Пророкот
Ќе ме биде...
Сам прашал-сам одговорил.Аха
Значи Гобекли и Кара(ха)н Тепе се постари од земјата и вселената?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сам прашал-сам одговорил.Аха
Значи Гобекли и Кара(ха)н Тепе се постари од земјата и вселената?
Пророче јас сум анализирал биомаркери , немој да се брукаш овде дека земјата била стара 7533 години
Потеклото на македонскиот ген е постар од земјата по твоја логика.
А кој треба да ги создава тие методи, жити сеА биомаркерите си ги анализирал со метода створена од човек...и користејќи циркуларна логика, која ја користат и протестантите, ќе почнеш да се вртиш во круг по следната логика:
- човекот створил мерна метода,
- човекот мери со мерната метода,
- човекот вели дека мерната метода дава точен резултат,
- а резултатот е точен не затоа што е точен, туку затоа што е измерен со мерна метода која е сторена од човек и таа амерна метода дава точни резултати.
Не се брукај...
А кој треба да ги создава тие методи, жити се?
Да-да...сВе е познато...исто како што е познато дека староста на мерените нешта непрекинато се оддолжува временски, па ако споредиш како изгледале мерењата пред повеќе децении а како денес, ќе увидиш дека „некој„ намерно бира методи на мерење и датирање кои се се‘ подолги и подолги...чисто „онака„, за да можат тие „долги„ мерни методи да се вклопат во идеологијата позната како „еволуција„, на која и‘ се потреби огромни временски периоди за да се случи еден прост еволуционистичко-самовосложнувачи настан.Иначе не е нешто тешко , по степен на деградација на молекули , по слој на седименти со позната геолошка старост , итн итн..
Не велат , него докажале.Световните мудреци (астрономите) ни велат дека Земјава е стара 4,6 миљ. години, дека Вселенава е стара 13,4 миљ.години....а тоа се периоди кои се непознати во учењето од Црквата.
Православна вера нема ништо заедничко со староста на земјата , дали си нормален човеку што ти збориш?Ама чекај...
Ти исповедаш православна вера или исповедаш сциентистичка идолатрија?...
Еволуцијата на животот не е идеологија , тоа е факт.Да-да...сВе е познато...исто како што е познато дека староста на мерените нешта непрекинато се оддолжува временски, па ако споредиш како изгледале мерењата пред повеќе децении а како денес, ќе увидиш дека „некој„ намерно бира методи на мерење и датирање кои се се‘ подолги и подолги...чисто „онака„, за да можат тие „долги„ мерни методи да се вклопат во идеологијата позната како „еволуција„, на која и‘ се потреби огромни временски периоди за да се случи еден прост еволуционистичко-самовосложнувачи настан.
Не велат , него докажале.
Нешто што многу слепи верници никогаш не успеале да го направат
Православна вера нема ништо заедничко со староста на земјата , дали си нормален човеку што ти збориш?
Автоматски споено мислење:
Еволуцијата на животот не е идеологија , тоа е факт.
Факт со кои вие заостанатите треба да се помирите
Автоматски споено мислење:
As to the latter [the Orthodox Church], it has never, since the restoration of science, arrayed itself in opposition to the advancement of knowledge. On the contrary, it has always met it with welcome. It has observed a reverential attitude to truth, from whatever quarter it might come.
Лажеш како циганНаучните вистини и преводнаучните вистини не се вклопливи во катихезисот од православната вера и Црква.
Кој што да ми каже бе несреќо?Ама тебе не ти кажале...
Ти си изгубен случајШто се однесува до „докажаноста„ и таа е одамна позната; секоја генерација од сциентистички идолопоклоници има некои свои „докази„ кои траат до наредните „докази„, кои се уште поточни од претходните докази....
Јас ти ветувам дека ќе се помолам за тебе , друго незнам што да направам.И затоа ниту една наука не ни кажала ниту една конечна нивна вистина и затоа учењето од Црквата е потполно независно од научното „рекла-кажала„.
Ти и парва не се замарате туку овде ве учиме правилно да дискутирате и тешко ни оди. Ние сме тие што се замараме со вас. Јас веќе не...Лажеш како циган
Не се вклопуваат со грчката патријархија која го црни православниот народ.Од таму се и басните во кои верувате слепо без ниту еден доказ.
Ама и нивните не ги ебаваат многу..
Пример е оганот што они тврдат дека магично се појавува во црквата на Велика Сабота.. и за тоа беа на суд,каде што црквата го изгуби случајот кога еден од старешините ПРИЗНА дека оганот се пали претходно.
Лажете како цигани сите што се заостанати во времето и просторот.
Православен Христијанин ги тужеше за измама и ги доби.
Кој што да ми каже бе несреќо?
Ко што тврдеше за второто доаѓање?
Ти си изгубен случај
Јас ти ветувам дека ќе се помолам за тебе , друго незнам што да направам.
Секоја дискусија ја изгуби до сега , нека те толчат
Јас сум глуп и за ебење , на парва му викам да не се замара а јас се замарам со тебе..
Со луѓе што лажат не се дискутираТи и парва не се замарате туку овде ве учиме правилно да дискутирате и тешко ни оди. Ние сме тие што се замараме со вас. Јас веќе не...
Астрономите утврдуваат колку е стара ЗемјатаСветовните мудреци (астрономите) ни велат дека Земјава е стара 4,6 миљ. години,
... во пиљара не се учи за брзината на центрифугирање на машината за перење, која може да биде помеѓу 1000 и 1800 вртежи во минута, што се преведува на приближно 100 до 130 км/ч за надворешниот раб на барабанот, во зависност од дијаметарот на барабанот и избраните вртежи во минута, на пример, барабан од 45 см што се врти со 1600 вртежи во минута се движи со околу 135 км/ч на својот раб, додека брзината варира за различни делови од облека внатре,Како можеш да споредиш центрифуга од машина за перење и ротација на земјата АЛОООО , каде учеше школо , во пиљара?
Колку пати врти центрифугата во период од 24 часа , а колку пати Земјата околу својата оска.. ?
Добро и како ти ќе го споредиш тоа со ротацијата на Земјата?... во пиљара не се учи за брзината на центрифугирање на машината за перење, која може да биде помеѓу 1000 и 1800 вртежи во минута
Супер се ова , само небитно, што се преведува на приближно 100 до 130 км/ч за надворешниот раб на барабанот, во зависност од дијаметарот на барабанот и избраните вртежи во минута, на пример, барабан од 45 см што се врти со 1600 вртежи во минута се движи со околу 135 км/ч на својот раб, додека брзината варира за различни делови од облека внатре,
Нене , за неполни 24 часа земјата се ротира ЕДНАШ околу својата оска , не мешај брзина со времетраење...сега некоја претпоставка со брзината на Земјата
Ова е искрено каша-попара , брзина и време измеша.која се врти околу својата оска и создадена центрифугална сила при тоа вртење и што се случува со предметите на Земјата како што би било споредбено со алиштата во машината за перење како пример каде ја гледаме и чувствуваме и центрифугалната сила и брзината на вртежите со поскокнување на самата машина.
Проблемот е што ти ја споредуваш ротацијата на земјата околу својата оска(еднаш на 24 часа) со центрифуга во машина за перење алишта(која врти х пати за 24часа)...е сега како се објаснува:
,,Брзината на ротација на Земјата варира во зависност од локацијата, со најголема брзина на екваторот - околу 1.037 милји на час (1.670 км/ч) - и забавување до ефикасно нула на половите. Оваа брзина се пресметува со делење на обемот на Земјата со 24 часа, но не се чувствува бидејќи сè на Земјата, вклучувајќи ја и атмосферата, се врти со иста константна брзина."
...некако мене не ми иде образложението како верно објаснување, ако споредам со вртењето и на алиштата и на водата во барабанот се вртат и тие со иста константна брзина како командата на центрифугална сила, а не се однесуваат исто како на Земјата, така да дајте друго дете т.е објаснување!