Забоболка!

Гарантирам за апчињата Вентор за да ти смали ептен јака болка ама дека не можеш да купиш не знам

Вентор се многу штетни и забранети во многу земји.

ХАХА и тоа иам пробано АМА ТОА ПОМАГА ама шишенцето ми е празно 2 иам истрошено до сеа а дежурна аптека денеска дека празник не знам дали има ама поручок ке проверам ....бело шишенце со црвенкаста етиката за тоа правеме маабет нели.

Е да си ми здрав и жив, токму за тоа ти викав :)

Покрај тоа што не е соодветен за забоболка, има супстанци кои се штетни и предизвикуваат исклучително лоши споредни ефекти.

Покрај тоа што не е соодветен за забоболка, има супстанци кои се штетни и предизвикуваат исклучително лоши споредни ефекти.

Ам сега ако гледаме така, секој лек го прави истото!

Не е точно, иако секој лек има свои споредни ефекти, не секој лек е подеднакво штетен. Не за џабе е повлечен овој од употреба.

Не е точно, иако секој лек има свои споредни ефекти, не секој лек е подеднакво штетен. Не за џабе е повлечен овој од употреба.

Не е повелечен кај нас има еден доктор е сеа не знам колку е законски ама го дава на рецепта идеш замолеш го и ти напише.

Кај нас не е повлечен, како и стотиците други без врска лекови од индија кои се продаваат слободно. Во други земји е повлечен. Напишав погоре.

Мене забарката ми препорача да избегавам да пијам аналгин за забоболка, зашто аналгинот ги прави непцата посклони кон крварење, што може да биде проблем при самата интервенција.

зависи од аналгетик до анестетик локален,јас спомнав лидокаин да побара во брза помош имаат ампули и локално ќе му администрираа-оти беше празник)

јас имам такво искуство и ми помина болката,

инаку повеќето аналгетици имаат слични споредни ефекти но имај предвид дека не сите влијаат специфично на органите како желудникот,црниот дроб бубрезите....за опоидните но комент:helou:

предлогот на Алтернатив е на место,настрана од вентор

аналгин кратко ја намалува болката али за други апчиња не сум чула дека може да помогнат подолго време да не боли забот.

Додека ме болеше забот а не работеше заболекарката ќе се напиев ракија ќе почував во устата и ќе плукнев. И ќе ми поминеше . Или пак апче аналгин.. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom