Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Па ваљда ке ја свиткаш и кје ја пикнеш?

Еве една лесна моја

На жица стојат 10 врапчиња со пушка убиваш 2,колку кје останат?
Со оваа вујко ми како мал ме заебаваше..:pos:
Ќе пукнеш и сите ќе излетаат.

живо ниедно нема да остане
2 ќе паднат, тие ако се рачунаат како останати?

абе ..8 ќе бидат живи ..ќе се исплашат и ќе заминат од жицата ..а тие 2 ќе се мртви ..така да ниедно нема да има на жицата

хаха со оваа „загатка“ имаа виц направено, еве го вториот дел од вицот во вид на загатка:

има три жени кои лижат сладолет. Првата од нив го грицка сладоледот, втората лиже по малкум, а трета го лапа цел. Која од нив е мажена?

Таа што има бурма на прстот ..го знам вицот:)

Таа што има бурма на прстот ..го знам вицот:)
да :)

ајде еве од мене:
-Кога некој не знае што е, тогаш е нешто, но кога некој знае што е, тогаш е ништо.
-Што е ставено на маса, се сече, но никогаш не се јаде?
-Тука е околу милијарди години, но сепак не е постара од месец. Што е тоа?
-Имало четири браќа на овој свет кои биле родени заедно. Првиот трчал но никогаш не одел, вториот јадел но никогаш не бил сит, третиот пиел но секогаш бил жеден, а четвртиот пеел песна која никогаш не била добра. Како се викаат браќата.

да :)

ајде еве од мене:
-Кога некој не знае што е, тогаш е нешто, но кога некој знае што е, тогаш е ништо.
-Што е ставено на маса, се сече, но никогаш не се јаде?
-Тука е околу милијарди години, но сепак не е постара од месец. Што е тоа?
-Имало четири браќа на овој свет кои биле родени заедно. Првиот трчал но никогаш не одел, вториот јадел но никогаш не бил сит, третиот пиел но секогаш бил жеден, а четвртиот пеел песна која никогаш не била добра. Како се викаат браќата.

Загатка.

Овие другите ги оставам за некој друг. =]

абе ..8 ќе бидат живи ..ќе се исплашат и ќе заминат од жицата ..а тие 2 ќе се мртви ..така да ниедно нема да има на жицата

абе знам дека 8 живи ќе останат, само викам дека на местото нема да има ни едно живо врапче, туку две мртви
разбираш?:smir:

па така де ..и јас истото го кажав ..ама не реков буквално „дека на местото нема да има недно живо туку две мртви“
објаснав поинаку ..

Back
На врв Bottom