Што ги прави Паштуните исклучок во хомосексуалниот свет? Збориме за општество кое брои над 20 милиони жители, а не за некое селце во Азија. И збориме за единствено општество во светот каде што хомосексуалноста е влезена во традиција. Паштуните не сочинуваат 2% од хомосексуалната популација, туку бајаги повеќе. И Паштуните се единствена хомосексуална заедница кои се на ниво на оштество доминантни во својата средина.
Јас зборам во првиот дел за арогантноста на хомосексуалците во Македонија во нивните напори да дојдат до нивните права, и малтене им го давам правецот во којшто треба да делуваат. А во вториот дел од постот, ги кажувам причините кои логично се наметнуваат против хомосексуален брак и кои секој во општеството може да ги воочи. А они се праат слепи и игнорантни кон истите, како да ги нема, како да не постојат.
Кажи ми како утре ќе се бранат од фактите, доколку медицината воочи дека хомосексуалноста е наметната, а не вродена. Паштунското општество како единствено општество каде што хомосексуалното однесување е доминантно, тоа го покажува. Башка тоа, ова општество директно ја поврзува хомосексуалноста со педофилијата. Што мислиш ти, на 3/4 од светското население ќе му биде и повеќе од доволен овој факт. Јас пак ќе кажам, во едно општество, нормалноста и настраноста се поими кои ги одредува самото општество и неговите нормативи. Додека болеста е поим кој го одредува медицината и понекогаш политиката. Ако хомосексуалците неможат да го одбранат успешно и аргументирано својот став, туку настапувааат со суета и ароганција, тогаш ставот дека е тоа болест ќе преовладее. И тоа е тоа.
Јас тука повеќе настапувам во нивна корист одколку во нивна штета, колку и да изгледа тоа така. Еве едноставно ќе престанам да пишувам на оваа тема и ќе ги оставам левитираат во облаците, пошто во ова нивното нема ни Б од борба. Пошто во борби за права не се влегува со предрасуди.
Моето мислење сеуште ќе биде дека хомосексуалноста е болест пошто издржана контрааргументација не добив и тоа мое мислење (која е издржано) ќе го ширам понатаму и мислам дека знаеш дека ќе успеам без голема мака.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 17:46 ---
Ова што го збориш е истовремено најголемата грешка на хомо заедницата, глуми опозиција

Овој муабет е само навреда за тие 5-600 000 гласачи и нивните семејства, ништо повеќе. Значи ништо поинаква метода од моменталната метода на политичката опозиција, која морам да кажам игра во прилог на владеачката структура и ја остави државава буквално без опозиција. Ништо чудно да и ЛГБТ е директно потикнувана од политичката опозиција, со оглед на тоа во кои кругови и како се движи делувањето.