Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде еве тешка: :)

Ако Коста Рика оди со Тајланд, Куба со Порторико, Холаднија со Југославија, тогаш Брегот на Слоновата коска оди со?

Ајде еве тешка: :)

Ако Коста Рика оди со Тајланд, Куба со Порторико, Холаднија со Југославија, тогаш Брегот на Слоновата коска оди со?

Куба ->
125px-Flag_of_Cuba.svg.png

Порторико ->
125px-Flag_of_Puerto_Rico.svg.png

Костарика ->
125px-Flag_of_Costa_Rica_(state).svg.png

Тајланд ->
125px-Flag_of_Thailand.svg.png

Брегот ->
125px-Flag_of_Cote_d'Ivoire.svg.png

Ирска ->
ireland-flag.gif

Не сум гуглал жими мајка! Отворив да барам временска зона, кога ми влегоа во очи знамињава!

значи имаат исти бои, само во различен редослед на знамињата...Ете ајц хендрикс ме претркал само што му фали уште примерот со југославија и холаднија ама нема везе. мислам дека ја разјаснивме оваа, може нова?

еве една потешка. Имаш една табела со еднаков број колони и редови. Во неа се испишани приронди броеви (по еден во секое поле). Имаш право на два потега: да ги помножиш сите броеви од некој ред со 2, или да одземеш 1 од сите броеви од некоја колона. Дали може со комбинација од овие два потега да ги доведеш сите броеви до 0 без разлика колку редови и колони има?
Одговорот да се објасне.

некако не ти ја разбирам загаткава...
ај поубаво објасни ако може и со слика...

на пример ако имаш 2x2 табела со броевите 1,2,5,3.
почетна табела:
1 2
5 3

одземаш 1 од втората колона:
1 1
5 2

првиот ред го множеш со 2:
2 2
5 2

итн... и на крајот да добиеш
0 0
0 0

За 2x2 табела е лесно. Ама треба да објаснеш за XxX табела и кои било броеви.

aха сега те сватив, значи било кои рандом броеви треба да се сместат, и треба наизменично да се множи и одзема...
ај ќе пробам, али ова е стварно тешко :)

aха сега те сватив, значи било кои рандом броеви треба да се сместат, и треба наизменично да се множи и одзема...
ај ќе пробам, али ова е стварно тешко :)

да ама не рандом броеви, туку СИТЕ броеви. Да докажеш дека не постојат броеви со кои не може да се реши. И одземаш во колоните, а множиш во редовите.

брат частам пиво, ако ја кажеш, ајде преку пп...не можам скинав 4 листови јок не бива...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom