Хаг издаде налог за апсење на Гадафи

• Креатор на темата Креатор на темата Frankie Yale
  • Време на започнување Време на започнување
F

Frankie Yale

Гостин
- The International Criminal Court issued arrest warrants Monday for Libyan leader Moammar Gadhafi and two of his relatives.
ICC Judge Sanji Mmasenono Monageng read the decision Monday to issue warrants for Gadhafi, his son Saif al-Islam Gadhafi and brother-in-law Abdullah al-Sanussi. Al-Islam Gadhafi is a close adviser to his father, while al-Sanussi serves as Gadhafi's head of intelligence.
The warrants are "for crimes against humanity," including murder and persecution, "allegedly committed across Libya" from Feb. 15 through "at least" Feb. 28, "through the state apparatus and security forces," the court said in a news release.

Link ovde

ќе го фатат....шипинки.......поарно да се самоубие

Ова значи само едно - копнена операција.

Овој трибунал is one big f***ing joke, како судски орган е тотално неспособен и им суди само на поразените. Нормално, никогаш немало воени злосторници од страна на победниците. Ќе чекаат тие сега и Ал-Башир да падне од власт за едно десетина години па ќе го осудат, некоја симболична казна за 80 годишен старец. Глупост до глупост...

Испробаа секакви начини.Ама ова е веќе мизерен начин.Како не им фрлат некоја нуклеарка таму во Канзас Сити,тамам на средина.Да се побудалат уште толку!

Ќе го уапсат... кога врбата ќе роди Грозје :)

Напред пуковниче,не се предавај :)

Ако некој го следи редовно Војислав Шешељ како се брани во Хаг, ќе сфати колку тој суд нема морал , колку тој суд оди против сопствените правила, ќе сфати дека судот купува луѓе за да сведочат лажно, со што некој ќе биде прогласен за виновен и уште ред други 300 глупости....
Тој суд е една голема глупост и работи врз база на Америчка диктатура.

Убаво им рече Шешељ (му се восхитувам на храброста):
„Ако овој суд и вие судии сте еден тенк, јас ќе бидам мината што ќе ве разнесе!“

Шешељ ги направи подоле од го*на во последниве 2 месеци и судиите и судот како целина.

А налог за Клинтон,Олбрајт,Блер,Саркози...???
За Шешељ иам негативно мислење,многу не има негирано нас Македонците ама типов во Хаг партали ги прави судиите и обвинителите.

А зашто?
Што има згрешено? :) :)

Спорет мене нема да го уапсат спорет мене Гадафи располага со многу голема моќ, така да има шанси да се спаси ама тоа може да биде тешко.
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:00 PM ---
А зашто?
Што има згрешено? :) :)
Има обвинение за злосторство против човештвото, или со други зборови Хаг го обвинува Гадафи за пукале врз демонстрантите, гранатирање на погребните поворки и користење на снајпери за убивање на луѓе кои ги напуштале џамиите за време на првите денови во пресметките со бунтовниците, и исто така обвинителите сметаат дека тие рани напади биле само почеток на злосторствата кои ги сториле силите на Гадафи.

Спорет мене нема да го уапсат спорет мене Гадафи располага со многу голема моќ, така да има шанси да се спаси ама тоа може да биде тешко.
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:00 PM ---

Има обвинение за злосторство против човештвото, или со други зборови Хаг го обвинува Гадафи за пукале врз демонстрантите, гранатирање на погребните поворки и користење на снајпери за убивање на луѓе кои ги напуштале џамиите за време на првите денови во пресметките со бунтовниците, и исто така обвинителите сметаат дека тие рани напади биле само почеток на злосторствата кои ги сториле силите на Гадафи.
Епа тогаш нека го запалат и нека му ја тиииит мајката....жената де :)
Фала пријателе :)
Ја чат-пат слушам вести Гадафи вака, Гадафи така ама вистинската причина што многу го обвинуваат искрено не ја знам.... :kesa:

А за Обама? :eek:
Немам позитивни мислење за Шешељ, голем српски националист е, ама откако е отиден во Хаг, БУКВАЛНО СЕКОЕ негово излагање пред судиите е комедии. Ги ебе во здрав мозок.
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:29 PM ---
Шешељ ги направи подоле од го*на во последниве 2 месеци и судиите и судот како целина.
Последните 2 месеци?!?!
Погледни и на youtube имаш. Со години го прави тоа.

Немам позитивни мислење за Шешељ, голем српски националист е, ама откако е отиден во Хаг, БУКВАЛНО СЕКОЕ негово излагање пред судиите е комедии. Ги ебе во здрав мозок.
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:29 PM ---

Последните 2 месеци?!?!
Погледни и на youtube имаш. Со години го прави тоа.

Дада, и јас немам позитивно мислење за него, тој беше меѓу првите за припојување на Македонија кон Србија (Да бидеме Јужна Бановина), ама ми е интересно да го гледам како ги брука тие дефектите во Хаг, и почнав да го следам.

Дада...со години знам дека ги брука таму, ама од последниве 2 месеци од кога почнав да го пратам редовно...тоа што им го праи е стварно јако!
Почна да носи и сведоци кои кажуваат дека Хаг им потплатил лажно да сведочат против него... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom