I
izotop
Гостин
Што е подобро за да не ми се развие пародонтоза, интердентална четка или конец?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и двете можеш али интраденталната стига кај што не можеш со конецот, кај осмиците, седмиците....Што е подобро за да не се развие пародонтоза, интердентална четка или конец?
Др. Бaбaмoвa, пoзaди кaпитoл мaл се нaoѓa, уште oд дете кaј нејзе oдaм и сите oд кaј мене истo, перфектнo си рaбoтиПред околу 7 месеци отидов на забар со намера на едниот кец кој ми беше пожолтен многу, да ми стават коронка. Докторката ми предложи дека поевтина ( па и не испадна на крај нешто поевтина)и подобра варијанта ми е да го избелам забот и дека другиот кец ми бил малку врз него па ќе правел проблем. Прифатив да го избелам и си беше океј изгледаше како и другите заби...Забот е умртвен, и еве денес ми се скрши на пола... Бев денес ми рече утре да дојдам да го струга. Не знам што да правам после ова не ми се прави искрено забот таму да фрлам пари а да трае како овој... Некој да предложи некоја забна ординација во Скопје кај што квалитетно ќе си ја завршат работава или некој совет![]()
како се вика ординацијата?Др. Бaбaмoвa, пoзaди кaпитoл мaл се нaoѓa, уште oд дете кaј нејзе oдaм и сите oд кaј мене истo, перфектнo си рaбoти
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Др. Бaбaмoвa ти пишaв пoгoре, и aкo oдиш бaрaј oнa дa те средувa, не декa не се дoбри нејзините врaбoтени, aмa oнa е незaменливa [emoji2]како се вика ординацијата?
оди уште утре па ако не е во ред иди на клиника. Мене ми делува како да покакала некој чекорЗдраво, имам доста голем проблем. Ако ми помогне некој би му бил премногу благодарен.
Значи вака, имав болки во забов, еден месец, од страв да не одам на зболекар го запоставував, со вентор со волтарен се лечев некако арно ама коа ме фати еднаш болка о не помогна нишо морав да одам.
Отидов и ми отвори еден канал, ми го зачисти ептен гној, ми тргна живец и ми стави некој лек у каналот со памуче и ми рече за два три дена дојди.
Во тие два три дена ме болеше и отидов и пак ми го чисти исто тој кана пак вика има миризба, и вика ај сеа ке ставам еден лек и ќе го затворам ама не со пломба она со мека пломба како гипс како се вика незнам, го затвори и вика дој после два дена.
Арно ама вториот вечер осеќав ме пржи над забот тоа просторот, у 3 ноќе коа ме фати леле болки леле. Сабајлето бев отечен малце и заминав на заболекар, ми ги отвори сите канали, ми тргна уште еден живец и го очисти скроз и ми стаи пак од тоа меката пломба, и ми препиша апчиња хицонцил по трипати на ден после јадење, арно ама утредента ми се надува уште поповеќе, не ми болеше само оток имав.
И пак заминав и вика незнам зашто вака, не е нормално ова бла бла и ми тргна тоа пломбата го зачисти и вика нека седи вака отворен да видиме шо ќе се случува, еве втор ден денес, отокот опадна ( не скроз има малце оток) и сеа глеам странично кај шо е забов значи на страната од образов, имам едно као месенце така торбичка насобрано, не боли ама така е насобрано.
И сеа незнам дали утре да појдам да го пломбира више скроз или уште гној да тече? Ако го пломбира да не ми отече пак страв ми е
ај ве молам за помош...
оди уште утре па ако не е во ред иди на клиника. Мене ми делува како да покакала некој чекор![]()
Здраво, имам доста голем проблем. Ако ми помогне некој би му бил премногу благодарен.
Значи вака, имав болки во забов, еден месец, од страв да не одам на зболекар го запоставував, со вентор со волтарен се лечев некако арно ама коа ме фати еднаш болка о не помогна нишо морав да одам.
Отидов и ми отвори еден канал, ми го зачисти ептен гној, ми тргна живец и ми стави некој лек у каналот со памуче и ми рече за два три дена дојди.
Во тие два три дена ме болеше и отидов и пак ми го чисти исто тој кана пак вика има миризба, и вика ај сеа ке ставам еден лек и ќе го затворам ама не со пломба она со мека пломба како гипс како се вика незнам, го затвори и вика дој после два дена.
Арно ама вториот вечер осеќав ме пржи над забот тоа просторот, у 3 ноќе коа ме фати леле болки леле. Сабајлето бев отечен малце и заминав на заболекар, ми ги отвори сите канали, ми тргна уште еден живец и го очисти скроз и ми стаи пак од тоа меката пломба, и ми препиша апчиња хицонцил по трипати на ден после јадење, арно ама утредента ми се надува уште поповеќе, не ми болеше само оток имав.
И пак заминав и вика незнам зашто вака, не е нормално ова бла бла и ми тргна тоа пломбата го зачисти и вика нека седи вака отворен да видиме шо ќе се случува, еве втор ден денес, отокот опадна ( не скроз има малце оток) и сеа глеам странично кај шо е забов значи на страната од образов, имам едно као месенце така торбичка насобрано, не боли ама така е насобрано.
И сеа незнам дали утре да појдам да го пломбира више скроз или уште гној да тече? Ако го пломбира да не ми отече пак страв ми е
ај ве молам за помош...
еве баш ги прашав, истово како Каисер ми го кажаа, не може да пломбира ако имаш инфекции, отоци, чуда. Изгледа вадење ќе биде тука спасот ама сепак појди уште еднаш кај неа, може ќе спадне воспалението. Кажи и антибиотик да ти препише, ова хионцил врска немам што е.Ај читам наназад, прашајги твоите плс
И мене така ми делува дека покакала ;(
Не може да пломбира ако инфекцијата не е скроз излечена, инаку испод пломбата ќе имаш инфекција што ќе тлее и ќе ти направи уште поголем проблем. Како ти тргнало биди среќен ако успееш да го спасиш забот.
еве баш ги прашав, истово како Каисер ми го кажаа, не може да пломбира ако имаш инфекции, отоци, чуда. Изгледа вадење ќе биде тука спасот ама сепак појди уште еднаш кај неа, може ќе спадне воспалението. Кажи и антибиотик да ти препише, ова хионцил врска немам што е.
да, поготови ако е изваден нервот. Порано со Дорзавит го умртвуваа, сега не знам што како користат, али ако е умртвен нервод, ќе може да пломбира. Вака додека има процес не може ништо да прави.А преку ренгенска снимка може да види дали е инфициран ?
П.С: Нека биде она среќна ако го спаси, зашо и реков не дојдов да го вадам, сакам да го спасиш, ако не, нека му ја мисли.[DOUBLEPOST=1415541089][/DOUBLEPOST]
Абе види, глупачата според мене, последнио пат коа го затвори, погреши зашто он тогаш сите канали беа отворени и ќе истечешше гнојот а она го затвори и он се надува, сеа малце ми опаѓа, ти кажав сосем малце иам оток и тоа торбичката.
Ако ми спадне откот скроз ќе може да се пломбира нели?
да, поготови ако е изваден нервот. Порано со Дорзавит го умртвуваа, сега не знам што како користат, али ако е умртвен нервод, ќе може да пломбира. Вака додека има процес не може ништо да прави.