Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Како се движат цените,од најефтино до најскапо за ставање нов заб?
50 евра коронка, 650 евра имплант, е сега ако имаш здрав заб до празното место или ако коренот од забот е добар, врз коренот ставаат надградба ми се чини оди тоа со плави картони, или здравиот заб го стружат и ставаат 2 заби = 100 евра...

Немам прашано на многу места ама мислам дека цените се тие

Треба да вадам нерви, ми имаат вадено нерв на живо и сега имам уплав малку ама ќе се издржи може нема да боли... треба да ставам 12 порцелански горе, зошто не сакам да ги поправам моите повеќе, не сакам да постојат....

8мици, или умници, кој како ги вика. Искуство ? Направив снимка, ми кажаа дека ќе треба опеартивно да се средат.. операција кој што како, правел ли некој ? Ми прават огромни проблеми, болка невидена, нефункционален сум. Не бива вака.
Протези, пломби, сега и вакви работи.. абе налет со забиве веќе, аман.

Кои се цените на дамон протезите приватно/фонд?

8мици, или умници, кој како ги вика. Искуство ? Направив снимка, ми кажаа дека ќе треба опеартивно да се средат.. операција кој што како, правел ли некој ?

8мици, или умници, кој како ги вика. Искуство ? Направив снимка, ми кажаа дека ќе треба опеартивно да се средат.. операција кој што како, правел ли некој ?
Во темава неколку пати е одговорено за тоа што го прашуваш. Разгледај ја подобро и види што споделиле другите членови за тоа.

Јас имам вадено 7 и 8 заби на левата страна од вилицата во 2009 година на Максилофацијална хирургија а хирург беше доктор Даница Поповиќ.
Те сфаќам и јас за болките што ти ги прави забот. Кај мене се надувуваше вилицата и отекнуваше и имав проблеми за да јадам. Беше отежнато нормалното функционирање.
Правев операција на Максилофацијална хирургија и потоа лежев околу недела дена во болница.
Нормално после операцијата не може да се јаде и пие се како претходно што можело, некое време ќе бидеш на супа, млеко, јогурт, и така помека храна.

Имам проблем со заб, 8ца пред 5дена се воспали и болеше несносно, па веднаш почнав со амоксицилин капсули 3х500мг дневно и повремено кетонал. Болката беше силна едвај заспивав, а малку подоцна ми се јавија и болни линфни јазли под таа страна на вилицата иако не отеков премногу, повремено чуствував болка и во увото, грлото и останатите заби од таа страна на долната вилица. Веднаш потоа бев на забар ме прегледа и ми рече дека одлично што сум почнал со антибиотици и да си продолжам да ги пијам и да дојдам на 7миот ден на контрола ама забот секако ќе требал да се вади, зошто и пред тоа беше за правење. Е сега веќе е 5ти ден како ја пијам терапијата и сеуште имам болки кога ќе затворам вилица и јазлите на вратот уште ми се болни. (иако не до толку како на почетокот). Ме итнересира дали е нормално и покрај 5 дневна терапија сеуште да имам болки, да не е резистентен сој од бактеријата и дали анестезијата при вадење на забот би фатила ако сеуште имам болки?

Имам проблем со заб, 8ца пред 5дена се воспали и болеше несносно, па веднаш почнав со амоксицилин капсули 3х500мг дневно и повремено кетонал. Болката беше силна едвај заспивав, а малку подоцна ми се јавија и болни линфни јазли под таа страна на вилицата иако не отеков премногу, повремено чуствував болка и во увото, грлото и останатите заби од таа страна на долната вилица. Веднаш потоа бев на забар ме прегледа и ми рече дека одлично што сум почнал со антибиотици и да си продолжам да ги пијам и да дојдам на 7миот ден на контрола ама забот секако ќе требал да се вади, зошто и пред тоа беше за правење. Е сега веќе е 5ти ден како ја пијам терапијата и сеуште имам болки кога ќе затворам вилица и јазлите на вратот уште ми се болни. (иако не до толку како на почетокот). Ме итнересира дали е нормално и покрај 5 дневна терапија сеуште да имам болки, да не е резистентен сој од бактеријата и дали анестезијата при вадење на забот би фатила ако сеуште имам болки?
Не знам првово да ти го одговорам ама анестезијата ќе фати и тенкови да ти шетаат по вилица :) нека ти го извади забот што побрзо мада ова со вратов и со јазливе, да не е некое воспаление, што знам..?

Консултирај се со матичниот доктор во секој случај но колку што знам за инфекции на забите повеќе се препорачува Клиндамицин, а ако е силна инфекцијата може и Сумамед да треба. Секако не земај никаква понатамошна антибиотска терапија без да го прашаш докторот.

Е сега веќе е 5ти ден како ја пијам терапијата и сеуште имам болки кога ќе затворам вилица и јазлите на вратот уште ми се болни. (иако не до толку како на почетокот). Ме итнересира дали е нормално и покрај 5 дневна терапија сеуште да имам болки, да не е резистентен сој од бактеријата и дали анестезијата при вадење на забот би фатила ако сеуште имам болки?
Дали имаше болки и пред да ти се воспали забот?
Затоа што ако боли додека затвораш,најверојатно чувствуваш болка во зглобот виличен кој исто така доста може да пати и да има промени во истиот поради неправилно растење на умниците.

Дали имаше болки и пред да ти се воспали забот?
Затоа што ако боли додека затвораш,најверојатно чувствуваш болка во зглобот виличен кој исто така доста може да пати и да има промени во истиот поради неправилно растење на умниците.

Умниците ми се веќе целосно израснати со години, и овој што ми направи сега проблем беше пломбиран па пломбата испадна 2 пати, и сега додека да го пак пломбирам се воспали, значи гол е одозгора. Инаку и денес ме сеуште боли при загриз врз него иако сум на антибиотици, само драстично помалку боли од првите 2 дена (немам веќе потреба од кетонал нити парацетамол). Температура повеќе немам. За утре ми е закажано на забар, па ме интересира која е постапката за понатаму.

Најубавата паста за заби:
4011200244909.jpg !!!

Толку многу освежува пастава значи немам зборови, за жал ја нема тука мене тетка ми од Германија ми ја праќа, случајно ако идете натака да си знаете дека нема подобра а сигурно и у др држави ја има.

Колку време расне умник бре, месец дена како ми излезел и ептен малку е излезен.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Колку време расне умник бре, месец дена како ми излезел и ептен малку е излезен.

охооо, умник е тоа, ќе се стрпиш неколку месеци, периодично ќе здоболува.

Мене веќе десет години ми расте и уште цел не е излезен. :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom