Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
...грешка,
требаше и сферична Земја да биде прикажана некако поматна и во црнобела техника како другите примери на планети, за разлика од сегашните сите фотографии кои ае попрецизни, видливи и во боја, без разлика што земјата е поставена равна.

Друг ми беше муабетот...еве.

Во посочениот хелиоцентричен модел, Сонцето е средиште околу кое се “вртат„ планетите, кои имаат топчест облик, како и Сонцето. Земјата е прикажана „плочесто„, што не се вклопува во моделот. Испаѓа дека некаква плочеста Земја се „врти„ околу Сонцето.

Во геоцентричниот модел, Земјата, како „рамна„, т.е. „полутопчеста„ е средиштето околу кое е насочена Вселената во облик од (полу)свод, на кој се наоѓаат друте небесни тела и се „вртат„ оклу Земјата.

Овој зурла колку е луд, да дознае дека имаме железо во крвта, ќе се буни дека он кога се исекол не вишол шипки внатре.
Нели ќе ме ставеше на игнор? Абе ноќна мора сум ти не знаеш што ти се десило уште си шокиран. Само тие ли мемиња ги имаш? Ајде вртете ги десет исти мемиња 5 години :pos:

...ајде дај логичен одгговор!

Не е толку битно дали одговорот е „логичен„ туку дали е „точен„.

Еве еден обид; се работи за широкоаголна леќа, а познато е дека кај таквите леќи доаѓа со изобличување на рабовите од „она„ кое леќата го „гледа„. Затоа Земјава не може да биде опфатена „од прва„, оти растојанието од станицата до Земјата е недоволно, гледано од „меѓународната„ а она кое се гледа е само дел од Земјава, која нели...мора да биде „топчеста„ па дури ако тоа закривување се забележува по рабовите од „погледот“.

Нели ќе ме ставеше на игнор? Абе ноќна мора сум ти не знаеш што ти се десило уште си шокиран. Само тие ли мемиња ги имаш? Ајде вртете ги десет исти мемиња 5 години :pos:
Кај сум рекол дека те ставам на игнор? Си ме помешал. Кажи сега што правиш со железото во крвта, најде шипка некоја или нема железо?
Автоматски споено мислење:

:neetaka: не со тие куршуми!

...исто како што ти знаеш дека имаш железо во крвта, а ќе се буниш зошто магнетот не ти се закачува или ти се закачува!?:eek:
Тоа е вашата логика. Додуша ти не знам ни дали си рамноземјаш или од инат лупаш глупости.

Кај сум рекол дека те ставам на игнор?
Кај мене си на игнор одамна само кога сакам да си играм курот со тебе ти враќам. Ти кога ќе ја видиш земјата дека е топка или круша пиши ми а за тоа време ќе бидеш на игнор кај мене клапчо :pos:
Screenshot_2025-09-08-17-52-14-01_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Прегледај го приврзокот 455254

...грешка,
требаше и сферична Земја да биде прикажана некако поматна и во црнобела техника како другите примери на планети, за разлика од сегашните сите фотографии кои ае попрецизни, видливи и во боја, без разлика што земјата е поставена равна.

...е па ај без заебанција и вреѓање, објасни пва што го пиша пророкот:

?
...ајде дај логичен одгговор!
Ne vi go znam muabetot iskreno, ne sum vo tek.
Jas tie videa sto gi imam gledano od megjunarodnata ni oddaleku ne se gleda cela planeta, ako to ti bese muabetot.

Сите што одговарате или воопшто што и да постирате на оваа тема не можете да развиете една подолга дискусија во врска со темава меѓусебно а да не ме спомнете и мене. Истото во моментов се случува и на темата за „Рамна Земја". Каде имам забрана да постирам од многу „интелигентни модератори" што се шуњаат и фураат на форум со години. Еве пробајте во иднина така да разговарате меѓусебно без јас да бидам вклучен и видете до каде ќе стигнете. Само индиректно сакате да подбуцнувате и да се зезате ама ве „чешаат газињата" за нешто во врска со темава не е дека ви е сеедно. Нешто коцките не ви се слагаат со вашите размислувања какви и да се. И тоа ми се допаѓа :vozbud: Или е така ко што пишувам или од овој момент ќе ве снема од оваа тема туктака ако не реплицирам на ниту еден пост. Ете тоа го имам забележано од поодамна.

Сите што одговарате или воопшто што и да постирате на оваа тема не можете да развиете една подолга дискусија во врска со темава меѓусебно а да не ме спомнете и мене. Истото во моментов се случува и на темата за „Рамна Земја". Каде имам забрана да постирам од многу „интелигентни модератори" што се шуњаат и фураат на форум со години. Еве пробајте во иднина така да разговарате меѓусебно без јас да бидам вклучен и видете до каде ќе стигнете. Само индиректно сакате да подбуцнувате и да се зезате ама ве „чешаат газињата" за нешто во врска со темава не е дека ви е сеедно. Нешто коцките не ви се слагаат со вашите размислувања какви и да се. И тоа ми се допаѓа :vozbud: Или е така ко што пишувам или од овој момент ќе ве снема од оваа тема туктака ако не реплицирам на ниту еден пост. Ете тоа го имам забележано од поодамна.
Па ти си тој што тврди дека земјата е рамна и не си способен да дискутираш без глупи мемиња и видеа од 3 саати. Што би дискутирал јас со @датум или @ComfortablyNumb на пример, кога се согласуваме дека земјата е округла и дека само глуперди мислат дека е рамна.

Screenshot_2025-09-08-21-46-02-95_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
Screenshot_2025-09-08-21-49-10-30_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
Screenshot_2025-09-08-21-50-58-89_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Screenshot_2025-09-08-21-54-40-05_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
Втора стаза си вака така напредуваш :D

Последно уредено:
Иди бе изми се со крстена вода и помоли се за памет абдал еден, не да зуиш по темиве...
Ццццц

#AIRPLANE DEFINITION
Screenshot_2025-09-09-00-16-33-24_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Screenshot_2025-09-09-00-43-59-64_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom