Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Крајна цел на сексот дадена од природата е репродукција. Она што не тера да не го користиме сексот за репродукција е заради планирање на живот, семејство и тн.
Ова може да го тврди некој што досега немал анален секс :)

Во духот на темата нели :)

Крајна цел на сексот дадена од природата е репродукција. Она што не тера да не го користиме сексот за репродукција е заради планирање на живот, семејство и тн.

А што е со оралниот и аналниот секс кои ги практикуваат многу хетеросексуалци?

Ако некој родител дозволи да му се промени односот кон детето поради нешто што тоа дете стварно е, мислам дека не е за у пример за родител да го ставиш, нели?
Се сетив на еден стар текст поврзан со твојата изјава:

“ When my best friends at school found out I was gay, they stopped associating with me. Now they ridicule me everyday, in front of the whole school. I can hardly wait for the school year to finish, so I could get out of here”, says Sasho, 18, from Skopje.

Parents have a hard time understanding that their children are different than others. The experience of Philip, Sasho’s boyfriend, is a bitter one. Two years ago, he told his family that he was gay. He hasn’t seen his father ever since. After the confession, his father threw him out. Philip now lives in his late grandmother’s flat.

“ I’m living with Sasho. I only contact my mother and sister, incognito, because if my father finds out – he would kill them. And, we’re constantly the talk of the whole building”, says Philip, 27.

http://www.globalgayz.com/country/Macedonia/view/MKD/gay-macedonia

Ова може да го тврди некој што досега немал анален секс :)

Во духот на темата нели :)
Сексот е за репродукција. Збориме за секс или фетиши, фиксации...може да имаат секс и со вазни, со нозе (бтв, гледам доста е раширен и тој фетиш), измеѓу гради...тоа е ствар на варијации на желби, фиксации на умот.

Се сетив на еден стар текст поврзан со твојата изјава:

“ When my best friends at school found out I was gay, they stopped associating with me. Now they ridicule me everyday, in front of the whole school. I can hardly wait for the school year to finish, so I could get out of here”, says Sasho, 18, from Skopje.

Parents have a hard time understanding that their children are different than others. The experience of Philip, Sasho’s boyfriend, is a bitter one. Two years ago, he told his family that he was gay. He hasn’t seen his father ever since. After the confession, his father threw him out. Philip now lives in his late grandmother’s flat.

“ I’m living with Sasho. I only contact my mother and sister, incognito, because if my father finds out – he would kill them. And, we’re constantly the talk of the whole building”, says Philip, 27.

http://www.globalgayz.com/country/Macedonia/view/MKD/gay-macedonia
Ќе помине и тоа де, до пред некое време беше срамно и машко и женско да живеат заедно а да не се во брак. Полека оди Македонија, ама ќе се освестиме :D

А што е со оралниот и аналниот секс кои ги практикуваат многу хетеросексуалци?
кажав погоре. Варијации, зависно од умот. Секоја дупка е погодна за "секс", но кои се причините за такви фиксации...и ставањето меѓу нозе, меѓу гради, низ коса, силувањето ...за некого е секс, но...

Сексот е за репродукција. Збориме за секс или фетиши, фиксации...може да имаат секс и со вазни, со нозе (бтв, гледам доста е раширен и тој фетиш), измеѓу гради...тоа е ствар на варијации на желби, фиксации на умот.
Многу далеку отиде друже... :D Ја сакав да те пофалам дека не си го примил одпозади а ти вака... хахахах. Како и да е за мене сексот не е сфатен како чин само за репродукција. Во тој чин ти си отворена книга, а и партнерот исто така.

кажав погоре. Варијации, зависно од умот. Секоја дупка е погодна за "секс", но кои се причините за такви фиксации...и силувањето е секс, но...

Ќе бидам поконкретна.
Дали за тебе анален секс меѓу хетеросексуална двојка е нормален, а меѓу хомосексуалци ненормален?
Или пак е и во двата случаи не е нормален, со оглед на тоа дека нормален е само сексот кој може да доведе до размножување( барем на темава така се тврди) ?

кажав погоре. Варијации, зависно од умот. Секоја дупка е погодна за "секс", но кои се причините за такви фиксации...и ставањето меѓу стопала, меѓу гради, низ коса, силувањето ...за некого е секс, но...
Не мешајте баби и жаби. Значи ај од поново, секс не е само за да го пикнеш некаде. За да се створи чин за секс треба да се има согласност од двата партнери, секс може да се има и без пенетрација....
П.С Добро вие луѓе сте се сексале во животот или што???? Ви ги жалам само женичките ваши....

Многу далеку отиде друже... :D Ја сакав да те пофалам дека не си го примил одпозади а ти вака... хахахах. Како и да е за мене сексот не е сфатен како чин само за репродукција. Во тој чин ти си отворена книга, а и партнерот исто така.
тоа само твое лично мислење. ако сметаш дека си книга од библиотека...ти си знаеш :)

Ќе бидам поконкретна.
Дали за тебе анален секс меѓу хетеросексуална двојка е нормален, а меѓу хомосексуалци ненормален?
поконкретно и ти одговорив погоре. Секој има фетиш, фиксација, јебем лига како се викаат. Некои се за психологија, некои за психијатрија.
Нека си го ставаат ако не ги боли и ако сметаат дека медицински е океј. Само да знаат дебелото црево колку патогени микроорганизми носи, ќе се шекнат.
Нит не хетеро нит на хомо им се мешам кај ќе си го стават, зад затворени врати. Ако сакаат нека практикуваат и копрофилија. Нивно право ...во нивниот дом.

Лурц, нема везе дека сексот е за репродукција. За уживање е.
Било кое животно кога се пари, не го прави тоа оти знае дека така ќе се размножи, туку го прави од што му е убаво.
Не верувам дека има пар кој легнува со идеја: “ајде да правиме дете“, туку “ајде да се појебеме до бесвест“.
Непланираните забременеувања, кои се во огромен процент, се само доказ за ова.

Така да... бременоста и репродукцијата се само последица на потребата да се задоволи желбата за секс. Тоа е замка на природата.
Редно е да се престане со манипулацијата дека “се сексаме за да се репродуцираме“ и “колку пати секс, толку деца“.

Не мора првиот пат да го користам за репродукција, битно намената му е за тоа, а јас пак ке го правам со машко значи ке имам нормален секс

Тоа не е нормално, мора репродукција да има, како тоа сексот за уживање да се користи. Ајде да те видам секои 9 месеца да раѓаш, намената за сексот е таа.
Теа бе... кога хетеро двојка може да има секс ради уживање, може и хомо двојка. Зошто е тоа ненормално?

тоа само твое лично мислење. ако сметаш дека си книга од библиотека...ти си знаеш :).

Е ај сега со оваа репродукцијата пак ми погоди болна точка. Според тебе некој што неможе да се размножува, не треба да има секс?

П.С А за книгата (те сфатив што сакаш да кажеш :P), не е битен квантитетот туку квалитетот. Ако тебе не ти кажале како да задоволиш, спиј со уште 100 жени исто ти се фаќа...

Лурц, нема везе дека сексот е за репродукција. За уживање е.
Било кое животно кога се пари, не го прави тоа оти знае дека така ќе се размножи, туку го прави од што му е убаво.
Не верувам дека има пар кој легнува со идеја: “ајде да правиме дете“, туку “ајде да се појебеме до бесвест“.
Непланираните забременеувања, кои се во огромен процент, се само доказ за ова.

Така да... бременоста и репродукцијата се само последица на потребата да се задоволи желбата за секс. Тоа е замка на природата.
Редно е да се престане со манипулацијата дека “се сексаме за да се репродуцираме“ и “колку пати секс, толку деца“.

Освен човекот, сексот поради задоволство го практикуваат само делфините.

Тоа не е нормално, мора репродукција да има, како тоа сексот за уживање да се користи. Ајде да те видам секои 9 месеца да раѓаш, намената за сексот е таа.
Теа бе... кога хетеро двојка може да има секс ради уживање, може и хомо двојка. Зошто е тоа ненормално?

Ок може тогаш и со животни да имам нели? Па тоа ми е уживање на мене можда

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom