За лица со посебни потреби ...

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Локација
Скопје.
Порано имавме живот сега имавме фејсбук... докажано !

Мојата девојка од фејсбук

Долго време лајкувам една женска... Има долги статуси, краток ум, многу добар профил и згодна фотографија. Приметив дека и она не е рамнодушна. Често ми кажува дека ми го сака мојот долг ... мхм ...
список на пријатели, мојот најнов линк...
Често излегуваме заедно.......
На Chat... Знаете, тоа ви е она место десно од профил сликата, на самиот долен десен агол... Морам да ви признаам дека сум воодушевен... Во почетокот тешко ми одеше со неправилните глаголи BTW,WTF,OMG ...но затоа лом правам со LOL, BWE i XEXE... Одвреме навреме и она почна да ми ги лајкува фотографиите... Еднаш излеговме заедно на MSN... Таму за разлика од FB e помирно.

Супер ни е.... Излегуваме секоја вечер, се дружиме, разменуваме слики, линкови... Искрен да бидам, размислувам за свадба... Ќе го закупиме цел Chat, сите ќе бидете поканети! Ќе ни свират најдобрите музичари од Youtube, а за мене ќе ги има најсвежите производи од Farmvilla и Fishvilla. Нотификацијата од историското "Да" ќе ја оставам на статусот, нека видат сите дека сум среќен! И таа ми рече дека ќе го направи истото!
Ќе си купиме стан во Yovillu, а јас ќе добијам добра работа во Mafia Wars па ќе имаме од што да живееме.

Нашите пријатели ќе ни доаѓаат често на гости, a за нив планираме да отвориме посебна група за да има каде да сe сместат. Ќе ги мразиме сите оние кои ќе не хејтуваат, а ќе ги лајкуваме сите оние кои не сакаат... Заедно!
И ветувам дека ќе и бидам верен, и нема да лајкувам слики на други девојки, и дека нема да излегувам на Chat...
Деца ќе си направиме во Photoshop, и ќе живееме среќно се додека трае Facebook... или се додека не ни ги забранат профилите...

:хехе:
јако е нема што, ама и ова не е за потценување

ДА БЕШЕ ЖИВОТОТ ФЕЈСБУК

Да беше животот фејсбук…
Ќе ги избришев сликите што ми се мотаат низ глава
Ќе го тргнев мојот таг од твојот живот.
Ќе прочитав во твоето инфо каков си, и никогаш немаше ни да се случи ,,чат,, меѓу нас.
Ќе те блокирав, и никогаш повеќе немаше да можеш да видиш дека постојам.
Ќе ставев забрана за гледање на мојот живот на сите што не ми се пријатели.
Ќе стиснев лајк место да ти кажам дека ми значиш.
Ќе се зачленев во твојата група,а ти ќе беше мој обожавател.
Ќе се боцкавме константно, без престан, во секоја смисла.
Ќе живеевме среќно на мојата фарма, ќе имавме ресторан, или цел град за нас.
Ќе пиевме коктели, ќе се гушкавме и бакнувавме на милион и еден начин.
Ќе имавме мноогу многу деца без јас да се мачам да ги родам.
Ќе имавме безброј мачки и кучиња без разлика на твојата алергија на нив.
Ќе ја избришев НЕА и немаше да постои повеќе.
А НЕГО, никогаш немаше да го прифатам пак во мојот живот.
И кога ќе сакав малку воздух, само ќе се ставев на ,,авеј,,. А кога ќе завршеше се‘, а се‘ си има свој крај,
без многу објаснувања и муабети,
со еден клик ќе станев пак сингл,
и ќе ја избришев историјата од нашиот чет,
веднаш спремна да додадам некој друг за пријател.

:самоубива:

Ако некој најде текст кој не е за фејсбук а е интересен, нека го постира тука..

СОНОТ на еден млад дечко..

Коа ќе се јави девојка ми и у сред бел ден ќе ми закаже на јавно место по повод битен муабет мрак ми паѓа на очи. Одма знам дека нема да ми се бендиса тоа што ќе го чујам. Затоа си м`снав ја два-три Лексилиума превентивно и уште толку си земав за по пат.
Ја најдов у парк, си купивме по лименка и се сместивме на една запустена клупа. Арно ама, само што седнавме од грмушките излета едно човече со мантил. Ни го рашири у лице и почна да мртка со кукови. Прво мислев си купил нешто ново па се фали, оно ништо, само голо маде. Да имаше Келвин Клајн гаќа и Бурбери мантил па и да се офајдиш бе брат, вака... Кого денеска го интересира суштина? Битно ние му посветивме должно внимание и одлепрша мањакот среќен у зеленило.
И додека ја уште очекував увод она ни две ни три ми вика:
- Мислам дека мора малку да си го освежиме сексуалниот живот.
Панично посегнав по уште едно апче. Сеа демек ми фали нешто? Се прибрав малце од малце па почнав да се правдам:
- Абе уште Ленин рекол дека тешко е без книга. Ако сакаш ќе купиме нешто со пози...
- Ма не мислев ја на тоа... Мислев на уште еден човек, тројка, разбираш?
Среќа моја што седев. Нозе ми се одсекоа. И не дека не знаев што ми кажува ама ај си викам да си ја пробам среќата.
- Па добро, можеш да и предложиш на таа убавата другарка од плесна...
- Што бе ти другарка ми?
- Е добро де, не сум те разбрал.
Не ме прашувајте како и успеа да ме убеди ама и успеа. И дур си живеев у надеж дека се тоа ќе се деси коа ќе имам 65 години, она грабна да врти телефони и да ме влечка накај кола. Видов – не видов си бапнав ја уште еден Лексилиум па што сака нека биде.
Стасуеме пред нејзината викендичка у Сопиште а таму веќе чека Младичот. Висок, згоден и атлетски граден со мишиќи разни. У превод, од старт не можам да го смислам. Али јеби га, коа веќе мора да вкрстиме курци бар да се запознаеме.
- Јас сум Диме.
- Мило мие, јас сум Перо.
Замисли молим те, мило му било. Па уште вика:
- Ако може да побрзаме, со жена ми сум на гости кај кумовите.
- Нема проблем, одете вие горе, јас сеа ќе дојдам.
А жена ти дома ја чуваш, а? Сеа ќе видиш ти! Само што се качија на спрат ја шпиунски му ги извадив улошките од кондурите. Од тука право у шпаиз и му ги потопив у тегла со кисели краставички. Промуќкав за да упијат подобро и пажљиво ги вратив назад. Може кумовите и ќе загинат ама коа ќе соблечеш ципела ќе знаеш колку ми било незгодно, плејбој ни еден смрден.
Се качив горе а они веќе почнале без мене. Ако. Им се приклучив и ја ама не можев долго да уживам у среќата на малата. А цветаше од радост пустата. Ме навасаа тие меретни апчиња и заспав како труп.
Ама и во сонот раат не најдов.
Слика прва: Стоиме пред матичар ја и цурата. Се вртам наоколу а сваќа ни за лек. Само типци со надигнати ташачиња што едвај чекаат да и честитаат на младата. Дури и на матичарот лиги му течеа.
Слика втора: Здружението на молерите дели беџови со нејзин лик.
Слика трета: Преполн Градски името и го скандира.
Налет. Коа станав не само што сфатив дека од оваа врска ништо не бива туку и друго. Да му е страв на човек да посака сон да му се оствари.

Писмо на несудениот младоженец

За Нова година на свршеницата сакав да и подарам ракавици, кои би ги пратил заедно со писмо.
Меѓутоа во продавницата ја сретнав колешката од факс која купуваше гакички. Продавачката беше толку глупа што ги замени купените работи. Па така колешката си замина со ракавиците, а јас со гакичките, а немав време писмото да ги сменам...

Сега замислете ја мојата свршеница под новогодишната елка како го отвара подарокот и го чита писмото !
Еве ја содржината:

Долго размислував како да те развеселам и да ти ја докажам својата вистинска љубов. Последниот пат конечно забележав што ти недостига, па затоа ти го купив тоа и ти го праќам пакетчево. Сакам во нив да си поминеш најпрекрасни мигови!
Сакав да ти купам волнени, но во нив најверојатно би се препотувала. Тоа го забележав кај продавачката и кај колешката. Ги пробав и кај едната и кај другата, па затоа одвај им ги симнав. Наскоро доаѓа пролет па знам дека потоа нема да ги носиш. Сакав да ти земам кожни со народен вез, но се сетив дека во нив не можам да го опипам она поради кое толку сакам да те земам за жена... Купив намерно такви полесно што се вадат, ако ти се брза, тебе а богами и на други. Не заборавај да ги носиш кога одиш во фино друштво. Нема долго да бидат чисти, затоа што во лето има многу валкани раце, а ти со многумина контактираш! Ако посакуваш да ги исчистиш, оди кај мојот пријател, знаеш... оној за кој веќе ти кажував....
Затоа што тој е искусен во тие работи...
ТЕ САКА ТВОЈОТ ЉУБЕН !!!

Старо е колку и диносаурусите ама ај :)

Јас сум многу среќен човек. Со девојка ми (која е стварно одлична) излегуваме повеќе од една година и со тек на време одлучивме да се земеме. Меѓутоа, цело време имаше еден мал проблем кој ми сметаше - нејзината убава помала сестра.

Мојата идна балдска, која имаше 22 години, носеше тесни кратки сукњи и генерално многу многу не сакаше прслуци. Таа редовно се наведнуваше кога беше во моја близина и секогаш добивав повеќе од добар поглед. Ова мораше да биде намерно, бидејќи таа никогаш не се однесуваше така околу другите.

Еден ден, сестра и и се јави и ме викна кај нив дома за да сме разгледале нешто околу поканите. Беше сама кога пристигнав и уште на влез ми шепна дека имала чувства за мене кои повеќе не можела да го сокрие. Ми рече дека сакала да ме има барем еднаш пред засекогаш да и се посветам на сестра и. Бев во тотален шок, не можев да кажам ниту збор.

"Одам горе во спалната, ако сакаш да имаш едно последно диво уживање, само дојди и земи ме," ми рече пред да си замине.

Стоев во шок додека ја гледав како се качува по скалите. Стоев таму за момент и потоа се свртев и по најкраткиот пат излетав низ влезната врата.

Ја отворив вратата и се залетав кон колата, кога таму целото мое идно семејство стоеше и ми аплаудираше.

Со солзи во очите, мојот иден дедо, ме гушна и рече "Многу сме среќни што го мина нашиот мал тест. И да сакавме не можевме да најдеме подобар маж за нашата ќерка. Добредојде во нашето семејство."

Поента?

Секогаш чувајте ги кондомите во автомобилот!​

BTW,WTF,OMG ...но затоа лом правам со LOL, BWE i XEXE.

шо е ова? :) не поњемаем баш по фејсбуковски :tv:

BTW,WTF,OMG ...но затоа лом правам со LOL, BWE i XEXE.

шо е ова? :) не поњемаем баш по фејсбуковски :tv:
ни ја не го знам :)

1
. BWE
(N.) The Acronym for Best Week Ever, a Nostalgic Clip/News show that airs on VH1, Friday Nights at 11:00pm.

"Best Week Ever: Why Be Book Smart?" (wub woot.)
Before "Best Week Ever," I wouldn't have known that after women have sex with Tommy Lee, they're gigantic or that owning anything by Joss Stone means you are a Corporate Slave of VH1.

2. bwe
used in any shocked/angry/indignant/funny situation; exclamation or statement
Nasa: i just failed my exam!
Sonia: Bwe... that sucks.

or

Jodie: My boyfriend just told me that he saw Lewis Black on St Laurent and i was like, "Uh, BWE!!!"

or

Mim: You know Mike, i made up that funny joke that you said you made up.
Mike: Bwe!

OMG не само што е старо туку е и силувано повеќе пати од различни субјекти како од естрада,така и од маало.:helou:

Старо е колку и диносаурусите ама ај :)

Јас сум многу среќен човек. Со девојка ми (која е стварно одлична) излегуваме повеќе од една година и со тек на време одлучивме да се земеме. Меѓутоа, цело време имаше еден мал проблем кој ми сметаше - нејзината убава помала сестра.

Мојата идна балдска, која имаше 22 години, носеше тесни кратки сукњи и генерално многу многу не сакаше прслуци. Таа редовно се наведнуваше кога беше во моја близина и секогаш добивав повеќе од добар поглед. Ова мораше да биде намерно, бидејќи таа никогаш не се однесуваше така околу другите.

Еден ден, сестра и и се јави и ме викна кај нив дома за да сме разгледале нешто околу поканите. Беше сама кога пристигнав и уште на влез ми шепна дека имала чувства за мене кои повеќе не можела да го сокрие. Ми рече дека сакала да ме има барем еднаш пред засекогаш да и се посветам на сестра и. Бев во тотален шок, не можев да кажам ниту збор.

"Одам горе во спалната, ако сакаш да имаш едно последно диво уживање, само дојди и земи ме," ми рече пред да си замине.

Стоев во шок додека ја гледав како се качува по скалите. Стоев таму за момент и потоа се свртев и по најкраткиот пат излетав низ влезната врата.

Ја отворив вратата и се залетав кон колата, кога таму целото мое идно семејство стоеше и ми аплаудираше.

Со солзи во очите, мојот иден дедо, ме гушна и рече "Многу сме среќни што го мина нашиот мал тест. И да сакавме не можевме да најдеме подобар маж за нашата ќерка. Добредојде во нашето семејство."

Поента?

Секогаш чувајте ги кондомите во автомобилот!​

Феноменално..Прв пат го читам..

UrbanDictionary.com ftw. (:

Порано имавме живот сега имавме фејсбук... докажано !

Мојата девојка од фејсбук

Долго време лајкувам една женска... Има долги статуси, краток ум, многу добар профил и згодна фотографија. Приметив дека и она не е рамнодушна. Често ми кажува дека ми го сака мојот долг ... мхм ...
список на пријатели, мојот најнов линк...
Често излегуваме заедно.......
На Chat... Знаете, тоа ви е она место десно од профил сликата, на самиот долен десен агол... Морам да ви признаам дека сум воодушевен... Во почетокот тешко ми одеше со неправилните глаголи BTW,WTF,OMG ...но затоа лом правам со LOL, BWE i XEXE... Одвреме навреме и она почна да ми ги лајкува фотографиите... Еднаш излеговме заедно на MSN... Таму за разлика од FB e помирно.

Супер ни е.... Излегуваме секоја вечер, се дружиме, разменуваме слики, линкови... Искрен да бидам, размислувам за свадба... Ќе го закупиме цел Chat, сите ќе бидете поканети! Ќе ни свират најдобрите музичари од Youtube, а за мене ќе ги има најсвежите производи од Farmvilla и Fishvilla. Нотификацијата од историското "Да" ќе ја оставам на статусот, нека видат сите дека сум среќен! И таа ми рече дека ќе го направи истото!
Ќе си купиме стан во Yovillu, а јас ќе добијам добра работа во Mafia Wars па ќе имаме од што да живееме.

Нашите пријатели ќе ни доаѓаат често на гости, a за нив планираме да отвориме посебна група за да има каде да сe сместат. Ќе ги мразиме сите оние кои ќе не хејтуваат, а ќе ги лајкуваме сите оние кои не сакаат... Заедно!
И ветувам дека ќе и бидам верен, и нема да лајкувам слики на други девојки, и дека нема да излегувам на Chat...
Деца ќе си направиме во Photoshop, и ќе живееме среќно се додека трае Facebook... или се додека не ни ги забранат профилите...

Имаат К-15 скеч ист ваков. Типкава седи пред компјутер и раскажуе. Се вика социјалниот живот на фејзбук (така нешо), и го има на јутјуб. Да имав боље интернет ќе го закачев, вака ... ништо.

Имаат К-15 скеч ист ваков. Типкава седи пред компјутер и раскажуе. Се вика социјалниот живот на фејзбук (така нешо), и го има на јутјуб. Да имав боље интернет ќе го закачев, вака ... ништо.

Пази ово, пази сад... Тежок провинцијалец, за првпат излегувам во ГРАД и со последните пари влегов на саем на астрал сега 2010. Шетам низ денсфлорот - истрипани фаци и хендикеп чуда. Нвм нештото, ме рокна помисла дали да пробам наркотици или не. Решив да ама нигде па сега дилер да најдам. Најдов во едно од вецињата тип што шиткаше за мене сепак чуда кои првпат ги гледам... Ме праша што конкретно сакам, јас одговорив таблета. Срце, делфин...? му реков сеедно само да е евтино. Ми даде мицубиши и ми побара 500 денари. Се зачудив за цената, и незнам како собрав од сите џебови моите последни 5 стотчиња. Му ги дадов и му напоменав дека ако не го бива чудото ќе се вратам и на селски начин ќе му скршам главата, во крајност и да го посрамотам. Најдов премин горе за страничната тераса. Се качив, застанав, го фатив ритмот и лапнав таблетата. Денсав сам како будала во место. Чекав 15 минути но немаше абер од таблетата. Почекав 30 минути но сеуште ништо. Се запрашав дали е до мене дека силен човек сум па да не му треба време.... Помина еден час а не осеќав буквално ништо. Бев накурчен и тргнав насекаде да го барам дилерот. Не беше во вецињата... Го најдов на излезот, се затрчав кон него и го опцув... Типов се усра у гаѓи и избега надвор а јас тргнав по него... Го бркав од саем до буњаковец, таму незнам што му текна да скршне накај католичка па накај државна да фати пат и бегаше накај водно. Незнам од каде ми сила да издржам да трчам сето време по него и како што се приближувавме кон средно водно по тоа темниците, неможев да издржам - застанав на страна и го извадив да мочам... Одеднаш од задгрб ме осветли нешто и човечка рака ме протапша за рамо и ги слушнав зборовите ДЕЧКО ЗАБРАНЕТО Е МОЧАЊЕ НА ПОДИУМ!

Ја иам посебна потреба да јадам затворена пица секој ден.
Нормален ли сум?

исто како:
Во последно време почнав да се туширам со тушот вперен во мене.
Дали сум нормален?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom