За неправедна ДРЖАВНА МАТУРА 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Мон Ами
  • Време на започнување Време на започнување
Ама сите во генерацијата ќе во оценуваат врз основа на ист тест и на исти прашања. Оценките се засноваат врз перцентилен ранг, така што нема разлика дали биле полесни или потешки прашањата од минатите години.
Без разлика колку грешки имал тој што има најмногу поени, за него ќе се пресметува највисок перцентил.

Не велам дека нема слабости матурата како концепт, ама тие се друго прашање.

Бидејки ни Македонски ни Англиски не фанав книга по дома, шо знам шо да речам, македонски просечен беше, прашањата од општа култура ги знаев, е сега тоа поезијата врска немам дали сме ја учеле нашколо или не, неможам да коментирам, никој не ми е крив. Ама англиски на петтата вежба се чудев каде да ја одговарам, дека горе во текстот имаше оставено празен простор, а горе не беше ништо објаснето дали треба да се потполни тоа или не..

Епа затоа нема да не биде. НИКАД ! Значи ја и скоро сите матуранти не се задоволни ТАКА ??? Ти еден се најде да кажуваш дали била или не била тешка матурава ? Или имаш полагано првата година или воопшто немаш полагано . Имам полошжено FC i ADVANCED со тестови пратени од Кембриџ, кои ми беа да не речам боза а овој тест што го правеле македончињава ми беше тежок ! САМО НА МЕНЕ ????

Матурата македонски беше лесна, само прашањата за Небиднина беа збунувачки, останатото јас го решив без книга да отворам. Слободната тема за есеј беше топ ако не си ги читала Бекет и Ками, моеше со убав речник да извадиш барем тројка.
Ти поише и да сакаш не можеш, зашто не знаеш правопис очигледно, не па друго...
Мислам дека да паднеш македонски беше НЕВОЗМОЖНО зашо имаше три текста за читање и разбирање по 10 бода, само прашањата да им ги одговориш точно, си прошол. И не се жалат СИТЕ матуранти и нема никаква НЕПРАВДА него ти не си фатила книга а си сакала да препишуваш и не ти успеало, и сеа друг ти е крив..
Англиски ми рекоа не било тешко, имало напатствија и за формалното писмо и за есејчето, а математика ако си добро поткован од овие 4 години, со недела дена листање на прирачникот сигурно ќе положиш.
И не туку се жали, седни и почни да учиш. Нема од небо да ти паднат тебе петките.

Апла се препишуваше во сите школи во Скопје.

затоа требало вака да седите
f6a677269ca5.jpg

Колку е смешна темава...
Ја викам темава ќе биде за тоа што негде се погодуваат чурук надгледувачи и затоа негде се препишува, а негде не, а тоа да ти било за прашањата :facepalm:
Демек ако се уздружеле матурантите и ако потпишеле некоја иницијатива ќе сменеле нешто :facepalm:
И шо ќе му кажеш на тој од министерство „абе види ја касно почнав да учам а еве и уште цела багра е у иста состојба, па некако тешки ни се видоа прашањава, па ние дојдовме да протестираме“...
Верувам дека идејава со потпишување на некоја иницијатива ви дошла од глупиот потег на родителите што потпишувале некоја граѓанска иницијатива против екстерното...
Шо демек граѓанската иницијатива е семоќна... Денес неам ручек чекај една грѓанска иницијатива ќе потпишам, комшијата ме нервира чекај граѓанска иницијатива ќе потпишам...
Место енергијата да ја трошиш на наоѓање начин како да се оправдаш за резултатите што ќе ги добиеш, времето искористи го на корисен начин

Матурата македонски беше лесна, само прашањата за Небиднина беа збунувачки, останатото јас го решив без книга да отворам. Слободната тема за есеј беше топ ако не си ги читала Бекет и Ками, моеше со убав речник да извадиш барем тројка.
Ти поише и да сакаш не можеш, зашто не знаеш правопис очигледно, не па друго...
Мислам дека да паднеш македонски беше НЕВОЗМОЖНО зашо имаше три текста за читање и разбирање по 10 бода, само прашањата да им ги одговориш точно, си прошол. И не се жалат СИТЕ матуранти и нема никаква НЕПРАВДА него ти не си фатила книга а си сакала да препишуваш и не ти успеало, и сеа друг ти е крив..
Англиски ми рекоа не било тешко, имало напатствија и за формалното писмо и за есејчето, а математика ако си добро поткован од овие 4 години, со недела дена листање на прирачникот сигурно ќе положиш.
И не туку се жали, седни и почни да учиш. Нема од небо да ти паднат тебе петките.

Не ми треба мене 4 ка англиски туку петка и не туку сери по форумот по 2 двосмислени прашања ти се доволни да добиеш 4 со мал коефициент. А за правописот КОМУ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА НА ФОРУМ ПРАВОПИС.
ПОЗДРАВ

Претешка била?

Пизда ви матер бе !

Генерации за мешање малтер сте бе!!

Бришете ги ваквиве теми бе, кој кур...
Па со кое лице го зборите ова бе?
Последна лектира прочитана(до пола) ви е Зоки Поки и се буните дека е претешка?

Или пак нема прашања за турски серии?!

КИЛАВИ ЕДНИ

Лани кога полагав матура најголемите ропаци добија исти оценки ко мене,цел живот што имале кецови двојки извадија 4-ки,5-ки англиски и македонски,ме прашуваа како не се нервирам?Зашто да се нервирам,сега на факс си ги иам сите испити исчистено,солиден просек,а тие истите неможат еден ебан услов да фатат и на многу полесни факултети од мојот.Ако си учиш ќе дојде твоето време,не се ложи на една факинг матура,не е никаков репер.

Претешка била?

Пизда ви матер бе !

Генерации за мешање малтер сте бе!!

Бришете ги ваквиве теми бе, кој кур...
Па со кое лице го зборите ова бе?
Последна лектира прочитана(до пола) ви е Зоки Поки и се буните дека е претешка?

Или пак нема прашања за турски серии?!

КИЛАВИ ЕДНИ

Збори им тоа на тие со ги знаеш. Не дека беа претешки ама беа толку без врска некои прашања со едноставно се чудиш како прво од кај им е прашањето, а на тој што му е битно дали е 4 или 5 ке се буни бе како нема да се буни. Утре ке плаќам 400 наместо 200 зашто ? Затоа шо 6 прашања не ми биле неточни- прашања без врска .

Прво, коментарот ,,кому му е гајле за правописот на форум,, ја покажува твојата култура. Второ, ако ти утре планираш вака да скокаш и на факултет кај професорите дека прашањата се без врска, нема далеку да стигнеш.

Збори им тоа на тие со ги знаеш. Не дека беа претешки ама беа толку без врска некои прашања со едноставно се чудиш како прво од кај им е прашањето, а на тој што му е битно дали е 4 или 5 ке се буни бе како нема да се буни. Утре ке плаќам 400 наместо 200 зашто ? Затоа шо 6 прашања не ми биле неточни- прашања без врска .
Ќе плаќаш 400 пошо не си одговорила точно на прашањата, капиш?

Нивно е да ги постават и да видат колку ти фаќа црпката а пошо не ти фаќа ќе си плаќаш 400.

И погоре King B пиша дека била лесна матурата а и другарче што полагашe ми рече дека е прелесно па затоа темава ти е никаква.

А и за што се буниш?

Пошо не си можел/а да се снајдеш?

GTFO !
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 22:43 ---
Прво, коментарот ,,кому му е гајле за правописот на форум,, ја покажува твојата култура. Второ, ако ти утре планираш вака да скокаш и на факултет кај професорите дека прашањата се без врска, нема далеку да стигнеш.
Ќе отвори тема за тоа зошто асистентот не и дал нов шифрарник откако обоила погрешен одговор!

Епа затоа нема да не биде. НИКАД ! Значи ја и скоро сите матуранти не се задоволни ТАКА ??? Ти еден се најде да кажуваш дали била или не била тешка матурава ? Или имаш полагано првата година или воопшто немаш полагано . Имам полошжено FC i ADVANCED со тестови пратени од Кембриџ, кои ми беа да не речам боза а овој тест што го правеле македончињава ми беше тежок ! САМО НА МЕНЕ ????

I crave angsty chicks like you. Let's bang.

Знам дека после секоја матура се осеќате како да ви било тешко, или немало правда, ама мислим дека е добро да ви дадат еден reality check за тоа што ве чека на факултет. Не секогаш се праведни работите во животот а камоли во образованието. Така да уживајте уште малу дур не ви почне факултетот (не дека не уживам ја за време на студирање али ај :D )

Ај да ве видам вие што се правите многу јаки, дајте и' уште 400 евра на девојкава, зашто за вас нема разлика од 200 до 400 евра.

Ај да ве видам вие што се правите многу јаки, дајте и' уште 400 евра на девојкава, зашто за вас нема разлика од 200 до 400 евра.

Не е 400 туку разликата е 200 - приватна спрема 100 евра - државна квота :) Т.е ако не мислите 200 за цела година и 400 за цела година али ипак на пола година ја дава сумата т.е семестрално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom