L
Lu
Гостин
Прочитав еден куп мислења,некои велат дека смее да се дава вода,а други пак го велат спротивното.
Но јас долги години чував хрчаци и има давав вода преку едни специјални поилки за хрчаци како пипети се така нешто,и си пиеа редовно вода и супер им беше.И си умреа од природна смрт.
Значи заклучок,давајте им на вашите хрчаци и морски прасиња и зајчиња нонстоп вода.
Точно е тоа дека преку овошјето внесуваат одредена количина на вода,но сепак е добро да им се даде и вода од тие пипети што се за нив.Исто има и специјална храна за глодари-(хрчаци,морски прасиња...) која се состои од пченка,сончоглед,јачмен и други житарици.
Но јас долги години чував хрчаци и има давав вода преку едни специјални поилки за хрчаци како пипети се така нешто,и си пиеа редовно вода и супер им беше.И си умреа од природна смрт.
Значи заклучок,давајте им на вашите хрчаци и морски прасиња и зајчиња нонстоп вода.
Точно е тоа дека преку овошјето внесуваат одредена количина на вода,но сепак е добро да им се даде и вода од тие пипети што се за нив.Исто има и специјална храна за глодари-(хрчаци,морски прасиња...) која се состои од пченка,сончоглед,јачмен и други житарици.
А има и не толку снабдени,но има и некои од кој глава боли.
како помал имав еден го чував необично во кафез сите други ги чуваа во аквариуми само јас во кафез :pos2: беше ептен паметен кога му се јадеше идеше кај мене едноставно како да се разбиравме само овој мојот воопшто не сакаше да трча во тркалце сакаше само да се крева на шипчињата од кафезот му личеа на вратило па како некој маринец се пентереше по нив :pos2: ехех само многумина исто и јас згрешив што во последен период слабо го гледав повеќе го оставав на моите и речиси стругот не му се менуваше и по некое време сироткото почина :S таков нема да најдам кај и да одам
(