Хардверски "финти" кои ви успеале

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Ги има многу најгорд сум коа ми изгоре mosfetot на плочата што ја контролира волтажата на меморијата и си направив свој DC - DC конвертер, со кулер со се (10А влечеа мемориите маме им ебам) и го залемив на плочата. Тогаш место мах 2.8в идеа можев до 3.5 волти да идам. Имам Geil меморија сo hynix чипови оригинал DDR400 2.5 - 3 - 3- 7 ги клокнав на DDR550 - 3 - 3 -3 -8 тајминзи и DDR490 со 2.5 - 3- 2 -8 или така нешто вадев поголем бандвит од DDR 2 меморија
на времето. И да уште фураат на 3 волти мука немаат :)

Едит: Еве постоела темата уште :)

Веќе имав "таксано" нова јас, ќе ја купев за малце - ама еве ја преживеа! :)
Моеш и сам у рерна да ја стаиш. Од топлото се топи калајот и се прелемуваат елементите и се оправаат сите ладни лемови.

Моеш и сам у рерна да ја стаиш. Од топлото се топи калајот и се прелемуваат елементите и се оправаат сите ладни лемови.

Добро, друго е професионалец кога ќе ти ја среди.

Само да се разбереме, мене ми кажа он дека има 1% шанса да се поправи, иначе ќе биде скроз за во ѓубре. Да не ги охрабриме младите тука да се "изглупираат". :)

А ти имаш хардверски трик со клима што ти успеал? :D
Да зиммам далинското уклучувам клима и седам пред колмјутер на 25 степени целзиусови.

Имав проблем со еден хард диск и го ставив во неколку антистатички кеси, па во замрзнувач.После еден ден успеав да ги извадам податоците.
Ова ми успеало само еднаш до сега. :D
А печење графички е стара финта и ја користат сите сервиси за компјутери.

Пред 2 години ми цркна напојувањето. Купив ново ама ми фалеше еден 6 пински конектор за графичката (имаше само 1 на напојувањето). Па го исеков конекторот од старото напојување и го залемив на новото. Still works like a charm!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom