладаш, не смееш сериозно да го повредуваш или недај боже убиеш, во таков случај ти иако си прво нападнат сепак ќе одговараш !
Исто така ако некој ти провали по дома имаш право само да го совладаш/онеспособиш/заробиш/вржеш и потоа да повикаш полиција, во никој случај не смееш сериозно да го повредуваш или убиваш, бидејќи иако ти си метата на нападот/провалата сепак ти ќе одговараш !
Абе ова ’’закониве‘‘ како да ги пишувал некој од Бардовци !
Што е подобро да те забодат со нож и да ризикуваш да ти одземат живот или да постои можност алфи да те претресат и да одговараш кривично за поседување на ладно оружје ? Казната за носење ладно оружје како пендрак на расклопување (идеално за урбани средини), електрошокови, нож е од 20/30.000 денари па се до 300.000 денари ако не се лажам а мене животот сигурно ми вреди повеќе од овие пари. Плус стави тука дека со добар адвокат и знаејки дека има доста корумпирани судии може да поминеш и со ептен минимална сума на казна.. сигурно олеснителна околност ќе ти се рачуна и ако веќе еднаш или повеќе пати си бил нападнат веќе а си пријавил па сега носиш заради лична безбедност оружје.
Јас ви кажувам дека дека ОБСЕ кога не фали ни иде земјава во курац не ми верувате еве ви доказ. Затоа што тепат и апсаат Македонци џандариве, а не тепаат и не апсат Албанци затоа добија позитивен извештај. Да тепаа и аспеја толку Албанци колку Македонците , ќе имавме најнегативен извештај за полицијата во последниве 20 години.