Христијански метал

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
C

Cool Hand Luke

Гостин
Тек сега чув за ова :) а постоело одамна, може не од Христос но сепак. Ако некој слуша и знае за овој правец нешто повеќе да ми каже, само без англиска википедија, и нешто да ми препорача, во стил на ова

Грејт!

ja znam deka hristijanski death metal se Mortification i mislam Katedral se isto hristijanski metal.

Замисли у црква христијанска метал литургија...
Ритуал- Шутка
Причесна - скопско

ja znam deka hristijanski death metal se Mortification

Точно е, дека Mortification се христијански дет метал.(WTF?!)

Mortification, како бенд гледано(барем од моја гледна точка), од инструментален аспект се и повеќе одлични.
Ја обожавам нивната точка на музицирање, токму оној дет метал кој ме привлекува.
Меѓутоа, христијанска идеологија во дет метал бенд, особено преточена преку таков фасцинантен дет метал?!
Никако, барем за мене.

Христијански дет метал...дај бе не ме заебавај!
Меѓутоа, посветете внимание на бендот од инструментална гледна точка.
Сензација на олд скул дет метал.

The devil wears prada....:uvo::uvo::uvo: закон.... за бендов неам зборови...

Христијански Метал како посебен правец не постои, но под Христијански Метал спаѓаат сите Метал песни од било кој правец, кои имаат текстови со Христијанска тематика.

За почеток еве една компилација:

Vol06%20Christian%20Metal%20-%20Front.jpg

01 - Stryper - Rock The Hell Out Of You
02 - Divinefire - Secret Weapon
03 - Bloodgood - Demon On The Run
04 - Slechtvalk - Cries Of The Haunted
05 - No Innocent Victim - Where Is Your Heart
06 - Bride - Silence Is Madness
07 - Mortification - 40:31
08 - Born Blind - Saved
09 - Deliverance - Temporary Insanity
10 - Clear Convictions - Words
11 - Die Happy - Melrose
12 - Frost Like Ashes - Notions Of Insanity
13 - Mercury Switch - Altered Beast
14 - Tourniquet - Besprinkled In Scarlet Horror
15 - Blind Guirdian - Punishment Divine
16 - Barren Cross - Terrorist Child
17 - Jerusalem - Dancing On The
Head Of The Serpent
18 - Whitecross - Come Unto The Light

Едит од Модератор: Без пиратерија молам.

Зашто ми беше избришан линкот? Ова е само една компилација што некој ја направил и се врти по нет. Не е издадена од ниедна дискографска куќа, така да не може да биде пиратерија линкот што го постирав.

Demon Hunter, еве христијански метал бенд..
Имаат цврсти ставови кон црквата ,одлични се .
Исто така познати како The Blessed Resistance (TBR)

Сам себе си го пукал е работава...во дет метал христијанство:uvo:

Vo eden metal dokumentarec ednas go gledav Ian Scott(Anthrax) kazuvase deka na nekoja svirka predgrupa im bile Stryper , sto se najpoznati vo ovoj zanr , ovie od Stryper frlale biblii na publikata , a pa publikata so biblite gi gagale Stryper. na svetov ima sekakvi raboti , ama mnogu mi e ironicno det metal bend pee za hristijanstvoto.ili pa uste poloso black metal so hristijanstvo - stanuva unblack metal.ustvari sekoj si gi razbira rabotite razlicno.

Неможе да биде само Христијански метал. Зборот христијански не определува правец во металот. Мора да биде или хеви, или треш, или спид, или готик, или њу метал (како случајов на BlinD што постирал). А само метал да го кажеш неможе да биде,. . . може ама и неможе, зашто тоа е веќе општ поим. Христијански се додава ако тематиката на песните е таква. А концептот на инструментите неможе да биде само Христијански метал. Христијанскиот метал сам по себе не постои, поради што нема музичка карактеристичност која би го оформила во нов правец, од таа причина христијански доаѓа само како придружба на горенаведените термини.

Ако ме прашате мене, драпање мадиња е ова. Доколку незнаеш за што пејат, ќе си речеш „Еј добар треш бенд“, слушајќи ја само музиката. Зошто мора да се додава цел нов збор, кој ги буни луѓето во помислата дека излегол нов правец во металот, само за да си се истакнат дека обработуваат христијанска тематика. Тематиката уопште не треба да влијае во именувањето на некој бенд, во неговото класифицирањето. Таа работа ја врши инструменталниот дел. Затоа се глупости ова. Се се тоа стандардни хеви, треш, дет итн бендови.

Јас сум против религија во музиката. Не сакам да читам текстови за христијанството, сатанизмот, будизмот и сл.

da, ova e ko nazi punk, nazi punk ne postoi kako pravec, toa e punk muzika so nacionalsocijalisticki tekstovi, taka i so hristijanskiot metal toa e sepak nekoj vid na metal muzika samo po tekstovite se razlikuva.

би ги додал тука и August Burns Red, бидејки се стварно добар христијански метал(кор) бенд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom