Заедничко патување - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто драми околу едно патување, јас би патувал со непознат човек ако интересите ни се симуларни. Патував 3 дена во Тајланд со тип од Франција кој го запознав во воз, имам патувано 2 дена со наставничка од Данска во Малезија која ја запознав во џамија од причини што интересите ни беа слични и си ги намаливме трошоците.
Ако се работи за одмор од типот 10 дена лежење по плажи, читање новели од Џејсон Патерсон и слушање на репертоарот од Оливер Драгојевиќ, Здравко Чолиќ и Бјело Дугме во летни бавчи тогаш големо НЕ за заедничко патување.

Како што може да го видите човек под ист покрив, веројатно никогаш никаде нема да можете да го видите. Она за што не сме свесни, човечките навики кога ќе ни се рече дека сме во дом, можат страшно да иритираат некого. Мал милион луѓе после одмор нејќат очи да си видат, од навидум банални причини, едниов не мрдал со прст низ куќа, другиот рмбал позади него, не го давал даљинското, окапувал во бања, прислушкува секаков вид муабети итн. Тоа е тест на еден начин, да видиме дали можеме да се истрпиме еден со друг. Ако можеме кога идеме по кафиња или доаѓаш кај мене на седенка, ама кога ќе се спукаме секој си бега под свој покрив за да му се излади главата, треба да се подзамисли човек. И опет на исто. Волшебен круг де..:)
Ама стави ги двајца под ист покрив, макар 5 дена, ќе видиш дали вечно ќе сакаат да бегаат под туѓ покрив. Што би значело, подобро после некое време врска да си ги спакуваш куферите и да си тргнеш лезетски на одмор, патување па и викенд нека е, да погледнеш малку ко што треба на работите, оти некогаш love is not enough.

Не ги прочитав сите постови, но според мое искуство и да не си во врска би си поминал/а убаво ... Јас 7 дена со таа што се мував си поминав топ во Верона и Венеција (али добро јебига на екскурзија бевме) ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom