Ѕид - за сите пари

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy Diamond
  • Време на започнување Време на започнување
C

Crazy Diamond

Гостин
Милионерот од Саудиска Арабија го потресе неговото соседство и Британските медиуми со желбата да го огради...
... имотот на неговата палата со огромен ѕид висок 2.5 метри. Се би било ок, ако се работеше за нормален имот, но за оградувањето на "Ascot Place" со ѕид долг 8 километри, се потребни цигли колку за 150 куќи со 5 соби.
Оправдувањето на Арапскиот милионер е дека тој сакал со ѕидот да си ја обезбеди сигурноста на имотот, но контраверзниот план сеуште не е одобрен од локалните власти, а наиде и на големо незадоволство од соседите во елитниот парк.
Според проценките на градежниците, толку долг ѕид со висина од 2.5 метри би чинел над 2 милиони фунти.
Имотот од 400 акри на кој се наоѓа палата од 18-ти век, е купен од милионерот од Абу Даби за 20 милиони фунти во 1989 година.
По целосно реновирање, шеикот Калифа бин Зајед планира да ја користи палатата како приватна резиденција.
Денес, вредноста на овој имот е проценета на над 60 милиони фунти, без ѕидот...

zid-za-site-pari1.jpg

zid-za-site-pari2.jpg

извор

Некој во една соба со четири ѕида, друг во еден ѕид за 150 куќи. Кој како си ја наредил. Претеризам.

Не знае кај да ги троши парите.

Од многу пари веќе незнаат што да прават :tapp:

Епа кога спие на пари зошто да не. Нека има занимација додека гледа како му го градат ѕидот.

ајде бе место мене да ми ги даде да ги потрошам како што треба он тоа ќе ми прави ма дај човечее...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom