"Забрането овошје"

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.856
Дали забранетото овошје е најслатко и зошто? Го јадете почесто или? Некој пример можеби?
Останав на поимот овошје, дека се разбираме па да не преведувам:) :wink:

Абе дури го јадеш е слатко, коа ќе дојде голтањето - малку потешко оди... Баба ми така го учеше брат ми : „Љубофта, синко, ко круша запурничаа - ни се голта, ни се плука!”

Odsekogas sum vikala deka se sto e zabraneto e poslatko. Kolku covek da ti zabranuva nekoi raboti, kolku i ti da znaes deka nemozes toa da go napravis, nedostiznoto ti se cini preubavo i se ke napravis da go imas. Odsekogas bilo taka.

Да, мнооогу е послатко ... Ама не можам да си го дозволам тој луксуз. :toe:

Не сум го пробала!
Строго се придржувам на оноа "забрането"!
Обично кај мене е моето овошје е најслатко!:wink:

Uf ne ne sto si e moe toa ke si jadam,zabraneto ovosje ne fala,zasto ke me grize sovest,nesakam da trpam posledici,a i me ucele na skromnost,taka da ne preteruvam.Do dusa prasanjevo e mnogu opsirno od poise aspekti moze da se zbori i za poise rab,toa me buni neznam so poprvo.U sekoj slucaj ne "jadam" zabraneto ovosje,poslatko mi e koga si e moe i nema posledici mirna dusicka.

Бог да ја прости баба ми али секогаш викаше:
-Зошто јас да го гризнам кога знам дека после тоа мене ќе ме гризне!?!и во право беше жената! на 96 години си умре и тоа од природна смрт ама па затоа не јадеше тропско овошје и месо (и пречеше месото), не пиеше, не пушеше, ама затоа дотера до 96 години!!!

U posledno vreme ne ni jadam ovosje...taka da ne bi go ni probala toa "zabraneto ovosje", mozda nekad ali do tolku da sakam da go probam :nenene:

Дивајн напиша:
Дали забранетото овошје е најслатко и зошто? Го јадете почесто или? Некој пример можеби?
Останав на поимот овошје, дека се разбираме па да не преведувам:) :wink:
Najslatko e!!!Go jadev do pred nekoe vreme,ama mi se slosi se prejadov,i sea gadno mi e da go jadam :pipi: :costumed3

Isto ko smizlicka i jas ednas vo zivotov se imam taka ubavo prejadeno od "zabranetoto ovosje" Na krajot mi stana gorclivo i luto,ama pak go jadev...godina dena posle toa ne mozev da se svestam! Sega mu se drzam na distanca,se obiduvam ona sto si e moe,blago i socno da go jadam,zabranetoto mi stoi samo za da me potseka na starata greska!

слатко е ако знаеш како да го јадеш! контролирано и со мерка, тука е уметноста. само така нема да ти се згади, хехе.

Zabranetoto ovosje e slatko no zatoa pak ima i skapa cena.Zatoa preferiram da se nasladuvam so moeto i toa ne e za frlanje :)

go imam vkuseno zabraneto i bese mnogu slatko. ama izedov dovolno za da mi ostane vo sekavajne toj sladok vkus

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom