Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.466
- Поени од реакции
- 10.193

stephen Raddie in Flat Earth Awakened Minds - chat
https://youtube.com/shorts/-SCgxuR4ToI?si=VE_u78OOXyCjYa8B

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одговори му на човекот над тебе.![]()
stephen Raddie in Flat Earth Awakened Minds - chat
https://youtube.com/shorts/-SCgxuR4ToI?si=VE_u78OOXyCjYa8Bt.me
Каде имаш видено ЗАКРИВЕН ХОРИЗОНТ?Сферична форма + наклонета оска = во летниот поларен круг сонцето прави цел круг над хоризонтот
Не го разбираш изгледа ти тој ХоризонтКаде имаш видено ЗАКРИВЕН ХОРИЗОНТ?
#Toilet Roll theoryНе го разбираш изгледа ти тој Хоризонт
Аууу во која заблуда живееш ти човече![]()
Дечки ова ако не го разберете на сликава слободно во иднина прескокнете ја темава за да ми заштедите време и нерви...
Пази вамо...
2. Атмосферски услови – Суперрефракција и инверзии под одредени атмосферски услови (ладен воздух под топол воздух), настанува суперрефракција, што дополнително го зголемува овој ефект. Тоа овозможува:Телескопот да „гледа подалеку“. Цели објекти да се прикажат иако се реално делумно зад хоризонтот.Ова е истото што се случува кога гледаш мираж на жежок асфалт — не е вода, туку свиткана светлина.
Ова е научно документиран ефект и е клучен во навигација, астрономија итнТоа што некогаш гледаш цел брод или објект на неколку километри, не значи дека Земјата е рамна, туку дека атмосферата витка светлина, а телескопот ја „уловува“ таа витната слика.
Некои како тебе кажуваат дека гледаат бродови што се движат преку хоризонтот. Но потоа со помош на телескоп, двоглед или фото камера бродот целосно се враќа на видик нели?Затоа, понекогаш можеме да видиме објекти „зад хоризонтот“, особено со телескоп или двоглед.
Па кога вие со вц шоља докажувате вртење на земјата тогаш морам да се спуштам на ваше ниво...Слика од гз папир стави зурлата за да ја побие науката![]()
хахаха ова е невидено досега. Ме изнасмеаСлика од гз папир стави зурлата за да ја побие науката![]()
Во право си, во правоРазмисли убаво и ќе видиш дека сум во право. Ама длабоко во себе знаеш дека сум во право.
Мене ништо посебно... Би сакал да ја дознаам вистината за изгледот на земјата и уште колку сокриена територија постои ама не верувам дека ја тоа ќе го доживеам. Ама на глобално ниво ќе се раздрма светскиот поредок. НАСА, Антарктички договор, сите светски универзитети и образовни институции, цела светска наука you name it...хахаха ова е невидено досега. Ме изнасмеа![]()
Автоматски споено мислење:
Во право си, во право![]()
![]()
Автоматски споено мислење:
@Invisible Force Сега би сакал да те прашам онака другарски, пијателски и сл. Реално ама, и добро размисли. ШТО БИ ТИ СМЕНИЛО ТЕБЕ ВО ЖИВОТОВ И ДОКОЛКУ Е РАМНА ЗЕМЈАТА? Еве искрено одговори ми, што?