Xamarin

storm03m

А.К.А Комплексаш
Член од
9 јуни 2018
Мислења
316
Поени од реакции
337
Xamarin .NET(Mobile) in C# .
Ја отварам темава за дискусија околу мобилноте апликации и xamarin развојната околина.
Дали некој работел, има искуство или сака да работи и развива како mobile dev.
Збор два за Xamarin , е .NET crossplatforma во C# која креира мобилни аплилации за Android/IOS/Windows.
 

storm03m

А.К.А Комплексаш
Член од
9 јуни 2018
Мислења
316
Поени од реакции
337
Зошто Xamarin , некои од материјалите од кои јас учев и кои сметам дека се доста корисни за почеток, видео за Tabbed Page, официјалната документација со добри пример кои можат да се спуштат или пребараат на GitHub тука , и дел од Udemy course тука. Доколку е некој заинтересиран или има искуство нека пиши, а воедно ќе се резвие и дискусија околу развој на мобилни апликации во Xamarin за андроид и иос.
 
Член од
30 септември 2017
Мислења
105
Поени од реакции
112
Зошто Xamarin , некои од материјалите од кои јас учев и кои сметам дека се доста корисни за почеток, видео за Tabbed Page, официјалната документација со добри пример кои можат да се спуштат или пребараат на GitHub тука , и дел од Udemy course тука. Доколку е некој заинтересиран или има искуство нека пиши, а воедно ќе се резвие и дискусија околу развој на мобилни апликации во Xamarin за андроид и иос.
Здраво, јас сум доста заинтересиран за развој на мобилни апликации во кросплатформа. Ме интересира само дали имаш искуство со React Native и кои се предности, разлики во однос на Xamarin.
 

storm03m

А.К.А Комплексаш
Член од
9 јуни 2018
Мислења
316
Поени од реакции
337
Со React Native сум немал досега искуство, но како разлики пред се, се во јазикот во кој се програмира, React e во javascript , додека пак Xamarin e во С#. Би ти предложил да го видиш oва линкче и ова.
А нешто во врска со Xamarin 4.0 најновиот release погледни го ова.
 
Член од
3 јануари 2023
Мислења
8.159
Поени од реакции
5.375
Во време кога е поставен постов почнав и јас да го учам „С#“ и „Xamarin“ користејки книги и „Udemy“ курсеви. По 3 години учење направивме со другарот една мала апликација за фризерски салон регистрација на муштерии и закажување термини.
Еден мал исечок од страната за креирање акаунт...
.xaml
џамл.png
.xaml.cs
џамлцс.png
 

Kajgana Shop

На врв Bottom