Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да каже нешто за живецот? Што од кога ќе се извади, итн.
нормално знае[ дека се ваде затоа [то кариесот навлегол во него и го расипал т.е кога ке те зболе значи дека зивецот треба да се вади .
Од кога ке го извадиш зивецот ти го полнат коренот и ке си го носис забот долго време бидејки забот се франи од непцето а зивецот му е нервот т.е цуство за болка ,ладно ,топло ....

Има некој искуство со вадење 6ка..како иде,боли неболи,тече крв,можеш да збориш или не?некој да раскаже ако има вадено :)

Има некој искуство со вадење 6ка..како иде,боли неболи,тече крв,можеш да збориш или не?некој да раскаже ако има вадено :)

Јас имам порано вадено но под анестезија. Ќе ти стават анестезија и ништо не осеќаш. Иначе вадев и 4 седмици, со операција исто под анестезија. И после операцијата 2 недели само супи јадев. :D

Не почувствував никаква болка при вадење (под анестезија) после вадењето - минимална болка во тој дел на устата (30сетина минути) што е нормално после таков зафат :)

Јас имам порано вадено но под анестезија. Ќе ти стават анестезија и ништо не осеќаш. Иначе вадев и 4 седмици, со операција исто под анестезија. И после операцијата 2 недели само супи јадев. :D
Аман бе шо правиш со забите? :D За 10 години со вилици :LOL:

Аман бе шо правиш со забите? :D За 10 години со вилици :LOL:

Тоа кај секој 5ти човек го има. Седмиците растат криво и ги збиваат другите заби и мора да се вадат. Не е тоа случај само кај мене, и едно другарче го имаше истиот проблем и кај него ги вадеа.

А што е разликата со операција,анестезија знам ти бутаат инекција и вадат...мене ми рекоа нешо као ќе требало да прават сепарација на корените,многу збиени ми биле забите,бар така ги разбрав..

А што е разликата со операција,анестезија знам ти бутаат инекција и вадат...мене ми рекоа нешо као ќе требало да прават сепарација на корените,многу збиени ми биле забите,бар така ги разбрав..

За тоа сепарација што викаш незнам што е како е. Но за да ги спојат, ако се одделени малку...тогаш побарај повеќе анестезии. А мене ми ги вадеа седмиците, мораа да сечат, зошто не беа израснати, а беа криви внатре.

За тоа сепарација што викаш незнам што е како е. Но за да ги спојат, ако се одделени малку...тогаш побарај повеќе анестезии. А мене ми ги вадеа седмиците, мораа да сечат, зошто не беа израснати, а беа криви внатре.
Не мислам дека се оделени,туку може да се каже и збиени..а што ти сечеле?корените,непце??

Не мислам дека се оделени,туку може да се каже и збиени..а што ти сечеле?корените,непце??

Непце, со скалпел. Ништо страшно, анестезија и ништо не осеќав. Но додека ме оперираа ме тегнеа по устата со едно железо (за да можат да оперираат и да видат, мора широко да ти биде отворена устата) и после тоа подуен бев 2-3 недели и неможев да зборам ни да јадам. Само супи пиев. А после откако ќе престане анестезијата не осеќав ништо, освен последната седмица кога ја вадев, малце се чуствуваше болка.

Знае некој каде можам да најдам Sensodyne pronamel или Colgate sensitive enamel protect паста за заби?

Јас би ти препорачал Lacalut Sensitive + четка за заби Sensitive.
А Lacalut sensitive помага за енамелот? Мене забите не ме болат, односно не ми се нешто осетливи. Имам проблем со енамелот, предните забите почнуваат да ми стануваат проѕирни по краевите. Барав на интернет и најдов дека sensodyne биле најдобри. А ти имаш сличен проблем или?

Тоа кај секој 5ти човек го има. Седмиците растат криво и ги збиваат другите заби и мора да се вадат. Не е тоа случај само кај мене, и едно другарче го имаше истиот проблем и кај него ги вадеа.
Тоа се осмици, не седмици. Ти зборуваш за умниците. Ако ти ги вадат седмиците, тоа ти е ко оној што црташе ку*ови на супербед и викаше дека осум проценти од децата цртаат.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:17 AM ---
А Lacalut sensitive помага за енамелот? Мене забите не ме болат, односно не ми се нешто осетливи. Имам проблем со енамелот, предните забите почнуваат да ми стануваат проѕирни по краевите. Барав на интернет и најдов дека sensodyne биле најдобри. А ти имаш сличен проблем или?
Лакалут е најдобра паста кај нас на пазарот, германска е , а во тинекс, веро имаш и лакалут четки. Види си за што ти треба на тебе и земи си таква паста + четка.

Тоа се осмици, не седмици. Ти зборуваш за умниците. Ако ти ги вадат седмиците, тоа ти е ко оној што црташе ку*ови на супербед и викаше дека осум проценти од децата цртаат.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:17 AM ---

Лакалут е најдобра паста кај нас на пазарот, германска е , а во тинекс, веро имаш и лакалут четки. Види си за што ти треба на тебе и земи си таква паста + четка.

Осмици се да, извинете моја грешка.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:46 AM ---

Лакалут ти е проверена и медицински препорачлива паста. Јас исто така незнаев ништо за Лакалут до пред летото. Ми ја спомнаа повеќе пријатели дека била стварно добра (а и на забарот кога му спомнав одма даде добро мислење) и разгледав малце на интернет за таа фирма што е како е. Во Бугарија кога бев летово, на тв секоја втора реклама беше Лакалут. Ја купив летово, ја користев...и пак ќе ја користам. Моментално користам од новата Colgate One White, и пак ќе кажам дека замена за Лакалут нема. Едноставно најдобри :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom