...во тоа време не постоело ,,саат" за да биде прецизно кажано ,,во исто време" е мерено, а на различни места, кој тоа одредил и на кој начин ,,исто време" пред ,,2200 године".
И што ск?
Мислиш поеба ме готово, епа не бе бијонсе.
Види овакој.
Можда у тој време не е постоаја сат како што ск сфи носиф на руку или имаф закачен на ѕд.
Али ти незнаеш па се праиш паметна.
Види, не е срам да не знаеш пуно работе,тежак срам е да се праиш дека знаеш а везе немаш.
Како тебе.
У тој време а и доста поодамна е имало направа што се викала гномон или песочан часовник.Иако су га кинези измислиле дури пред 2000 године пред нашу еру, он е апдејтиран и пософистициран у стар Египет, спомнат е у стар завет, Талес га е користија, алоооо Талеееес татко на филозофију и на мислење а и грчки и египетски умови од Александрову бибљотеку меѓу кои и Ератостен.
Значи еве ти мал пример дека не треа да се бодеш сфугде и да се праиш паметна.
Не сади краставице сс сфите.
Иди мотај си палачинке сс Шутрака или пишуј си рецепте за лекови сс Вруќу.
Значи раус од овакфи теме.
Што сфе се праиш позаинтересирана да ни ги побиеш наши докажани ставови, ти сфе повише и повише искачаш кловн.
И да, не сам ни глуп не ни работу у маркет, него за овакфи теме сам едноставно експерт.
А за тебе поготово сам доктор на науке кд е у питање древан сфет,астрономија,астрофизика,мистика,историја и стари цивилизацие.
Пиес.
А што ги деградираш устфари тија што работиф у маркет?
Кд устфари ти се праиш докторка а си само квази медикант што сфе препишуе од Википедију и капак на сфе, преглупа си.
Тачка.