Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха, да да ветил дека улошки ќе им купи и овие го пуштиле хахахах НАТ! :pos2:

oва нешо у стилот на златното јаболко а :) епа ич не ми текна

Зашо не мислиш!!! :pos2:
Ај глеам дека не учиш, па еве ти уше една загатка:baeh:

Суделе еден човек и му рекле дека ќе му дадат да влече две ливчиња- на едното ќе пишува слобода, а на другото смрт. Ако извлече слобода, ќе го пуштат. Меѓутоа многу биле гладни и решиле на двете ливчиња да напишат смрт. Човекот претпоставувал дека така ќе му направат, па како ќе се спаси??

Зашо не мислиш!!! :pos2:
Ај глеам дека не учиш, па еве ти уше една загатка:baeh:

Суделе еден човек и му рекле дека ќе му дадат да влече две ливчиња- на едното ќе пишува слобода, а на другото смрт. Ако извлече слобода, ќе го пуштат. Меѓутоа многу биле гладни и решиле на двете ливчиња да напишат смрт. Човекот претпоставувал дека така ќе му направат, па како ќе се спаси??

Човекот ќе рече на судијата тој да извлече едно ливче, а она што ќе остане да биде за него. Бидејќи на ливчето на судијата пишува СМРТ, осудениот вели тогаш на мене ми останува ливчето СЛОБОДА и така се спасува:pipi:

Човекот ќе рече на судијата тој да извлече едно ливче, а она што ќе остане да биде за него. Бидејќи на ливчето на судијата пишува СМРТ, осудениот вели тогаш на мене ми останува ливчето СЛОБОДА и така се спасува:pipi:

Ете така, бравос, нема потреба од ветување на синхронизирани епизоди од Шехерезад :smir:

Мислам дека нема што повеќе и како да се објаснува.
Така е загатката: Колку повеќе земаш од неа - толку е се` поголема и поголема!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom