Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Точно! Ајде и оваа и идам да гледам бруките на Јувентус:

Дадени се броевите 1,3,4,6, и операциите +,-,/,*. Со користење на секој број само по еднаш, а операции по избор (од понудените) да се добие бројот 24.

Има ли решение?

Што е помоќно од господ, позлобно од ѓаволот, сиромашните го имат, на богатите им треба и ако го изедеш ќе умреш?

Точно! Ајде и оваа и идам да гледам бруките на Јувентус:

Дадени се броевите 1,3,4,6, и операциите +,-,/,*. Со користење на секој број само по еднаш, а операции по избор (од понудените) да се добие бројот 24.

6/(1-(3/4))
6 делено со 0.25 е 24 xD
и после ја иам кец математика :tapp:

Хмммм не ми текнува ништо за 2рата задача на Бомбаш. Ај мала асоцијација!

еве мала помош. Не е предмет.
Што е тоа што секојпат кога е прозборено е прекршено
ајде мислете

Што е помоќно од господ, позлобно од ѓаволот, сиромашните го имат, на богатите им треба и ако го изедеш ќе умреш?

ех...мојата омилена загатка. и најтешка за погодување, освен веќе ако не ја знаеш. штета што веќе одговорија, сакав јас да го напишам одговорот :)

Јеп! Може и тајна :)
Друга некоја загатка? :)
сакате друга....
еве друга....

Во тунел од темнина лежи ѕвер од железо. Може да нападне само кога ќе биде повлечен назад. Што е тоа?

Еден господин гледа еден портрет. Еден случаен минувач застанува и го прашува „Што гледате господине“ Toj одговара:,,Јас немам ниту брат, ниту сестра ,но таткото на човеков на сликата e син на мојот татко,,.
Чиј портрет гледа овој човек?

точниот одговор ни јас не го знам но типувам на нешто, размислете и вие

ја видов загаткава на почеток... незнам дали некој ја појасни ама ке пробам
.... знаеме дека човекот на сликава е татко, НЕ пишува чив, значи само знаеме дека има дете... кое во загаткава и не е толку важно
а онде со гоооолеми букви пишува "човеков на сликата е син на мојот татко"
а ако немаш ни брат ни сестра, кој би бил син на татко ти?
значи човекот на сликата има син, поради што себеси се нарекува татко па вика дека таткото на сликата (читај човекот на сликата) е син на мојот татко вие шо мислите, кој е син на татко ви (со исклучок на оние со имаат браќа/сестри) ... значи првиот спомнат татко, е напишан само за да те збуни

а еве и една од мене.
На човек требало да му се суди. Па судијата му рекол: „Кажи една реченица. Ако е точна ќе добиеш 4 години затвор, ако е грешна ќе добиеш 6. Човекот ја кажал реченицата, а судијата го ослободил. Што кажал човекот?

ај кажи шо е

Еден господин гледа еден портрет. Еден случаен минувач застанува и го прашува „Што гледате господине“ Toj одговара:,,Јас немам ниту брат, ниту сестра ,но таткото на човеков на сликата e син на мојот татко,,.
Чиј портрет гледа овој човек?

точниот одговор ни јас не го знам но типувам на нешто, размислете и вие
.... знаеме дека човекот на сликава е татко, НЕ пишува чив, значи само знаеме дека има дете... кое во загаткава и не е толку важно
значи човекот на сликата има син, поради што себеси се нарекува татко па вика дека таткото на сликата (читај човекот на сликата) е син на мојот татко вие шо мислите, кој е син на татко ви (со исклучок на оние со имаат браќа/сестри) ... значи првиот спомнат татко, е напишан само за да те збуни[/QUOTE]

Мислам дека си грешка. Мислам дека човекот на сликата го гледа својот син! Ај сега поврзи ги зборовите син-татко, татко-син и ќе видиш дека е така!

ај кажи шо е

Одговорена е оваа:

ќе добијам 6 години
да...ако ова е точно тогаш ќе мора да му даде 4 години, ако ова е лага ќе треба да му даде 6 години, и судијата после овој конфликт со самиот себе, доаѓа до решение да го ослободи

А, изгледа и горната со пиштолот е точна, па пак ќе ставам една за размислување:

Во една соба се наоѓаат 3 сијалици. Надвор од собата се наоѓаат прекинувачите за тие сијалици. Како само со користење на 2 прекинувачи ќе се определи кој прекинувач на која сијалица одговара ако не се гледа од надвор која сијалица свети и ако смее да се влезе само откога ќе се одлучи кои два прекинувачи ќе се искористат?

Kуршум, поточно

значи човекот на сликата има син, поради што себеси се нарекува татко па вика дека таткото на сликата (читај човекот на сликата) е син на мојот татко вие шо мислите, кој е син на татко ви (со исклучок на оние со имаат браќа/сестри) ... значи првиот спомнат татко, е напишан само за да те збуни

мислам дека одговорот на оваа загаатка го кажа погоре ајс хендрикс. Значи човекот го гледа својот син

Ајде од мене, нешто лесно, може ја знаете:

Човек живее во една куќа каде сите ѕидови се свртени спрема југ. Покрај куќата поминува мечка. Каква боја е мечката!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom